Šta je novo?

Pomoc oko izbora DSLR-a

stefan89

Cenjen
Učlanjen(a)
14.08.2013
Poena
151
Odavno planiram da kupim dslr,i sada je dosao taj trenutak :Klanjanje

Budzet mi je negde do 400e mada bi mogao da ode i 50e gore ako bi bas uletela neka dobra ponuda i predlog :)
Pratio sam forume i uglavnom su u tom cenovnom rangu bile preporuke na canon 1100d i nikon d3100,ili nesto polovno ...Aparat bih koristio vise za slikanje mada bi mozda i poneki video odradio ...

Preporucite mi i gde aparat da kupim koja je radnja najpouzdanija ?

Naisao sam na ovo http://www.kupujemprodajem.com/Najp...R-aprati-3300040-oglas.htm?filter_id=36466141 cene su jako niske,da li je neko mozda imao iskustva ?

Hvala unapred na predlozima :)

^ i šta onda da radi s njim? da pravi pihnole camera? ili da proda levi bubreg za objektive? ili da ga gleda i da mu se divi koliko je lep?

čovek gleda neki entry-level aparat do 400e, a onda dođe lik i preporuči mu profi FF. što volim ove forume...

@stefan
kupi polovan Canon 600d, jer ti je bitan video.

Ako mozes da dobacis do 480-490e mozes da uzmes nov 600d sa 18-55 IS ,ja mislim da je to mnogo bolja kombinacija od 1100d ili D3100... Ja sam umesto 1100d uzeo 600d i prezadovoljan sam i sad polako ulazim u svet fotografije...

Sad tek videh odgovore nisam bio pri netu :)
Hvala svima na preporuka jedina dvumljenje mi je sad izmedju canon 600d i nikon d5100 :)
a sto se tice novog aparata za sada samo pesma daleko si,daleko si neko te drugi ima :laugh:

Da li je mnogo 550€ za Canon EOS 600D + 2 objektiva (18-55 mm i 55-250 mm), cini mi se sa stabilizacijom za oba (IS I) i 4500 okidanja , star malo vise od godinu dana, u garanciji?

Kako se proverava broj okidanja?
Na sta sve obratiti paznju pri kupovini i kako proveriti sve sto treba proveriti?

Da li je mnogo 550€ za Canon EOS 600D + 2 objektiva (18-55 mm i 55-250 mm), cini mi se sa stabilizacijom za oba (IS I) i 4500 okidanja , star malo vise od godinu dana, u garanciji?

Na sta sve obratiti paznju pri kupovini i kako proveriti sve sto treba proveriti?

Broj okidanja proveravas programom EOS info. Objektivi 18-55 i 55-250 u paru idu oko 200e, sto znači da te samo telo izađe nekih 350e. Obzirom da bi se aparat koristio tek za poneki video (pretpostavljam vrlo retko) ja bih lično uzeo Canon 40d (skoro sam uzeo u mint stanju sa gripom i još par dodatnih sitnica za 240e), ova dva objektiva koja si naveo i 50mm 1.8, što bi te izašlo nekih 500e.

Nije ovo mnogo, posle skupis pare i kupis jednu 50-icu i imas lep komplet za pocetnika pa i vise.....

DSLR pocetnik je postao da bude svaki prolaznik, sto nije "normalno". DSLR treba kupiti kada te prethodni aparat ogranicava u onome sto zelis da fotografises, ne zato sto "pravi bolje fotke". I zato je totalno nelogicno da kupujes DSLR a ne znas nista ne o njima, nego o fotoaparatima uopste.

Zato 600D sa ta dva kita treba da ti traje max 6 meseci pre nego sto pozelis nesto bolje, meni je recimo to trajalo manje od mesec dana u vreme kad je DSLR bio skuplji 3 puta. I ne govorim ovo ni zbog cega drugog nego zbog cinjenice da se DSLR kupuje kao "gedzet", neko to cak napisa na facebooku pre neki dan :) Takav pogled na DSLR donosi samo siguran gubitak para, skupljace prasinu dok se ne proda za deo placene cifre.

Umesto toga, treba biti korisnik nekog drugog jeftinijeg aparata i interesovati se za to, i kad dodje vreme za DSLR, znaces vrlo lako i sam, vec ces unapred znati puno o DSLR svetu, i sanjati ga svako vece :) U svakom drugom scenariju kupiti Canon S100.

Eh, Guru...

Evo ja imam 600D, sa samo 18-55IS (nazalost), i noob sam na kvadrat (znam najosnovnije stvari (tipa blenda/iso/shutter i sl.), i koristim ga kao i kompakt ranije - za obelezavanje svakodnevnih trenutaka (druzenja, rodjendani, izlasci, svadbe, stagod) - i ne bih se sad vratio na komapkt, vec bih radije bacio jos para na bolji objektiv :). Najveca mana DSLRa je sto je velik i tezak, a posto sam to prebrodio (ili me samo jos nije stiglo ;) ) nije mi problem da ga vucaram naokolo. Sto neko rece, sve vise ljudi koristi DSLR na auto, spustanje cena jeste dovelo do toga da je entry klasa postala zaista turisticka klasa (trocifreni canoni i sl). E, da, nisam siguran da cu skoro prevazici mogucnosti ovog tela; a opet nisam spreman da vucem naokolo 5DMk2 (njega ima drugar, pa sam ga nosao naokolo 1 dan - duplo je tezi od mog plastika) - tako da turisticka tela imaju svoje kupce :p

Eh, Guru...

Evo ja imam 600D, sa samo 18-55IS (nazalost), i noob sam na kvadrat (znam najosnovnije stvari (tipa blenda/iso/shutter i sl.), i koristim ga kao i kompakt ranije - za obelezavanje svakodnevnih trenutaka (druzenja, rodjendani, izlasci, svadbe, stagod) - i ne bih se sad vratio na komapkt, vec bih radije bacio jos para na bolji objektiv :). Najveca mana DSLRa je sto je velik i tezak, a posto sam to prebrodio (ili me samo jos nije stiglo ;) ) nije mi problem da ga vucaram naokolo. Sto neko rece, sve vise ljudi koristi DSLR na auto, spustanje cena jeste dovelo do toga da je entry klasa postala zaista turisticka klasa (trocifreni canoni i sl). E, da, nisam siguran da cu skoro prevazici mogucnosti ovog tela; a opet nisam spreman da vucem naokolo 5DMk2 (njega ima drugar, pa sam ga nosao naokolo 1 dan - duplo je tezi od mog plastika) - tako da turisticka tela imaju svoje kupce :p

Pa on uopste nije za upotrebu kao neki kompakt, a u kit varijanti nije nista ni bolji u puno situacija od kompakta sa vecim senzorom, ukljucujuci i lowlight. Poenta DSLRa su prajmovi i svetlosno "brzi" objektivi, uzeti ga sa kitom i koristiti tako zauvek je besmisleno, a to se cesto radi samo zato sto je pristupacan cenom.

Vrh Dno