Šta je novo?

Pomoc oko izbora frontova

agard

Cenjen
Učlanjen(a)
22.01.2012
Poena
159
Dakle, imam pioneer vsx 417 5.1 risiver.
Imam woofer, centar i surround zvucnike koje ne bih menjao_Ostaje mi da nabavim frontove.
To je ujedno i moje pitanje, dakle koje frontove da uzmem da mogu i u 2.1 i 2.0 sistemu da sviraju ali STRIKTNO rock (hard rock/punk/oi), a po potrebi (filmovi/konzola ) palio svih 5.Soba mi je dosta cudna oko 15m2 ali je izduzena...recimo da bih od frontova i centralca bio udaljen nekih 2.5m.Budzet mi je do 80e
Hvala u napred.

Pravac na sajt kupujem prodajem pa pogledaj sta ima za te pare od polovnih zvucnika. PO velicini sobe dobro bi ti dosli bookshelf zvucnici ali za njih ti trebaju i stalci.
Pogledaj i oglase na sajtoviam hifi forumi i diy audio jer je to ipak proverenija varijanta kad kupis od clana foruma.
Mozes da pozoves i mladena fidelity sa kupujem prodajem iz Sapca, on stalno ima na stanju desetinu pari zvucnika i ok je za saradnju i hoce da zameni uredjaj ako nije ispravan (mada ovo moze da potraje mesecima ako ne odes do njega..). Njeaga mozes i da pitas sta da ti preporuci shodno sobi i ostalim uredjajima, muzici koju slusas...

frontovi isključivo i obavezno florstenderi. teoretski razlog toga je 0.1 (mono) specifikacija sabvufera u 5,1 sistemu enkodiranja zvuka .
od skoro, doduše, postoji i 7,2 standard sa dva sabvufera ali to sad samo komplikuje priču.

ako uzmeš bukšelf zvučnjaje (koji imaju freq response od >50 hz) heavy basurde od ispod tpga čućeš mono. a to će prilično da upropasti recimo solo speedking deonicu na "one" od metalike, gde koja bi trebalo jasno da čuješ dva bas bubnja.

praktičan razlog preporuke front florstendera, je činjenica da nijedan ozbiljan suround set nema front bukšelfove . uostalom prelistaj sound&vision pa proceni.

Predlozi dobre florstandere do 80e, za sobu od 15kvm i low end risiver, i da to sve radi kako treba.

Za 15kvm podni zvucnik je overkill tj svaki krsten podni zvucnik. Trazi bolje bookshelf sa 8" bass i dodatni sw zavrsice extra posao. Za taj novac def moras polovno ali povedi nekog ko se razume da izaberes dobro ocuvane zvucnike.

Vrh Dno