Šta je novo?

Pomoc oko hard diska

matrixxsu

Slavan
Učlanjen(a)
28.09.2008
Poena
410
u pitanju je hard wd od 2tb(green)...taj hard mi je ubacen u rack(sparkle) i sa njega sam gledao filmove na hd player-u (asus hdp r1)...zanimljivo je da ga hd player vidi i bez problema sa njega mogu da se gledaju filmovi,slusa muzika,itd,a vidi i ostale foldere koji su na hardu,dok kada taj hdd spojim na comp(preko usb-a ili esata-e) on ga ne vidi tj vidi ga acronis disk director suite i ispisuje mi da je hard u nekom NTFS PARTITION 0X27(Unknown)...da li postiji neko resenje i ako postoji bio bih vam mnogo zahvalan? hvala

Kao sto neko rece verovatno je izgubio drive letter.
Povrati ga preko disk management.:wave:

Prilozi

• managr.jpg
    managr.jpg
    155.3 KB · Pregleda: 49
Da! Desni klik na onaj Disk o pa opcija Change drive letter i dodelis mu neko slovo koje nemas u opticaju! Recimo "E" ako nemas CD rom ili u sustini mozes bilo koje slovo koje nemas.

kad kliknem tako dobijem samo "help" i nista vise...to sto ti kazes se pojavljuje kad probam na onom drugom hardu ali ovde ima samo "help"

Poslednja izmena:
Sada vidim: taj je i format izgubio. Vidis da nema nista kod File sistem?

P/S jer HDD direct kacis na PC ili preko rack-a?

Poslednja izmena:
Puko mu je NTFS file sistem. Kako se to moze povratiti bez ponovnog formatiranja ne bih mogao reci. ( Ako uopste i moze)!

Puko mu je NTFS file sistem. Kako se to moze povratiti bez ponovnog formatiranja ne bih mogao reci. ( Ako uopste i moze)!

probao sam prvo preko usb-a i esata-e,a onda sam rastavio rack i direktno spojio na maticnu...neverovatno mi je da hd player cita sve i vidi sve foldere dok comp to ne moze

HD playeru izgleda nije bitan file system!

da li bi pomogla opcija u acronis-u "advanced/change type"?

Ljudi a kako da startujem taj Disk Managment, svuda sam ga tražio u Windows-u 7 x64 ali ga nisam našao...

uspeo sam sa acronis-om...dakle desni kliK i onda se ode u "advanced" pa onda u "change type" i tu se odabere "NTFS,HPES"

Ok,hvala. Nasao sam.

uspeo sam sa acronis-om...dakle desni kliK i onda se ode u "advanced" pa onda u "change type" i tu se odabere "NTFS,HPES"

Lepo sam ti rekao mada nisam bio 100% siguran jer mi se takva ista situacija desila pre par godina :p

Nazad
Vrh Dno