Šta je novo?

pomoc oko instalacije XP

trikosm

Slavan
Učlanjen(a)
17.12.2006
Poena
319
Imam problem kad instaliram XP. Prilikom pokretanja instalacije dodje do trenutka kada treba treba da se slozim sa agreement-om ali mi tad izbaci death of screen(onaj plavi ekran) sa porukom:
STOP: 0x0000007e(0x00000005,....)
pci.sys - Address f75deobf base at f75d70000, DataStamp 3b7d855c

Procesor je Intelov C2D E 4300, 1 GB DDRII,160GB HDD, ploca je Asus P5B-MX. Ima integrisanu grafiku i ima MSI 7300.A u biosu je podesena MSI.
Da li neko zna u cemu je problem?

možda ti je uključen SATA native mode u biosu, mora da bude disable

Pa ako ga disable-ujem dal ce da prepozna HDD?

Ako ga kaćiš na SATA kabl i imaš drajvere na disketi (za SATA mod) onda pre instalacije pritisneš F6 i instaliraš ih.

Ako nemaš drajvere onda ideš na instalaciju sa SATA native mode - disable. Meni deluje da ti je hard SATA i prepoznaće ga.

Ako ti i onda ne krene instalacija onda nešto drugo nije u redu, pretraži forum, imaš gomilu problema i rešenja

Da li ta instalacija win XP ima Service Pack 2 integrisan u sebi?

Moze a ne mora ... ja sam se skoro raspitivao o instalaciji i sp-ovima ... i svi kazu instalirati windows, a tek onda sp2 ... instalacija sp2 je kao instalacija cs 1.6 ... next next install finish + resstart... skoro je izasao sp3 (ustvari ne znam da li je skoro ili kada) ali za njega kazu da josh treba malo sacekati kao sto je sp2 na pocetku imao rupa tako i ovaj ... mada mi nije jasno zasto to .. pa to bi trebalo da je unapredjen sp2, znaci samo bi trebalo da radi bolje ... al dobro

Desava se da jednostavno winXP nece da se instalira bez SP1 ili SP2 i kako ces onda naknadno da instaliras SP ako windows u samom procesu instalacije izbaci plavi ekran i ne moze da dovrsi instalaciju. Ovo je veoma cest slucaj na novijim platformama. Resenje je veoma jednostavno, instaliras winXP sa integrisanima SP2.

P.S. Veruj mi da ne kazu svi prvo winXP pa onda sp2, evo ja i ljudi koje ja poznajem a bave se racunarima svi kazu winXP SP2 odmah 🙂

Poslednja izmena:
Na njemu je instaliran SP2, ali posto sam nabavio licencni XP bez SP-a hocu njega da instaliram. Meni je sumljiva memorija, ali kontam nov je komp nece valjda...?:shock:
Medjutim ne znam kako su vec uspeli da instaliraju XP? Stvarno sam bacen u rebus. Ajd probacu to sa SATA-om da vidim dal ce da prodje,ako ne sledi mu testiranje memorije.:type:

P.S. Veruj mi da ne kazu svi prvo winXP pa onda sp2, evo ja i ljudi koje ja poznajem a bave se racunarima svi kazu winXP SP2 odmah 🙂

Ali ja nemam licencirani XP sa SP2 vec obican. Ne pitajte me sto sam zapeo za licencirani!!!!:wall:

Na njemu je instaliran SP2, ali posto sam nabavio licencni XP bez SP-a hocu njega da instaliram. Meni je sumljiva memorija, ali kontam nov je komp nece valjda...?:shock:
Medjutim ne znam kako su vec uspeli da instaliraju XP? Stvarno sam bacen u rebus. Ajd probacu to sa SATA-om da vidim dal ce da prodje,ako ne sledi mu testiranje memorije.:type:

Ne razumem uopste sta si ovde hteo da kazes. To sto je memorija nova UOPSTE ne mora da znaci da je ispravna, ako racunar nije sklapan u nekoj firmi i ako oni nisu proveravali memoriju vrlo lako moze da se desi da je neispravna. U svakom slucaju proveri memoriju.

