Šta je novo?

Pomoc oko izbora modela!!!

cegi

Slavan
Učlanjen(a)
26.11.2005
Poena
304
1. Nokia N900
2. Samsung i8000
3. Nokia E72
4. Samsung B7610
5. Samsung B7330

Ovo su modeli oko kojih se dvoumim.
Po redosledu sam i naveo i interesovanja, znaci ovi modeli su mi u igri sta mislite.
I na kraju ce prevagnuti vase glasanje koji model da kupim:)

Pozzzz

Svi navedeni telefoni su odlicni ali i prilicno razliciti, tako da sve zavisi od tvojih afiniteta... Onako na prvu bih otpisao Samsung B7330 a predlozio Nokiju N900, mada neces pogresiti za sta god da se odlucis. O svima od njih pise dosta na ovim stranicama i tu moze da nadjes odgovor. I u novcaniku, takodje...;)

Ima akcija preko mts-a krecu se ovi modeli oko 24.000 din.
http://www.comtradeshop.com/Pages/News.aspx?n=MTgz&cid=4
Svakako imam tu pretplatu i placam racun, pa reko da iskoristim mogucnost.;)
Svakako sam citao forume i dvomim se izmedu Nokije i Samsunaga. Treba bi tu ubaciti i nokiju N97 mini. Presudno mi je vase iskustvo s odredenim modelima, jer su svakako modeli novi i bas ih nema svako. Jer se sve moje iskustvo zasniva na forumi sta je ko reko.:smash::smash::smash:
Pa sam zato zatrazio pomoc.

Pozzzz

Da sam na tvom mestu nokiu N97 bi izbegao u sirokom luka, a prema tome in N97mini. Prijatelj ima N97 i prilikom brisanja ekrana sa krpicom odjednom vise nije bilo moguce koristiti telefon, touch skren nije reagovo kao ni oni tach senzitivni dugmici jedino je bilo moguce uci u meni sa meni dugmetom . Odneo je na servis i problem je u tome jer imam mala pukotina iznutra na prednjoj masci u blizini slusalice, nije na ekranu, i telefon se tach ekran se jednostavno blokiro. Sad je vec jedno 3 nedelje na servisu i jos cekaju novu masku.
Ja bih od ovih modela isao na Omniu 2. ili na neki HTC.
Imao sam Htc diamond i bukvalno mi ispao par put na beton ali i dalje sve radi bez problema.

Poslednja izmena:
Zvao sam dvoicu servisera u Novom Sadu i oboica su mi preporucili Nokiju.
Stvarno me je ovaj novi model potpuno bacio u razmisljanje par dana.

:smackbum:

Vi glasate za Omniju razumem W.M.
A nokija s druge strane ima sve funkcije, razlika je u tsataturi i softveru.
Mada Nokiji model je po misljenima gsmarena foruma solidan model kojem predstoji sjajna buducnost, gde je softver brz na Linux platformi i aplikacijama koje su trenutno
bez mnogo dodatnih aplikaciaj i softvera.
Bez ozira jedina stvar koja je mene sad zaitrigirala je stvar da je nokija izbacila model kojji konkurise toj klasi tel.
Mada ce buducnost pokazati ko ce pobediti na trzistu:banana:

Pozzz

Od pocetka , pojavljivanja, N97 u prodaji se zna da to nije telefon sto bi trebao da bude. Dosta je spor iako ne koristi linux vec symbian. Taj symbian na N97 je za touch ekrane i to je tek pocetak za nokiu u tim vodama. Ova nova nokia N900 bi trebala da je mnogo bolja od N97 ali ona ima svoj operativni sistem koji je baziran na linuxu i zove se Maemo.
Nokia N97 po specifikaciji je stvarno extra telefon ali u stvarnosti je pola od toga.
Ako hoces nokiu bolje uzmi N900.

Polemika i moja je dilema izmedu omnije i nokije.
Neznam koji model da uzmem posto sam na 50% za jednog i 50% za drugog.
Sa jedne strane sam naviko na Nokiju, a sa druge preso bi na WM posto svakako imam dva telefona jedan bi bio nokijin koji vec imama 6120 clasik, a drugi bi bio od ova dva modela. Radim i imam potrebe i za fotaparatom i video i intwenetom i organizerom.
Cinjenica je da jako malo ljudi ima nokiju :eyebrows:pa nemaju ljudi veliko iskustvo sa njim tako da je jos rano navoditi njegove prednosti i mane.

