Šta je novo?

Pomoc oko izbora AGP graficke

• Začetnik teme -Shomi-
  • Datum pokretanja
S

-Shomi-

Guest
Posto mi je komp vec odavno zastareo, a trenutno nemam para za novu konfiguraciju, resio sam da zamenim graficku, pa me zanima vase misljenje.

Konfiguracija mi je

Asus nForce 2 Deluxe
Athlon 2400+
Asus MX4 440 128MB
512 RAM

Ne zelim da dam mnogo para, oko 3000 din, posto za par meseci planiram da kupim nov komp.

Ja se razmisljam izmedju Gigabyte GV-N62256DP2-RH i Asus N6200/TD. Obe su 64-bitne, ali Gigabyte ima DDR2 memoriju za razliku od Asusa.

Zanima me sta je bolje od ove 2, ili ako postoji neko bolje resenje, moze i neka polovna. Jos me zanima koji pixel shader ima Gigabyte?

Znam da bi bilo bolje da sacekam tih par meseci do kupovine novog kompa, ali mi je bolja graficka neophodna.

Pretpostavljam da ti bolja grafička treba zbog igrica... za 3000din može i polovan 6600 128MB (full 128-bit) da se nađe... ali... pogledaj na oglasima na pc berzi i potraži neki 7600GS AGP, Ati-ja X1650pro AGP ili čak 9800pro. Obično ih cene 45-50 evrića (polovne), ali moguće je da možeš da se iscenjkaš za 3000din ili nešto malo preko toga. N6200 64-bit je jako spora karta, nećeš se sa njom naigrati. Nekoliko je puta sporija od gore pomenutih kartica...

P.S. Ne zaluđuj se da ćeš i sa jednom moći da igraš Crysis, WIC, i ostale novije zahtevne igre. Ako ti je to namera, bolje štekaj pare...

Poslednja izmena:
Znam da nista od najnovijih igara nece raditi. Planiram da igram Pirates of The Burning Sea (mislim da je dovoljna bilo koja prosecna kartica sa 2.0 shaderom) i mozda Oblivion (koji sam uspeo da pokrenem na FX5200, mada je bilo pravo mucenje igrati ga...).
Hvala na savetu!

Poslednja izmena:
Poslusaj ljude vezano za 6600GT ili nesto jace..(ja bio na 6600GT-AGP + 1GB RAM-a)..
Vodi racuna da ti je i tih 512 RAM-a malo, tako da...ne kupuj nista na ovo staro ako planiras novo.. Shtekaj ti lepo parice, resi se ovog i kupuj novo..

6600GT ili 6800LE mozda bi mogao da uskoci neki za nesto oko 3000din.
6600GT i ide za 40e, ali stvarno ne uzimaj nista ispod ovog, ja sam ranije imao 6800LE, pa znas kako Quake 4 poprilicno na high sa dobrim FPS-om, ortak ima 9550 i njemu je Quake secko sa medium podezavanjima.

Nazad
Vrh Dno