Šta je novo?

Pomoc oko izbora procesora i3/fx

Lost88

Cenjen
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poena
159
Drugar sastavlja konfiguraciju. Treba mu za filmove, internet, od igrica- lol, novi generali kad izadju, company of heroes, starcraft, igrice tog tipa.. E, sad. Graficku ima. asus gtx 560 ti, ssd, hard, napajanje i kuciste ima.. treba mu ploca i procesor. Pa posto ima ogranicen budzet, dvoumi se izmedju intel i3 3240 i naravno neke ploce do 8k, a druga varijanta je fx 4300,4350..i ploca do 8k.. neki savet.... Po meni deluje da je fx jaci jer ima 4 fizicka i 4 logicka jezgra, a i3 2/4..valjda nisam nesto pogresio...

Ali kad si vec postavio temu, neka uzme i3, AMD nije za gaming.

Starcraft 2 - intel je tu mnogo bolji
LOL - je lol totalno nebitno radice i na masini ... masini za ves :)

COH2 - novi essence engine ne znamo dok ne probamo, u starim essence enginima tipa dawn of war II i5 je dosta bolji od i3 a FX je negde izmedju. Verovatno ce biti slicno i sa COH2.
Novi generali - koliko ja znam rade se u frostbite enginu koji je odlican za FX procesore i jedan od boljih za njih, opet dok ne probamo ne mozemo da znamo ali trebao bi da bude ok za AMD

Ne preporucujem FX-4300 vec FX-6300 koji je mnogo bolja kupovina, uz blag klok na 4ghz ima da radi kao zverka.

i3 je isto ok naravno, prvesnstveno zbog blizardovih igara koje mnogo bolje rade na intelu ... mada treba sacekati da izadju haswel verzije i3 procesora pa mozda ce moci da se ugrabi ivy i3 jeftinije.

Poslednja izmena:
Starcraft 2 - intel je tu mnogo bolji
LOL - je lol totalno nebitno radice i na masini ... masini za ves :)

COH2 - novi essence engine ne znamo dok ne probamo, u starim essence enginima tipa dawn of war II i5 je dosta bolji od i3 a FX je negde izmedju. Verovatno ce biti slicno i sa COH2.
Novi generali - koliko ja znam rade se u frostbite enginu koji je odlican za FX procesore i jedan od boljih za njih, opet dok ne probamo ne mozemo da znamo ali trebao bi da bude ok za AMD

Ne preporucujem FX-4300 vec FX-6300 koji je mnogo bolja kupovina, uz blag klok na 4ghz ima da radi kao zverka.

i3 je isto ok naravno, prvesnstveno zbog blizardovih igara koje mnogo bolje rade na intelu ... mada treba sacekati da izadju haswel verzije i3 procesora pa mozda ce moci da se ugrabi ivy i3 jeftinije.

Hvala puno. Dosta si pomogao. Idemo na fx 6300. Samo jos ovo. Koja memorija se najbolje uklapa na amd-u??

Poslednja izmena:
Hvala puno. Dosta si pomogao. Idemo na fx 6300. Samo jos ovo. Koja memorija se najbolje uklapa na amd-u??

Mozes skoro svaku memoriju. Npr ja koristim ovu najsocijalniju exceleram koja je verifikovana samo za intel medjutim uz memOK sa ove moje asus ploce nemam problema, lepo je konfigurise i radi sasvim stabilno.

Kod nas je nazalost izbor uzasan. Preporucujem 1.5v memorije koje imaju niske latencije. Znaci ne vredi bacati pare na 2400mhz modele sa visokim latencijama i 1.65v i slicno.
Ljudima se svidjaju ove Patriot otrovnice :) red i black viperi i mambe :) Kingston je uvek siguran izbor. Ne znam kakva im je ova beast serija deluje kul. Exceleram je socijala mada njihova black sark je veoma jeftina a sasvim ok serija, a Mushkina koji bi preporucio odmah (red line best buy ^_^ ) vise nema ili se tesko nalazi :(
Gskill se ne uvozi itd...
Sto se mog white sarka tice mogu da ti kazem da radi ok i da je bio neverovatno jeftin ali da se mnogo lose klokuje :) ili ti nikako.

Naravno u najgorem slucaju da RAM ne radi zbog nekompatibilnosti ili cega god dogovori se sa prodavcem da zamenis itd, mozes i da ih pitas koja provereno radi, sa kojom imaju iskustva itd.