Pozzzzz

Evo upravo isprobavam OMNIU II, ogroman je ekran, jako je brza u otvaranju aplikacija.
Sa raznih reviewa sam saznao da ima dobru kameru od 5MP a snima i video u rezoluciji 720X480
evo ti deo sa jednog reviewa o brzini pustanja video materijala
"Još jedan test koji sam sproveo je uključio jednostavno gledanje istih video sadržaja na nekoliko uređaja. Tako sam isti sadržaj pregledao pri rezluciji 624x352 piskela na Samsung-u i8000, te HTC MAX G i Touch HD komunikatorima. Kod HTC-ovih modela kvalitet reprodukovanog videa je bio prihvatljiv: ukoliko nije bilo brzih scena video je išao veoma glatko, dok su propušteni frejmovi se dešavali u brzim scenama. Kada je u pitanju bio Samsung i8000 različiti video sadržaji pri istim rezolucijama su se reprodukovali glatko bez obzira na njihovu dinamiku. Iako su ovi rezultati krajnje subjektivni odlučio sam da ih ubacim u ovaj test čisto da biste dobili potpunu sliku. "

Koliko mu baterija drzi, kad se napuni tokom noci i da koristis umereno uredej.
Dali imi neko neku prosecnu vrednost i vreme koliko mu baterija drzi.
Reci mi dali si imas win 6.1 ili 6.5 i dali ce biti razlike u brzini rad samog telefona kad se abdetuje:whip: na ovaj noviji win.

Pozz

Za I8000, ne mogu jos tacno da kazem koliko baterija drzi , ali od kako sam ga kupio jutros jos uvek nisam punio bateriju.
Windows je 6.1. ali sam cuo da ako se upgraduje na 6.5 verziju da se gubi touch wiz, mada neki kazu da a neki ne. Sto se brzine procesora tice ima podesavanja u telefonu ( high, normal, low i auto), sto se tice brzine na novom winu to ne znam jer nisam jos upgradovo. Sad skidam pc suite preko kojeg bi trebalo da se upgraduje ali nesto neca da se instalira jer imam windows 7 x64.
Ali ovako na prvi put telefon je odlican ( mnogo bolji od diamonda kog sam imao pre ovog).

Cale ima Omniu II, sto se tice baterije, sve zavisi koliko je koristis.
ako je akas nonstop, kao moj cale, onda racunaj da ces tesko izgurati jedan dan;)
A sto se tice samog telefona, ekran je blaga perverzija u odnosu na ostale modele
u ponudi;)
Ima sasvim dovoljno memorije da ti radi vise programa istovremeno a da se ne zaglupi telefon;)

Skype i Msn rade bez problema, i to na Vip-u koji ide preko GPRS-a,
kvalitet veze prilikom razgovora je veoma dobar;)

Za mene je touch screen smaranje do bola. Shljakao sam htc godinu dana. Jednom mi je pao, jednom sam ga katapultirao dok sam ustajao iz kreveta. Zaledis se u momentu. Sreca pa mu nista nije falilo. Prodao ga za 290 evra prosle nedelje. Sad sljakam kewin SE w200i. Da mnogo ne skrecem s teme, ako se vec dvoumis moj glas ide za Samsung Omniu. W.M je 10 puta bolji od konfuznog symbian O.S

Skype i Msn rade preko GPRS-a,i preko wifi na Omniji Ekxta kako sam te razumeo.
Dali prednja kamera moze da se aktivira kad se razgovara prko Skaype.
Dali pusta prevode na Divix filmovima i dali moze ta ista slika da sa konektuje na TV:wave:.

Pozzz

Mislim da Skype ne podrzava video call na telefonima:(
Sto se tice povezivanja, cale je uspeo da poveze na TV sa
kablom od Nokie N95 ali se gubio signal ako pomeris telefon, verovatno
je bio problem u konektorima.
Sto se tice titlova, ne znam koji player za PDA telefone to podrzava, ako ima neki
onda bi to trebalo da radi ;)

Skype i Msn rade preko GPRS-a,i preko wifi na Omniji Ekxta kako sam te razumeo.
Dali prednja kamera moze da se aktivira kad se razgovara prko Skaype.
Dali pusta prevode na Divix filmovima i dali moze ta ista slika da sa konektuje na TV:wave:.

Pozzz

Skini "CORE PLAYER" to ti je extra plejer. Pusta skoro sve formate. Mozes i titlove da nakacis. Sto se tice prednje kamere, na zalost ne moze da se koristi za SKYPE razgovore.

Ali zato podržava fring. Doduše fring za N900 je još uvek u razvoju ali ne verujem da će im trebati puno da ga portuju.

Da bre, znam da ima neki program ali sam totalno zaboravio:p

Jesi ga probao, kako radi?:D

Ko je kupio N 900 i kakva su mu iskustva.
Gledo sam je u Shopu i kvalitet izrade ne izgleda los.
Sta mislite dali mogu da se oslonim na novi operativni sistem ili na stari W.M.
Jedi mi je tu polemika oba uredaja su Vrh.:party:

Pozzz

Vrh Dno