Šta je novo?

Pomoc oko Inverter Klima

Dzondzi

Zapažen
Učlanjen(a)
28.07.2023
Poena
15
Pozdrav svima potrebna mi je pomoc oko odabira Inverter Klime za stan. Konkretno bi se grejali posto nemamo drugi izbor :) Ovako:
Stan je 67kvadrata, primarno bi uzeli jacu za dnevnu i trpezariju,kuhinju (vrata su izmedju nije ceo zid otvoren) onda ima hodnih u obliku L gde ide ka spavacoj sobi tu bi stavili neku jeftiniju cisto da moze lepo da se zagreje ceo stan zobg hodnika.

Budzet nam je oko 150K. (gore dole moze i da se doda ako bas zafali a da valja)

Ubacio sam skicu otprilike kako izgleda pa eto ako moze neko da pomogne sa odabirom nek napise svoje misljenje. Hvala!

Prilozi

• STAN.png
    STAN.png
    22.7 KB · Pregleda: 75
Gledam ovu skicu i vidim da trebaju tri klime odgovarajuće snage.Jedna u dnevnu sobu druga u trpezariju+kuhinja i treća u spavaću sobu.Jedna klima kao što si zamislio za dnevnu sobu+trpezarija+kuhinja teško da će ogrejati sve te prostorije.

A kad bi se ubacilo jedno grejno telo u trpezariju koliko bi znacilo npr oni norveski radijatori ili tako neki fazon ?

3 klime na stan od 67m2? Gde staviti tolike spoljnje jedinice?

Kuhinju i trpezarija nije potrebno grejati ni blizu kao dnevnu sobu. Kuhinja će se sama dogrejati od uredjaja u njoj.

Ali da, raspored je nezgodan....

Ja u 70m2 imam 4 klime...prosto je raspored takav da to zahteva.
To da ce se kuhinja i trpezarija obe zagrejati od dnevne...zaista nema sanse.
I ja bih stavio 3 klime.
I to Hisense, Haier, Vox...koji ti se model svidi, moze i 9 i 12k, lagano se uklapa u tih 150k dinara.

Ja u 70m2 imam 4 klime...prosto je raspored takav da to zahteva.
To da ce se kuhinja i trpezarija obe zagrejati od dnevne...zaista nema sanse.
I ja bih stavio 3 klime.
I to Hisense, Haier, Vox...koji ti se model svidi, moze i 9 i 12k, lagano se uklapa u tih 150k dinara.
Kako regulišules sve klime? Svaka ima svoj daljinac? Ili postoji neka fora da se sve povežu na jedan

Vidim da postoji ovako nesto ali nema svaki brend to.

@Dzondzi

Ja bi se raspitao kod tih sto ugrađuju da li mogu da ti naprave i ovako nesto da ti stoji npr u hodniku kod ulaza i sa jednin dugmetom da sve klime sinhonizovano palis i kontrolišeš temp i brzinu duvanja nehi da ides i svaku posebno na daljinac

Sta misliste o ovoj ponudi

Bolje uzmi preko ovlašćenih servisera nego online. Da ne bude posle ako dodje do nekih problema "oni su prodali.. Oni su ugradili"

Pozovi slobodno svaki servis blizu tebe i pitaj vidim daju tu ponudu bez ugradnje koja bi bila cena kod vas sa ugradnjom ako ti klima odgovara

Bolje uzmi preko ovlašćenih servisera nego online. Da ne bude posle ako dodje do nekih problema "oni su prodali.. Oni su ugradili"

Pozovi slobodno svaki servis blizu tebe i pitaj vidim daju tu ponudu bez ugradnje koja bi bila cena kod vas sa ugradnjom ako ti klima odgovara
Pitam zbog klime, da li je dobra.... Link sam naveo samo kao primer

Vivax = Midea ali u losijoj toleranciji , kao sto imas Alfu = Fiat.

Stvaranje podbrendova/saradnji je popularno zadnjih godina da se ne bi bacalo.
Prva, druga, treca tolerancija. Manje se baca, manje gubitaka.

Niko ne moze da ti kaze da li valja ako je nije koristio. R32 je novi gas tako da tesko neko ima.

Ja imam Vivax TP sa R32 i celu zimu bila super. Videcemo narednu

AERI je mator model i bilo je zadovoljnih korisnika sa ovim modelom, a i R32 je već nekoliko godina u upotrebi.
Što se tiče zadovoljstva, opet se sve svodi na subjektivna mišljenja...

Što se tiče Alfe i Fiata, sem nekih motora, nemaju ništa više zajedničko.

Sve zajedničke komponente imaju QC (quality control) bolje tolerancije idu u alfu, slabije idu u fiata.

Svaka prozvodnja na svetu ima QC i tolerancije.

Clean dugme koliko cesto koristiti i ima li to ikakav efekat?

Isuši isparivač posle gašenja. U svakom slučaju se usmeri i sa tom funkcijom...

Htedoh da napišem da se usmrdi, ali me autocorrect z@jebao...

To za hladjenje ili za grejanje koliko puta nedeljno da stavim?

Hlađenje. Trebalo bi ga aktivirati svaki pute pre gašenja.

@maxy jos samo jedno pitanje to da ukljucim dok radi da presecem ili kad je ugaseno pa direktno to?

Tako je, dok klima radi. Trebalo bi da ispiše SC na displeju unutrašnje jedinice i da ugasi kompresor, posle čega nastavi da radi neko vreme dok se ne osuši izmenjivač. Tako je bar na AEMI. Probaj, ne košta ništa :D

Vrh Dno