Šta je novo?

Pomoc oko instalacije Linuxa?

zelenika

Čuven
Učlanjen(a)
20.02.2002
Poena
619
Potpuni sam pocetnik kada je Linux u pitanju, tako da mi treba pomoc.
Imam masinu sa 3 particije: prva je pod fat32, druga ntfs, treca i cetvrta takodje pod fatom. Instaliram Linux RedHat 7.1 na cetvrtu particiju i izaberem da je ta (cetvrta particija) root. Instalacija se zavrsila i posle restarta cekao me windowsov boot loader i to je to. Odem u win2000 i vidim da je na particiji gde je Linux postoje dva fajla: redhat.img i rh-swap.img. Prvi je ~2gb, drugi fajl ~130mb. Kakvi su to image-i? Zar e bi trebalo da Linux zameni windowsov boot loader i sta sam u stvari usr**?

Majstore vidi ovako....... Udjesh lepo u Windows... pa onda startujes Partition Magic... pa onda recimo ubijesh tu 4 particiju i od nje napravish 2 particije jednu koju cjesh da postavish da bude Linux Swap i ciju velicinu postavi da bude odrilike duplo od onoga koliko rama imash.. a ovu drugu formatiraj i napravi da bude EXT2 (ili ti Linux Native) .. to ti se sve nudi u PM 7 kada budes kreirao particije....E kad si to tako odradio... onda resetujes masinu i u biosu namestis da butuje prvo sa CD-a i ubacish disk RedHat-a... kada te pita sa cime cjes da radish particionisanje namesti onaj druid.... Kada se pojavi spisak particija kliknes na onu Ext2 sto si je napravio i kazes edit... tu namestis da je mount point " / " Swap particiju mislim da cje sam da skonta..Zatim namestish da ti je boot loader LILO i da se uglavi u MBR (Master boot record) (to bi trebalo da te pita na posebnom ekranu ).... Kada prodje instalacija trebalo bi da ti se pojavi LILO loader mesto swinjdowsovog i da ti bude ponudjeno Linux ili DOS.. e sad ako izaberes DOS trebalo bi da ti prikaze windowsow boot loader... Nadam se da si bar malo skapiro.....:wave;

zelenika je napisao(la):
Potpuni sam pocetnik kada je Linux u pitanju, tako da mi treba pomoc.
Imam masinu sa 3 particije: prva je pod fat32, druga ntfs, treca i cetvrta takodje pod fatom. Instaliram Linux RedHat 7.1 na cetvrtu particiju i izaberem da je ta (cetvrta particija) root. Instalacija se zavrsila i posle restarta cekao me windowsov boot loader i to je to. Odem u win2000 i vidim da je na particiji gde je Linux postoje dva fajla: redhat.img i rh-swap.img. Prvi je ~2gb, drugi fajl ~130mb. Kakvi su to image-i? Zar e bi trebalo da Linux zameni windowsov boot loader i sta sam u stvari usr**?
Obrisi te particije i mani se formatiranja u ext2 iz partition magica.
Imas ovde uputstvo i odgovor na sva tvoja pitanja.
BTW.jedno 1000 puta su to pitali na forumu

Nazad
Vrh Dno