Šta je novo?

Pomoc oko izbora napajanja

Zoran037

Slavan
Učlanjen(a)
11.10.2006
Poena
320
Koje je po vama najkvalitetnije napajanje od ova cetri i koje je najtise pri opterecenju blizu 400W?

Enermax Liberty ELT500W
Thermaltake W0023 560W
Cooler Master iGreen Power RS-600-ASAA 600W
Chieftec CFT-620A-12S 620W

Sva navedena napajanja su jako dobra i kvalitetna, ma koje da uzmes neces pogresiti. Mozda je jedino Enermax "losiji" u toj grupi iskljucivo zato sto je manje deklarisane snage.

Licno, mozda bih ipak pretegao na stranu CoolerMaster-a, sa Chieftec-om na drugom mestu.

Sto se tisine tice, Enermax 500W tesko da moze biti najtisi pri 400W, jer mu je to vec 80% maksimalne snage... Bas taj model TT-ejka sam cuo, i nije me impresionirao po tisini. Nazalost nisam imao prilike da slusam gore navedene Coolermaster-a ili Chieftec-a, ali po review-ima na internetu trebalo bi da su prilicno tihi...

Ener najkvalitetniji... za buku zaista ne znam.

Dali postoji neki jaci model Enermaxa odnosno tisi?
U poslednje vreme dosta u ponudi ima pasivnih napajanja koja su stvarno necujna ali se postavja pitanje snage tih napajanja.
Ako je neko imao iskustva sa takvom vrstom napajanja neb bilo lose da iznese svoja iskustva o istim.
Ono sto sam ja cuo o pasivnim napajanjima je da su dosta skupa a i postavja se pitanje kolko ima svrhe staviti pasivno napajanje kad je samo kuciste puno kulera koji prave buku pa samim tim aktivna napajanja imaju prednost pogotovo ako su prilicno tiha.

Objektivno gledano sva navedena napajanja cje te sluzhiti. Najbolje je taj ener. Ali ja bi prvi uzeo chieftec 620..samo zbog tih 620w da mi se za godinu dana ne desi da lupam glavu shto sam uzeo slabije napajanje..kao shto sada lupam glavu, a ushtedeo sam chitavih 10e :wall: .

U uzi izbor su usla ova tri napajanja i to ovom redom:
Antec Phantom 500
Cooler Master iGreen Power RS-600-ASAA 600W
Enermax Liberty ELT500W
Najvaznije mi je da je napajanje ultra-tiho a i nece biti optereceno preko 400W.
Interesuju me misljenja sta je najboje uzeti od ova tri napajanja ili preporuka za neko drugo napajanje ali da neprelazi 200e

Enermax od ova tri, eventualno Thermaltake ToughPower 650W ili Corsair HX520W.

Posto sam naso ova dva napajanja Enermax Liberty ELT620AWT i SeaSonic S12-600 (S12600) problem je odluciti sta izabrati oba su prilicno kvalitetna i mislim da u tom rangu nema nista bolje.
Nigde nisam nasao ni jedan test u kome se vidi koliki je nivo buke jer mi je to presudno u izboru pa ako je neko imao iskustva neka pomogne oko izbora.

Seasonic je stvorio sebi reputaciju tako sto 31 godinu proizvodi neka od najtisih i najefikasnijih napajanja na globalnom trzistu.Serija S12-600 je extremno tiha do nekog opterecenja 250W-300W posle se normalno cuje ali nije strasno veruj mi.

kod djoleza:) bilo je na oglasima ;)

Nazad
Vrh Dno