Šta je novo?

Pomoc oko izbora graficke...

defcoon221

Slavan
Učlanjen(a)
18.01.2012
Poena
200
Posto sam prodaop graficku,hteo sam da kupim 7970 ali sam se isto dvoumio da li da uzmem mozda neku Nvidiju 680...

Sta bi ste mi predlozili i zasto,koja graficka je bolja i da li bi se to lepos slagalo sa i7 860 procesorom i P55A UD4 Plocom?

Malo sam dublje istrazivao i video da je cak 6990 bolja od 7970 po nekim testovima:

http://www.hwcompare.com/11287/radeon-hd-6990-vs-radeon-hd-7970/

http://www.gpureview.com/show_cards.php?card1=679&card2=646#

Da li je istina da 6990 mozda da premasi 7970 i to za nemalo nego do par desetina posto?

Ja sam hteo da uzmem ovu 7970
http://www.racunari.net/detalji/index.php?kompo=0922089715&k=09

Hvala na pomoci :)

Zbog cega menjas tvoju grafu? Ona je i dalje zver kartica :) Sacekaj pojavu 7990, ona bi mogla oboriti cenu GTX 680 i 7970 za 50-tak evrica. Ja bih iskreno ostao na 6970 ;)

Zbog cega menjas tvoju grafu? Ona je i dalje zver kartica :) Sacekaj pojavu 7990, ona bi mogla oboriti cenu GTX 680 i 7970 za 50-tak evrica. Ja bih iskreno ostao na 6970 ;)

Dobio mnogo vise nego sto sam se nadao (zbog toga sam je prodao jer takvu ponudu necu vise dobiti),tako da sada mi komp bleji bez grafe :) tako da je ta tvoja stavka vise ne vazi jer grafe nema,plata mi stize prvog i bez problema mogu da odvojim 400 e za grafu pa ako imas neki savet da cujem :)

A i ta 7990 ce sigurno kostati ko Svetog Petra kajgana tako da toliko necu davati vec mi cena mirise na oko 600 ili 700e za grafu...

Poslednja izmena:
7970 GHz Edition ;) Nisam mislio da kupis 7990, nego da sacekas da izadje, jer ce najverovatnije izazvati promene cena high end kartica, pa se ocekuje pojeftinjenje 7970 i GTX 680 :)

7970 GHz Edition ;) Nisam mislio da kupis 7990, nego da sacekas da izadje, jer ce najverovatnije izazvati promene cena high end kartica, pa se ocekuje pojeftinjenje 7970 i GTX 680 :)

Hvala na savetu ali pitao bi te jos da li je onaj link sto sam dao u prvom mom postu jer to verzija GHz Edition? Jer nisam siguran..

A nisam skapirao :d

Poslednja izmena:
Ako se odlucis za nVidiu, nemoj uzimati 680 vec uzmi 670 TOP, brza je od defaultne 680gtx, sto se igara tice svega je 3-6FPSa slabija od 680TOP, a jeftinija je od 680 za min 40e, ako ti to ista znaci.

Imaj jos u vidu da se high-end modeli Amd grafickih kartica danas tesko mogu naci u Srbiji. I kad ih ima, izbor je jako mali. Jer rudari znaju zasto. :)

A na ovaj grafik koji si dobio od misticx dodaj to da ti treba da uzmes GHz edition, koja je jaca od standardne 7970 :) A pritom mozes i da rudaris, pa eventualno da vratis ono sto si ulozio u karticu :d

MSI HD7970GHz Lightening and Gob Bless you :D

Verujem da je problematicna serija do sada otisla, tako da ne bi smelo biti problema ;)

Nemoj tako Goldi, ubice te neko od nvidijasa :) Mada, da se ne lazemo, nVidia kartice imaju strasne performanse, a realno, za tu snagu imaju smesnu potrosnju. I zato nVidia nabija cene maksimalno, iako je cena kostanja tih kartica za nju smesna. Pokusavaju maksimalno da zarade, a iskreno, ko god danas kupuje ozbiljniju karticu, od 7850 pa na gore, ima ili kupuje kvalitetnije napajanje, tako da mu potrosnja sigurno nije najvazniji faktor prilikom kupovine graficke. A AMD nudi odlicne kartice, koje su u rangu, ili bolje po performansama od nVidijinih resenja, za manje novca. A novac je, pored performansi, najvazniji faktor prilikom kupovine :)