Svakakve gluposti procitah na ovom forumu u poslednjih par dana, ali ova je pobedila. Nemoj molim te vise nikoga da savetujes jer mu mozes nauditi

lold

Poslednja izmena:
Patriot zaobidji, fokusiraj se na kingstona, ima Hynix module koje AMD voli.

Au sad gledam na netu. IMA LI KOD NAS ISTA NA STANJU SEM KINGSTONA!!!!!!!!!!!!!!!!! Muka mi je. Jel to jedina memorija koja postoji???!!!!! Crni, plavi, sivi, jos fali roze... Sta i gde tacno da uzmem?? Ako moze neko neka posalje link, ja ne vidim nista normalno......

Svakakve gluposti procitah na ovom forumu u poslednjih par dana, ali ova je pobedila. Nemoj molim te vise nikoga da savetujes jer mu mozes nauditi

Cekaj, znaci sastavljamo konfiguraciju za druga koji se retko igra, sto sigurno znaci da nece da overklokuje. Posto se retko igra i to kad se igra, igra strategije, sasvim je moguce da ce da igra DoW2 i SC2 koje obe rade bolje na i3. Posto se razmislja izmedju 2 jeftina procesora hteo sam da izbegnem redovnu praksu forumasa da preporucuju nesto sto je skuplje, ali eto vec se spominje FX6300 koji je verovatno i bolji izbor.

i3 4mb kesa prema FX6300 14mb,Imam ovaj procesor veruj mi za ove pare ubedljivo naj.
za tu kintu ploca ASUS M5A97 R2.0

i3 jeste bolji u sc2 ali nije u DOW2.
Sto se cene tice mislim da opaska nije na mestu. U zavisnosti gde se kupuje FX-6300 je do 5 evra skuplji a ponegde je cak i jeftiniji ili imaju istu cenu. FX-6300u moze da se nadje za 105e a i3-3220 za oko 100e sto nije ogromna razlika u ceni.

Protiv FX6300 bi bolji argument, barem sto se tice cene bio relativno neophodan aftermarket kuler.

Overklok mogucnosti ovde ni ne uzimam u obzir.

Poslednja izmena:
Cekaj, znaci sastavljamo konfiguraciju za druga koji se retko igra, sto sigurno znaci da nece da overklokuje. Posto se retko igra i to kad se igra, igra strategije, sasvim je moguce da ce da igra DoW2 i SC2 koje obe rade bolje na i3. Posto se razmislja izmedju 2 jeftina procesora hteo sam da izbegnem redovnu praksu forumasa da preporucuju nesto sto je skuplje, ali eto vec se spominje FX6300 koji je verovatno i bolji izbor.

Ma mozes ti sad da pises sta hoces ali si se, fakat, nalupetao za medalju. Napisati da AMD nije za gejming je ravno utabavanju nagazne mine asovom.

Poslednja izmena:
Verovatno je mislio da je i3 ipak bolji u igrama od fx 4300 i fx 6300.To i jeste bilo tacno dok se nisu pojavile nekolko igara koje ce možda u buducnosti prevagnuti na stranu amd-a.Ta razlika u svakom slucaju nije velika a naravno da je fx 6300 u celini ipak bolji procesor i u tome nema spora.Dali ceš ti primetiti tu razliku.Neceš.

Bez razmisljanja savetujem fx jer je dual core jedno a quad core drugo,ako uzima komp za duze onda obavezno fx tj. quad core. A amd je bas za gaming pre nego intel !

Pošto kažeš da tvoj drug voli strategije,u kojima se često pojavljuje veliki broj vojnika i td. intel je bolje rešenje. Na primer u Total War igrama prva generacija FX je bila toliko loša da je bilo nemoguće igrati normalno. Uostalom I3 nije običan dual-core jer poseduje hyper-threading te u optimizovanom softveru za 4 jezgra postiže oko 30% bolje rezultate nego običan dual core

^Hahahaa, neverovatnu moc ima amiga troll, right? :D

Ljudi, tri ipo meseca je proslo, covek se verovatno vec naigrao na novoj konfi. ;)

Amiga od 20 poruka ima 19 u sekciji Procesor gde hvali amd procesore i u sekciji amd vs intel i naravno decko nam preporucuje amd-ove procesore kao najbolje resenje, e sad mene me interesuje ko placa te promotere? ocu i ja svasta da pricam za neke pare! :d

Nazad
Vrh Dno