Šta je novo?

Pomoc oko izbora cpu kulera

Predrag87

Slavan
Učlanjen(a)
02.05.2007
Poena
320
Molim sve koji imaju ideju da me posavetuju koji cpu kuler da uzmem...do 40 evra...
Trazio sam svuda Gemini II ali nigde ga nema a pitanje kad ce i da li ce ga biti...
Pomagajte.....🙂

ja trazim Infinity takodje, 50eur mi je previse posto treba da uzimam coolere za dva komap - to znaci 100eur. I meni bi bilo ok do 40eur a mislim da je tu negde i bila cena kad sam zvao Tehnikom..

ja imam P5B Deluxe + Chieftec DX-01 pa se nadam da moze da stane

ja trazim Infinity takodje, 50eur mi je previse posto treba da uzimam coolere za dva komap - to znaci 100eur. I meni bi bilo ok do 40eur a mislim da je tu negde i bila cena kad sam zvao Tehnikom..

ja imam P5B Deluxe + Chieftec DX-01 pa se nadam da moze da stane

Bolje izmeri za svaki slucaj...da se ne radujes unapred ako nadjes negde scyth-a🙂
Da sam imao malko vise para lepo bih prodao kuciste i uzeo drugo,neko vece i bio bih miran...
Nastavi da trazis,ja cu isto da bacim pogled s vremena na vreme ima li ga igde,pa cu ti javiti ako sta saznam...

ej pa kako Ladi Sonic??

Jos nisam montirao,pravo da ti kazem cekam da mi dodje Shiki Mozak ovih dana kad bude imao vremena...
Iskreno nemam iskustva u tome,pa se malko zentam,ne bih da se pravim pametan pa da zeznem nesto,ipak mi je bolje da to uradi neko ko stvarno zna🙂
a u svakom slucaju nemam ni pastu sada...
Javicu ne brinite,zao mi je sto jos nisam siguran u sebe po tom pitanju,inace bi vec sve bilo gotovo🙂
Jedva cekam da se sve montira🙂

sad gledam malo po netu za Hyper TX... po ovom review-u je cak bolji od scythe-a iako je poprilicno manji, iako ima manje pajpova od infinity-a....

inace jel skidate plastiku sa HyperTX-a ? kako mu inace funkcionise taj usmerivac protoka vazduha? jel to radi nesto ili je samo fora

Da ne poverujes...Duplo jeftiniji Hyper TX sije toliko nahvaljenog i cuvenog Scythe Infinity-ja...Da nije neka greska u pitanju?😀
Procitao sam ovaj review sto si naveo i opet ne znam u cemu je caka...da li je hyper tx toliko dobar?
Znam da ga svi hvale,ali ovo je pravo malo iznenadjenje🙂

Znas kako, pored toga koliko hladi bitan je i nivo buke koju pravi, dzaba ako neki kuler hladi bolje ako se pritom cuje kao traktor. Ne kazem da je to ovde slucaj posto ne znam ali i te stvari treba uzeti u obzir.

Ova dva tri dana u nazad meni procesor cvokoće na 27C pri 855 o/min u idle a u full load-u ide maximalno do 42C 1320 o/min. za 1600 dingera hladi dobro a ne čuje se , samo ne znam kvalitet kakav je , da li može realnih 15-20000 sati da izgura jer u specifikaciji piše lifetime 40.000hrs.

pozzz

Onaj usmerivac stvarno readi rashladjuje naponsku jedinicu ili sta vec bude ispod njega zavisi kako ga ko montira. A sto se tice buke pa nema je.

Ova dva tri dana u nazad meni procesor cvokoće na 27C pri 855 o/min u idle a u full load-u ide maximalno do 42C 1320 o/min. za 1600 dingera hladi dobro a ne čuje se , samo ne znam kvalitet kakav je , da li može realnih 15-20000 sati da izgura jer u specifikaciji piše lifetime 40.000hrs.

pozzz

u pa tebi je sonda riknula skroz :d Skini ti i pokreni core temp pa nam ocitaj temperature 😉 E sad, jedino ako ne zivis u frizideru 😛

PS. Po onom testu sto su okacili, ti kuleri hlade bolje od najboljih sistema sa vodenim hladjenjem. Delta-T od 11C - WOW nemam reci :d Taj lik je temperature izgleda merio lenjirom ili mu ambient nije 25 vec 19C