Ma problem je sto i jeste sklapana u firmi.A plasim se da kad je budem testirao nece ispasti bas najbolje. Ko da se juri sa servisiranjem..?😡
Videcu sta mogu sam da uradim pa ako bas mora ide u service.:wall:

e ajde da pitam nesto kada smo vec poceli oko licence ... ima li neke razlike izmedju licenciranog xp-a koj kupim u radnji ... i ovog "domaceg" tj priratskog sto uzmem na cosku ?jedina razlika koju ja znam je da sa piratom ne moze da se pristupi microsoft-ovoj download sekciji ?

e ajde da pitam nesto kada smo vec poceli oko licence ... ima li neke razlike izmedju licenciranog xp-a koj kupim u radnji ... i ovog "domaceg" tj priratskog sto uzmem na cosku ?jedina razlika koju ja znam je da sa piratom ne moze da se pristupi microsoft-ovoj download sekciji ?

U pravu si. Ali posto ovaj racunar pripada nekoj firmi, ne bih da ljudima zatvaraju radnju.:d

Ljudi, sve sam probao sto ste rekli i dalje nece. Doduse nisam probao XP sa SP2,ali SATA sam iskljucio-nece. Testirao sam memoriju i ona radi. Ja vise stvarno ne znam u cemu je problem.:wall: Cak sam i promenio CD ali ne...:wall:

Vise ne znam sta mi je ciniti,ako imate jos koji konstruktivan predlog javite.😡

Narode uspeo sam da sredim machinu,nece da se instalira bez SP2. Tako da sam se snasao:banana:

U pravu si. Ali posto ovaj racunar pripada nekoj firmi, ne bih da ljudima zatvaraju radnju.:d

ma znam da za firme mora ... ali ne vidim razlog da ga stavim u kucu sem osecaja "ha ja sam baja uzeo sam original MS-ov OS i sada mi sve fura ludo (a u stvari je isto, samo download sa ms-ovog site-a)" ... sada sam nesto pricao sa kevom i ona je za to da se uzme original ... ja sam za to da josh malo furam na piratu pa onda za jedno godinu dana kada vista bude potpuno full i kompatibilna kao xp onda da se pukne kes za Vistu pa nek se ima ko zna zasto ce trebati 😀 ... a juce sam instalirao updates za xp koji mi je komp skino ... i sada svaki put kada ulazim smara me da mi nije original komp i da mogu da odem da vidim na njihovom site-u sta mi je ciniti ... ono genuie tako nesto 😀 ...

Moze a ne mora ... ja sam se skoro raspitivao o instalaciji i sp-ovima ... i svi kazu instalirati windows, a tek onda sp2 ... instalacija sp2 je kao instalacija cs 1.6 ... next next install finish + resstart... skoro je izasao sp3 (ustvari ne znam da li je skoro ili kada) ali za njega kazu da josh treba malo sacekati kao sto je sp2 na pocetku imao rupa tako i ovaj ... mada mi nije jasno zasto to .. pa to bi trebalo da je unapredjen sp2, znaci samo bi trebalo da radi bolje ... al dobro

Al' je tebe neko masno slagao 🙂

ah, da sam na vrijeme procitao ovaj thread :wall: Ponudih se da drugarici umjesto Viste instaliram XP na lap top (Toshiba series L40). Prvo malo muke kako da maknem vistu i isparticionisem HDD , pa probam XP - dobijem BSOD. Dosjetim se da je HDD sata, nadjem uputstva na netu, napravim slipstrimovani XP SP2, i opet samo prijavi da ne moze da vidi HDD (AHCI mode ukljucen valjda, u biosu ne moze native sata da se izabere). Onda podjem na Toshibin sajt, skinem uputstvo, i naravno traze da se skinu komplet drajveri (170MB :S: ) i prebaci trazeni AHCI HDD drivers ICH8M_32bit na externi flopi (koji sam samo na slikama vidio, nikad uzivio :wall: ). Smorio sam se, ako postoji jednostavan nacin da zavrsim zapoceti posao (znam samo jos za varijantu slipstrimovanja tih dodatnih AHCI drajvera, sto mi se posle ovolike muke bas nesto ne radi), nek javi...

Poslednja izmena:
Posto sam pre uvek brisao sve sa harda pa sveze instalirao XP SP2, a sada nisam u mogucnosti to da uradim i zbog vremena i zbog podataka koji su mi na hardu, kako da obrisem samo postojecu instalaciju W XP SP2 i da instaliram sveze?
😀

Nazad
Vrh Dno