Šta je novo?

Pomoc oko izbora karte

vucko ti je odgovorio za jedinu razliku izmedju 8500 i 8500LE(znaci jedina razlika je u kloku),a sto se tice cene na atijevom sajtu sigurno je greska u pitanju.pun 8500 je skuplji od LE varijante za oko 15-20%.
recimo GA 8500 je od LE varijante skuplji za 12 evra.
8500LE je sporiji nepunih 10%,sto se lako moze srediti occ-om karte
tako da za nesto manje pare mozes dobiti punu 8500 kartu.hiperZ II ces lako osposobiti rage3d tvikerom.
sto se FIC radeta 8500 tice znaj da je skuplji od svih ostalih 8500-rki renomiranih proizvodjaca za oko 40 - 50 evra sto je puno novca,bolje uzmi GA ili powermagic dobijas sve isto sem NEPRIMETNO losijeg 2d-a,
ali ako imas da das toliko novca vise znas da ces ipak dobiti kartu ekvivalentnu "built by ati" karti u sakom pogledu.

pozdrav

Mali HoBiT je napisao(la):
saphire ne pravi nVidia karte,eventualno ako nadjes herkulesa MX400 i to polovan posto je i on u konfliktu sa nVidiom zbog proizvodnje kartica sa radeon cipovima tako da nije izbacivao nove karte sa Gforce4 cipovima.
a sto se cekanja R9500 i R9700 tice necemo cekati jos dugo,svaki dan treba da krene distribucija za nas deo evrope.

pozdrav

Znam da Saphire ne pravi nV karte, a i Hercules. Nisam ni hteo da kupim, pogotovu ne mx400, nego sam samo rekao da zvanicni distributer Herculesa kod nas nema nista novije od mx400 karti.

A za r9700 i r9500, trebalo bi negde sredinom ili krajem novembra da krene prodaja, jos kada bi i kod nas cene tih karti bile popularne kao napolju.

Vocko je napisao(la):
...ali se to resava stavljanjem BIOS-a od pravog 8500 ...

ovo je malo glupo pitanje ali nisam nikad radio tako nesto, pa da pitam:

kako da uradim gore navedeno, imam club3d 8500le i hteo bih da po defaultu ostane 250/250?

jaksa je napisao(la):
ovo je malo glupo pitanje ali nisam nikad radio tako nesto, pa da pitam:

kako da uradim gore navedeno, imam club3d 8500le i hteo bih da po defaultu ostane 250/250?

Nadji na ATI-jevom sajtu ili na Club3D-ov sajtu flesher za BIOS, skini BIOS od R8500 (full), po mogucnosti Club3D-ovog, i flash-uj BIOS od full varijante.

Vocko je napisao(la):
Nadji na ATI-jevom sajtu ili na Club3D-ov sajtu flesher za BIOS, skini BIOS od R8500 (full), po mogucnosti Club3D-ovog, i flash-uj BIOS od full varijante.

a 250/250?

jaksa je napisao(la):

Pa ako je to default za 8500 radeon-a bice toliko, a ako nije ima da se nadje BIOS editor, pa u njemu uzmes i podesis koliki hoces da ti bude clock core/mem i sacuvas, pa flash-ujes.

Vocko je napisao(la):
Pa ako je to default za 8500 radeon-a bice toliko, a ako nije ima da se nadje BIOS editor, pa u njemu uzmes i podesis koliki hoces da ti bude clock core/mem i sacuvas, pa flash-ujes.

danas mi bas nesto ne ide, ne mogu da nadjem nista ni na ati, ni na club3d, ni na color power sajtu.(club3d=color power u slucaju moje kartice), evo sad kopam po rage3d forumima.
need help.

Primetio sam da na ati sajtu 9000Pro ima nesto sto nema 8500, a ni 9500...

"Highly optimized 128-bit 2D engine with support for new Windows ® XP GDI extensions"

Da li ovo mozda ubrzava grafiku u XP-u, posto mi se vide tragovi kada pomeram prozore preko desktopa itd .. Da li neko zna sta ovo znaci ?

DusaN je napisao(la):
Znam da Saphire ne pravi nV karte, a i Hercules. Nisam ni hteo da kupim, pogotovu ne mx400, nego sam samo rekao da zvanicni distributer Herculesa kod nas nema nista novije od mx400 karti.

A za r9700 i r9500, trebalo bi negde sredinom ili krajem novembra da krene prodaja, jos kada bi i kod nas cene tih karti bile popularne kao napolju.

dobre cene kod nas tih proizvodjaca su samo san.

pjsoft je napisao(la):
Da li ovo mozda ubrzava grafiku u XP-u, posto mi se vide tragovi kada pomeram prozore preko desktopa itd .. Da li neko zna sta ovo znaci ?

Ne verujem da ubrzava, to je verovatno samo neki marketinski trik.

Vide ti se tragovi kad pomeras prozore?? Pa sve kartice novije od S3 trio-a :) su dovoljno brze u 2D...

byMaX je napisao(la):
Zato imamo Gedzu

aha,ali kada stigne R9500 pro kostace za neke oko 200e a za "neke" oko 270e(he he :( :( )
jedna se MaX pesma vrti u mojoj glavi a to je "vrati dug,vrati dug... "

pozdrav

DusaN je napisao(la):
Nadam se da ce kod coveka biti Hercules ili bar Gigabyte R9500pro za do 250€.

puno je 250 e,najavljena cena R9500pro je 199$

Mali HoBiT je napisao(la):
puno je 250 e,najavljena cena R9500pro je 199$

Da, ali u USA, u Evropi ce biti oko 250€, naravno preporucena cena od strane ATija i Herculesa, verovatno ce negde biti i manje.
Pa ja sam i rekao do 250, cisto da uracunas troskove da se to donese ovde, da covek zaradi koji euro i eto.

DusaN je napisao(la):
Da, ali u USA, u Evropi ce biti oko 250€, naravno preporucena cena od strane ATija i Herculesa, verovatno ce negde biti i manje.
Pa ja sam i rekao do 250, cisto da uracunas troskove da se to donese ovde, da covek zaradi koji euro i eto.

pa donose ih u USA,kao i kod nas iz azije,a neki proizvodjaci imaju fabrike i u zapadnoj evropi,tako da neverujem da ce biti iznad 210e
pozdrav

Vrh Dno