Poslednja izmena:
Evo da se javim...
Dugo ocekivani TT Sonic Tower je namesten i fino smesten u mom kucistu🙂
Zahvaljujem jos jednom svima koji su mi pomogli pri izboru istog, a posebno hvala Spacemasteru i Shikiju bez kojih ovaj kuler ne bi bio ni montiran...
E da isklokovao sam procesor u cemu mi je puno pomogao Shiki Mozak tako da sada radi stabilno na 3.2 GHz...🙂
Za vise o tom potom...🙂
Potrudicu se da koliko sutra okacim rezultate u temi Overklokovanje procesora i memorije...
Sto se tice temperatura one su sledece:
30-31 stepen sa default vrednostima dok sa klokovanim procesorom (na pomenutih 3.2 GHz) iznose 45-46 stepeni...
I za kraj da kazem da ce ostati koji dinar i za pomenuto pivo...:bottle:

e da ja sad ne bi otvarao novu temu,koji bi cooler preporuchili za 462 procesore?? znachi nemojte me pitati o kom se procesoru radi samo da daje sto bolje performance cena nije toliko bitna!naravno i gde mi od prilike mogao da ga nadjem ;P

Predraze, koje kuciste imas i sta imas od ventilatora i da li si na cooler stavljao neki ventilator? koju pastu si koristio?

Edit: videh chieftec a ostalo?

Poslednja izmena:
Predraze, koje kuciste imas i sta imas od ventilatora i da li si na cooler stavljao neki ventilator? koju pastu si koristio?

Edit: videh chieftec a ostalo?

Od ventilatora 1x12 na stranici,duva na grafiku,jednu devetku pozadi,i jednu TT dvanaesticu zakacenu na TT Sonic Tower,a HDD mi je u cooldrive-u 4...Ostala tri venta su takodje prikaceni na cooldrive...
Sto se tice paste u pitanju je AS5...
Aj mi samo reci kako ti se cine temperature u odnosu na ovaj klok?

nisam neki strucnjak, ali rekao bih da su korektne, mada kolika ti je ambijentalna temperatura? ovih dana je nesto malo zahladnelo,... meni je temp sa 40 spala na ~30-31-32
to kazem jer se pitam kolika ce biti temp kod tebe kada opet otopli, ali i pasti treba malo vremena da da pun efekat, jos ako malo izravnas i ispoliras cooler i cpu...

jesu li temp idle ili load?

nisam neki strucnjak, ali rekao bih da su korektne, mada kolika ti je ambijentalna temperatura? ovih dana je nesto malo zahladnelo,... meni je temp sa 40 spala na ~30-31-32
to kazem jer se pitam kolika ce biti temp kod tebe kada opet otopli, ali i pasti treba malo vremena da da pun efekat, jos ako malo izravnas i ispoliras cooler i cpu...

jesu li temp idle ili load?

load...U idle-u je na nekih 31-32...
sve u svemu zadovoljan sam jer je danas katastrofa vruce,a meni je temp nekih 45-6 stepeni...ako pocne da se penje samo odvrnem ovu 12-icu i milina🙂
jos cu moci i pivo da `ladim unutra😀
Inace u sobi mi je nekih 26-7 stepeni...

http://www.alcpu.com/CoreTemp/CoreTemp.zip

aj skini ovo pa reci koje su ti idle temp i full load MOLIM TE ! 🙂

Pa i inace koristim Core Temp🙂
Al sam skinuo ovaj sto si naveo,posto je to najverovatnije najnovija verzija...
Overklok na 3,2 GHz-43 stepena,u idleu juce bilo 31-2 stepena...
E uzmi u obzir to da ovo nije full load,moze to jos🙂
al o tom potom treba da se stavi jos jedna 12 da ne bi gorelo😀😀😀
a i trebalo bi jos malko jace napajanje...uglavnom sacekacu malko🙂

Poslednja izmena:
greska u terminologiji🙂
idle-klokovan 45
load klokovan posle sat vremena ortosa 57 max temp.
nov sam u ovom poslu, pa jos nisam sve pohvatao...sorry🙂

Poslednja izmena:
E TO je vec druga prica 😉 Posto sam ja sve vreme kapirao da ti je idle 31, a load 41C pa mi je to delovalo pomalo suvise dobro za vazduh i 3.4ghz.
🙂Polako ucim...kazem ovo je jos uvek novo za mene...al polako...vazno je da ovde ima od koga da se nauci
:wave:
E da i zasad je "samo" 3,2 GHz,al ima vremena🙂hvala ti sto si mi dao ideju🙂
vazduh rula:hair:

Slazem se😀

E da mogli biste da malko prokomentarisete rezultat ako vas ne mrzi🙂
Super pi cu tek kaciti...
:wave:

Nazad
Vrh Dno