Šta je novo?

Pomoc oko izbora miniDV kamere

Sofija

Slavan
Učlanjen(a)
03.02.2007
Poena
300
Zamolila bih vas ako bi ste mogli da mi pomognete oko izbora najbolje miniDV kamere od ponudjenih:

--> JVC GR-D320
--> PANASONIC NV-GS27
--> SONY DCR-HC23E
--> CANON MV 890

Unapred zahvalna :wave: :wave: :wave:

Imao sam prilike da snimam kratko sa Sony HC17 koja je startija od pomenute za koju se raspitujes. Na osnovu onoga sto sam video i sto sam citao na diskusijama Sonijeve kamere daju odlican odnos kvalitet cena, pogotovo sto je cena te kamere trenutno oko 20.000 din.

Mislim da Sony jedini nudi touch ekran tako da je jednostavnost upotrebe maksimalna. Osim toga Sony kamere imaju kvalitetna Carl Zeiss Vario-Tessar sociva tako da sigurno neces pogresiti sa izborom ove kamere.

Nijedna od ovih kamera nema kvalitetan objektiv, ma kako se on zvao, svi prave vrlo slichne snimke, ali Sony ima sve shto i ostali i josh po neshto - najbolji i najbrzi user interface i nightshot.

Kupio sam JVC GR-D320 , za sad sam jako zadovoljan, jedini problem je sto jos uvek nisam uspeo da prebacim snimke na racunar. Kad priacim kameru ne firewire karticu, ponasa se kao da je nisam "ustekao" , znaci nista se ne desava ni na racunaru ni na kameri... Ima li neko iskustva sa ovom kamerom i neka mi javi ako je imao slican ili isti problem....

Unapred hvala....

Nazad
Vrh Dno