Šta je novo?

Pomoc oko izbora MBO+CPU. molim

AM(D)ir

Slavan
Učlanjen(a)
10.04.2006
Poena
304
Sta Vam se u ovom trenutku cini kao bolja kombinacija:
MBO: ASUS P5LD2 SE (Intel 945P, 1066FSB)
CPU: CPU Pentium D 945 (2x3.4GHz - 2x2MBL2)
ili
MBO: ASUS M2N (nForce430)
CPU: Athlon64 x2 4200+ AM2
Znam da je C2D bolji ali knjiga je spala na dva slova pa me interesuje Vase misljenje?
Unaprijed hvala.

Poslednja izmena:
Kupis lepo taj p5ld2(sa c2 podrskom) i pentium4 na 3giga(65, 66 evrica, mozda cak i 3.2 oko 72, 73 eura), ostatak para sacuvas, za 3 meseca prodas pentiuma i kupis core2dua i nagutas amd prasinom iz kulera. Sto se stabilnosti sistema tice.... tu nema price, intel je daleko pouzdaniji.
Topla preporuka za p5ld2, taj upgrade sam ja pre jedno 3 meseca uradio, jos malo pa c2d... Veruj mi na rec, da se neces pokajati.

Daleko je to bilo... Mnogo su se stvari promenile, tako da cu da vas zamolim da ne dajete takve savete! Pogotovu novijim clanovima! Stabilnost ne zavisi od izbora procesora... Tj zavisi od njega, ali ne na taj nacin (AMD vs Intel), zavisi i od ostalih komponenti,kako se upare i koriste, od overkloka, i od sto drugih faktora. Samo ne od izbora tabora (AMD vs Intel)!

@AM(D)ir
Jos jedna preporuka za AMD i plocu M2N-E! Za te pare ces dobiti najbolje performanse...

Poslednja izmena:
Mnogo je bolja varijanta sa AMD-ovim procesorom, manje se greje i ima manju potrosnju tako da ne povlaci kupovinu novog napajanja i kvalitetnijih kulera za procesor koji dost vruc kod Intela (Pentium D).
A te kupovine danas uzmes pa sutra zamenis to je samo rasipanje para.

Hvala Vam na odgovorima. Nisam mislio da se ovo pretvori u AMD vs Intel fight. Samo me je ineresovalo najbolji odnos uozeno/dobijeno u odnosu na ove dvije kombinacije. Pozdrav:wave:

Hvala Vam na odgovorima. Nisam mislio da se ovo pretvori u AMD vs Intel fight. Samo me je ineresovalo najbolji odnos uozeno/dobijeno u odnosu na ove dvije kombinacije. Pozdrav:wave:

Svakako, tu sam uspeo da dam odgovor, ali povedi računa o kvalitetu memorije, hard disk ako uzimaš nov obavezno ga kupi u nekoj radnji i da bude sa 3 god. garancije. Takođe bi trebalo istestirati (makar premeriti) napajanje jer od svega ovoga zavisi kvalitet i sposobnost našeg računara, a ne da li je to Intel ili AMD. Trenutno je mala prednost u odnosu cena kvalitet na strani AMD-a.

Pozdrav.

Nazad
Vrh Dno