Šta je novo?

Pomoc oko izbora cpu kulera

Predrag87

Slavan
Učlanjen(a)
02.05.2007
Poena
320
Molim sve koji imaju ideju da me posavetuju koji cpu kuler da uzmem...do 40 evra...
Trazio sam svuda Gemini II ali nigde ga nema a pitanje kad ce i da li ce ga biti...
Pomagajte.....🙂

uzmi hypertx, AS5 pastu, ispoliraj ga i radice ti k'o po loju..

Hyper TX, svaka preporuka!

E evo i da se javim i zahvalim na savetima i da kazem da sam se odlucio i da cu potraziti i ako nadjem uzeti hyper tx koliko sutra...
Samo bih jos pitao ako vas ne mrzi da mi razresite jednu dilemicu,za koju se nisam setio odmah da pitam: sta mislite o TT Sonic Tower-u i da li vredi doplate od tih 15-20 evra cisto da znam...
U svakom slucaju 99% cu uzeti hyper tx kao sto sam vec rekao jer ga nahvaliste toliko,a i cena mi se nenormalno svidja😀
Kao sto rece benchaman ostace mi i za pivo i kokice😀
i to taman koliko treba da se proslavi ova kupovina 😀
Hvala vam bili ste od velike pomoci!pozdrav svima🙂

pa ono, odlican je i sonic ali nece biti kokica i piva 😀
on je predvidjen da moze i pasivno da hladi cpu, ali moze i da se stavi ventilator,...
po meni bolji je od hyper tx-a jer na njega stavis 12icu smanjis rpm i da te bog vidi...
"dilemica" a? 😀

pa ono, odlican je i sonic ali nece biti kokica i piva 😀
on je predvidjen da moze i pasivno da hladi cpu, ali moze i da se stavi ventilator,...
po meni bolji je od hyper tx-a jer na njega stavis 12icu smanjis rpm i da te bog vidi...
"dilemica" a? 😀

Auh...ne znas na kojim sam sada mukama🙂 S jedne strane bih da se malko oprobam u klokovanju jer je steta ne iskoristiti potencijal sa ovim procesorom (C2D E 6300) 🙂

A sa druge strane bitna mi je i tisina posto se non-stop nesto skida s neta...posebno nocu🙂
Sad kad si mi ovako izlozio stvari pocinjem ozbiljno da se dvoumim😛ivo i kokice ili tisina,milina i przenje😀😀
Moram jos da razmislim...ako vam jos nesto padne na pamet pomozite mi😀

Poslednja izmena:
Kad smo vec kod montiranja dvanaestica, uzme GeminII. I hladi ceo komp! 🙂 🙂 🙂!

pa jedino ako hoce da ocuje na 4Ghz da uzme nesto drugo osim TX
na2.8 -3 Ghz ima da hladi ko besan mozes da probas da mu skines vent da vidis kolike ce temp da budu🙂

pa jedino ako hoce da ocuje na 4Ghz da uzme nesto drugo osim TX
na2.8 -3 Ghz ima da hladi ko besan mozes da probas da mu skines vent da vidis kolike ce temp da budu🙂

🙂Inace planiram da malko isforsiram proc...koliko to bude bilo moguce,da vidim dokle moze da se klokne, s tim sto ne planiram da drzim iznad 2.8-3 Ghz za stalni rad...i zbog napajanja i temperatura....
A ako ce kao sto kazete da mi zavrsava posao i drzi neke normalne temperature dok proc. radi na 2.8-3 onda je to extra...
Inace prvo sam i trazio gemini II koji inace dosta ljudi hvali ali njega nema ni od korova...bilo ga u desku,i nestade tako da ko zna da li ce i kad opet da se pojavi...
A bilo bi lepo da ostane i za to pivo,pripilo mi se koliko se pricalo u temi o njemu😀

hmm, ovde u sm sam pitao u jednoj farbari pa su me uputili kod nekoga ali nisam otisao tako da ne znam da li zaista ima i po kojoj ceni.

