Šta je novo?

pomoc oko izbora konfiguracije

kovle

Slavan
Učlanjen(a)
29.03.2008
Poena
350
Ortak hoce da kupi komp, pa je prepustio to meni da uradim, a ja trazim pomoc od vas budzet je 60.000 - 70.000 din sa monitorom. Sad ja ocu intel procesor, graficka koliko vidim sad je povoljnija ati, nego nvidia iako ja vise volim zelene, ram 4GB kingston, ocz... samo ne geil, hdd 640GB - 1TB, maticna najbolje asus... gigabyte bas ako moram, napajanje neko srednje samo da radi posao TT mislim da ima dobro da se nadje za ne neke velike pare, nikakv klok, kuciste isto neko normalno, ne neke plastikanere kineske najgore a ne ni HAF, nadam se dobrim preporukama i pomoci, unapred zahvalan

A za cega ce ta masina da sluzi ?

Imaj na umu da kompjuteri veoma brzo zastarevaju i da je mozda 50-ak hiljada za konfiguraciju
( bez monitora ) cisto bacanje para.

GigaByte MA790XT-UD4P
AMD Phenom II X3 720 BlackEdition, 6MB L3, 2MB L2, sAM3, box, 2.8GHz
HARD DISK WD 640GB WD6400AAKS, Caviar
SAMSUNG DVD-RW SH-S223F
DDR3 4GB (2x2GB), 1333MHz OCZ-inace ploca podrzava 1600 DDR3 uz klok proc.
ATI 4770 / 512MB, DDR5
Kuciste ThermalTake Soprano RS101, window/black/VG7000BWS
Napajanje 500W ThermalTake TR2 Series, 12cm fan/PFC/W0093
Samsung 22'' T220 Wide, DVI
mis tast.

ovo je sve grubo oko 72.000d malo sam zakinuo na grafickoj, ali svakako za 2 meseca izlaze nove DX11 karte pa nije bas pametno davati puno para, malo probija budzet ali se isplati dobra konfa,alternativu u vidu intela neka ti neko drugi sastavi poz. valda nisam nista izostavio

Pa masina ce uglavnom da sluzi za igrice, naravno net, muzika i ostalo se podrazumevaju, pa drug mi je tako rekao do 70.000 din., pa da li da mu kazem da je bolje onda da saceka novembar

Nove grafe izlaze sa mesec dana, pa je pametnije da ih saceka nego da sada uzima DX10(.1) kartu. Osim toga, doci ce i novi procesori, kao Athlon II X4 sa cenom od oko 100e, sto ce biti odlicna kupovina, izlaze i Intelovi Core i5, mada ce AMD opet biti isplativiji za to sto njemu treba.

Znaci, neka se strpi malo, pa ce onda da kupi pravu stvar.

"igrice" mogu da se igraju i na Atomu i "integrusi" :D:p;)

Posto non-stop izlaze nove serije ne vredi puno cekati,jer nikada nece docekati...

Peja je rekao ostalo.....

Nove grafe izlaze sa mesec dana, pa je pametnije da ih saceka nego da sada uzima DX10(.1) kartu. Osim toga, doci ce i novi procesori, kao Athlon II X4 sa cenom od oko 100e, sto ce biti odlicna kupovina, izlaze i Intelovi Core i5, mada ce AMD opet biti isplativiji za to sto njemu treba.

Znaci, neka se strpi malo, pa ce onda da kupi pravu stvar.

U pravu si, reci cu mu, ako nece da ceka, nek puca pare sada, uostalom doci ce on danas u bench da trazi da mu sastave konfiguraciju, ja nisam u mogucnosti da idem sa njim, tako da se nadam da ce momci da mu kazu za grafe :D

Nazad
Vrh Dno