Šta je novo?

Pomoc oko izbora komponenti

igi81

Slavan
Učlanjen(a)
11.04.2008
Poena
301
Nameravam da kupim sledece komponente i da ih ugradim u svoj sadasnji racunar pa me interesuje strucno misljenje o njima ili predlog za alternative.Takodje, da li moje sadasnje napajanje-Codegen 400w moze da izdrzi ovako nesto,kao I koji kuler preporucujete(razumne cene 10,20e) za procesor q6600?Planiram da potrosim oko 450-470e,racunar koristim za rad u 3d programima-modeling I rendering kao I za crtanje (CAD programi).
Hvala-Igor iz Nisa

Maticna ploca:
MSI P35 NEO COMBO-F/ 1333MHz/ 2XDDRIII&2xDDRII/ PCI-E 16x/ SATA II/7.1ch HDA/GLAN
Procesor:
INTEL CORE 2 QUAD Q6600 2,4 GHz
Memorija:
KINGSTON KVR 1GB DDR2 800 CL6 (ZA SADA,ZBOG USTEDE)
Graficka kartica:
XFX GF NVIDIA 9600GT 650 MHz 512 MB DDR3 256bit DUAL DVI PCI-E 2.0, HDCP, HDTV,SLI READY

Ploce sa ddr2 i ddr3 na sebi su se pokazale kao veoma lose! Po meni je glupost uzimati plocu sa podrskom za ddr3! Takodje radije bih isao na nekog proverenog asusa koji ce biti u stanju da izgura tog kvada! U eri kada je 1gb ddr2 memorije ispod 20e zalosno je sakatiti masinu samo jednim gigabajtom! Ako budes sve oc sumnjam da ce napajanje biti dovoljno :wave:

nemoj jos uzimati plocu sa DDR3 posto kada ti se bude isplatio DDR3 tada ce ta ploca biti veliko djubre i drugo nemoj se shaliti sa napajanjem kada vec uzimas takav CPU daj za PSU barem 50e
plcu mozes uzeti ASUS p5K pro posto ima 8 phase naponsku zsa CPU pa ce ti biti pogodna i za OC CPU-a ;) i DFI onaj oslabljeni lan party je odlican pa sta ti se vise svidja

thanx svima,moze li mi neko reci najjeftiniju varijantu ASUS P5 ploce za ovaj procesor,posto im se cena krece od 7400 do 21000,a da bude prihvatljivo resenje.nemam toliko para da bih kupio najskuplju plocu, a bitno mi je da mi procesor i graficka budu extra.moze li ova da posluzi?
Asus S775 P5K,P35 ICH9,1333,DDR2 1066,CrossFire,eSATA,2 x1394,GLAN
kosta 7422din u PAKOM-u

thanx svima,moze li mi neko reci najjeftiniju varijantu ASUS P5 ploce za ovaj procesor,posto im se cena krece od 7400 do 21000,a da bude prihvatljivo resenje.nemam toliko para da bih kupio najskuplju plocu, a bitno mi je da mi procesor i graficka budu extra.moze li ova da posluzi?
Asus S775 P5K,P35 ICH9,1333,DDR2 1066,CrossFire,eSATA,2 x1394,GLAN
kosta 7422din u PAKOM-u

Na tu sam ja mislio uzmi slobodno.

Kombo ploce definitivno predstavljaju los izbor i lose su za OC, takodje bih isao na Asus, GA ili DFI, ja imam q6600, samo moracu da te razocaram,za quad, objektivno vazi, bez 500w "pravih" ne pojavljuj se na vratima.A to mora da se kupi i zbog grafe koja takodje nama sanse da radi na tom kinezu...Znaci moras da das bar nekih 60e pa navise za nesto Tipa OCZ, TT...ili da kupis kuciste sa napajanjem 500w Antec Sonata III predstavlja jako dobru kupovinu za nekih 100-110e...
P5k ti je najjeftinija a da valja, ne moras u toj radnji, takodje imas u jednoj radnji sjsjnu P5k pro koja je sjajna i jos bolja naravno za svega 87e ako si u mogucnosti da dodjes /narucis iz BG-a ne znam odakle si...Znaci samo eto napajanje MORAS da kupis kvalitetno...A q6600 se izuzetno lako klokuje, mogao bi da das bar jos 20e za neki CM hyper tx2 pa da ga malo kloknes...

Nazad
Vrh Dno