Nemoj tako Goldi, ubice te neko od nvidijasa :) Mada, da se ne lazemo, nVidia kartice imaju strasne performanse, a realno, za tu snagu imaju smesnu potrosnju. I zato nVidia nabija cene maksimalno, iako je cena kostanja tih kartica za nju smesna. Pokusavaju maksimalno da zarade, a iskreno, ko god danas kupuje ozbiljniju karticu, od 7850 pa na gore, ima ili kupuje kvalitetnije napajanje, tako da mu potrosnja sigurno nije najvazniji faktor prilikom kupovine graficke. A AMD nudi odlicne kartice, koje su u rangu, ili bolje po performansama od nVidijinih resenja, za manje novca. A novac je, pored performansi, najvazniji faktor prilikom kupovine :)

Slozio bi se sa tobom za napajanje moje je Ciftec : CFT-750-14C (750W) i bas me briga osim ako graficka trosi 500W :d (A novac je, pored performansi, najvazniji faktor prilikom kupovine :) ) jeste tacno veoma ali ako imas za par hiljada skuplje a recimo 15% bolje performanse sto da ne ...
Onaj link sto si dao je super ali nemaju te kartice zvao drugare u Nemackoj i sve je spremno samo da narucim ako se oidlucim i busem za 1 dan ujutru narucim uvece u BG-u nema zime :)
Sto se tice to za Ati se slazem Nvidija bas nabija cene izgovor Nvidije za nabijanje cena je odprilike ovakav : Nemate? kus onda,ali imaju mnogo fanova pa zato ne propadaju to govorim u karticama visoke kategorije od i iznad 660 ...

Poslednja izmena:
Pa pazi, generalno, da krenemo od 7850: jaca je od GTX 660, po ceni su tu negde. 7870 XT je jeftinija od 660 Ti, a u najgorem slucaju su iste po performansama, a u vecini slucajeva je 7870 XT jaca. 7950 jeste slabija od GTX 670, ali je dosta i jeftinija. Ono sto je cudno je to sto su GTX 670 i klasicna 7970 slicne po ceni, iako je 7970 jaca. Zatim, 7970 GE je malo jaca i od GTX 680, a jeftinija je bar 35-40 evra, sto samo govori o politici nVidije, iako imaju potencijal da uniste ATI, samo ako snize cene na nivo realnih, s obzirom da ih prozivodnja kartica sigurno izadje manje nego ATI, a po performansama su relativno slicne.

Pa pazi ovako, ja kad sam gledao da kupim grafu trazio sam 7970 Lightning, ali nje nigde nema, inace to bi ti bila i moja preporuka posto sam gledao za nju i kazu da je najkvalitetnije uradjena u toj seriji. Gledao sam isto da je Gigabyte Ghz voltage locked, pa ako te zanima oc nista od toga.
E sad, sve to sto gledas po tim nasim sajtovima gledaj prvo da ih pitas, ako vec nisi, da li imaju na stanju, jer ces se iznenaditi koliko polovinu od toga sto izbace nit imaju nit zznaju kad ce biti na stanju. :)
Ali u svakom slucaju, ako imas da izdvojis 400e, nemas sta da se razmisljas, 7970 ti je pravi izbor.

Pa pazi ovako, ja kad sam gledao da kupim grafu trazio sam 7970 Lightning, ali nje nigde nema, inace to bi ti bila i moja preporuka posto sam gledao za nju i kazu da je najkvalitetnije uradjena u toj seriji. Gledao sam isto da je Gigabyte Ghz voltage locked, pa ako te zanima oc nista od toga.
E sad, sve to sto gledas po tim nasim sajtovima gledaj prvo da ih pitas, ako vec nisi, da li imaju na stanju, jer ces se iznenaditi koliko polovinu od toga sto izbace nit imaju nit zznaju kad ce biti na stanju. :)
Ali u svakom slucaju, ako imas da izdvojis 400e, nemas sta da se razmisljas, 7970 ti je pravi izbor.

Upravu si izbor treba da padne na 7970 ali necu se zuriti uzeo sam karticu od ortaka cito da mi komp radi mogu malo da se strpim trazicu ako naletim na nesto ok uzecu :)

Tako i treba, bolje cekati pa uzeti nesto sto valja, nego se zaletati, pa se zaje*ati :)

Pozz drugari,

Jos nisam uzeo grafu za moji komp jer nisam ni imao nesto mnogo slobodnog vremena niti da se posvetim malo tome ...

pa ako neko naidje na neku ponudu koja je super sto se tice 7970 neka javi :)

tvoja grafa je jos uvek dobra i mozes sve da igras bez problema,ja bi cekao seriju 8 amd pa da cene padnu jos malo za seriju 7 xD

Vrh Dno