Inace Predraze i nama se :bottle:

Poslednja izmena:
@Predrag87
Kada sam ja jurio TT SonicTower bilo ga je veoma tesko naci (ceo grad sam pretrazio) i u MB Soft-u (Generalni zastupnik TT) nadjem da im je ostao jos jedan na stanju ali kao rezervisan (cena mu je bila oko 3000 din. sto sam bio spreman da dam u tom trenutku za njega) i prodavac mi rece kao misli da ima u jednoj prodavnici koja nabavlja robu od njih i sada ce on njih da nazove da ih pita i ispostavi se da imaju, uputi on mene na njih (nije hteo da mi kaze cenu), jedno pet minuta peske do balkanske ulice, prodavnica se nalazi odmah ispod raskrsnice sa ul. Narodnog Fronta i ladno kod njih je cena bila nesto tipa 2250 din. Nisam mogao da verujem, kada sam krenuo u potragu nisam ni sanjao da se moze naci po toj ceni ali eto tako je ispalo 🙂 To se desavalo negde u septembru oktobru prosle godine, tako da me cudi da je sada cena tako visoka.

svako kroji cenu kako mu se prohte ili u skladu sa stanjem na trzistu zakon ponude i potraznje ovo ono... mislim da me vise u mojoj tako lepoj ali jako cudnoj zemljici Srbiji vise nista ne moze iznenaditi, a to kazem svaki put i uvek se iznenadim i frapiram,... ali ne moze ni sve za dzabe...
razumem sitne trgovce koji nesto donesu odnekud otele se za to i razumno je da zele da zarade, ali zasto veliki igraci (kojih kod nas iskreno i nema) rade isto tako ebes ga nemam pojma,... a kriva je i drzava i to mnogo, ona mi je najveci krivac i za stanje u IT sektoru i u svemu ostalom...
ode ovo u off pa da se vratimo na temu, Predraze javi svoje utiske o tom po mom misljenju najlepsem cooleru, ali isto tako i dobrom cooleru.

Evo da javim: Pre nekih sat vremena postao sam ponosni vlasnik TT Sonic tower-a🙂...
Tako da bih se jos jednom zahvalio svima koji su mi odgovorili na temu i time mi pomogli u jednom ovako ne bas lakom izboru...
Ono sto jos ostaje to je da javim utiske kada namontiram isti,to jest kakve su temperature sa ovom zverkom🙂

@astan
Bas si imao srece...Ja sam platio 2850 dinara koliko kosta sonic tower i jos sam uzeo jednu dvanaesticu,za ne daj Boze tako da mislim da bi trebalo super da radi posao...
I sada ga bas nije preterano lako naci...Pozdrav!

@benchaman
Slicni su nam ukusi🙂
Javljam utiske kad namontiram🙂
Pozdrav!

Ja trentno imam 2x120mm CoolerMaster silent fan namontirana na Sonica (kada im smanjim broj obrtaja na 750rpm bukvalno su bescujni) koji na 1200rpm hlade ekstra. Bas me interesuju tvoje impresije o kuleru, ja sam se odusevio kada sam ga uzeo iako sam pre njega koristio Silent Tower koji je ekstra hladio ali je bio malo vise bucan.

niko ne spominje Scythe Infinity. Malo se teze nalazi, imali su ga u Tehnikom PC outletu, dobijaju (barem pre mesec-dva) male kolicine ali stize im periodicno roba.

Koliko sam ja gldao ne znam koji bi vazdusni kuler mogao da se nosi sa infinity-em a + ima i dobar odnos buke i hladjenja.

Spacemaster je terao Q6600 na 4ghz na Infinity-u (na vazduhu)

Poslednja izmena:
pa Scythe jako teshko moze da se nadje kod nas,a ja sam ga prodavao,ali problem je shto kod Predraga ne moze da stane u kucishte jer je pregolem😀

Nazad
Vrh Dno