Šta je novo?

Pomoc oko Hard Diska

AnF1elD

Cenjen
Učlanjen(a)
10.09.2010
Poena
154
Drugari,pre godinu dana crkao mi je hard disk. Problem je taj da nece uopste system da mi se digne kad je hard u kompu. Non stok cakce kao zmigavac kad radi,i samo se ugasi. Znaci krene da se dize system,hard pocne da cakce i ugasi se komp. Svi mi kazu da mu nema spasa,ok uzeo sam drugi. Ali imam gomilu slika na njemu koje mi znace i jos dosta toga. Programa za firmu itd... Da li postoji mogucnostda se ti podaci sa njega skinu? :(

Ako cakce stalno , cisto sumnjam, veca je verovatnoca da je otisao u vecna lovista.
Da li ,kad ga povezes, mozes da pristupis njemu?
Postoji mala sansa da bi mogao uz pomoc nekog programa, recimo getdatabackntfs da spases neke podatke, ali kazem mala sansa, cisto da se ne ponadas.

U, bre, nisam znao da ima dve firme koje se time bave.

Ako cakce stalno , cisto sumnjam, veca je verovatnoca da je otisao u vecna lovista.
Da li ,kad ga povezes, mozes da pristupis njemu?
Postoji mala sansa da bi mogao uz pomoc nekog programa, recimo getdatabackntfs da spases neke podatke, ali kazem mala sansa, cisto da se ne ponadas.

Ma ne mogu system da dignem kad je on povezan sa masinom. Tako da ne mogu nista da uradim. Hvala ostalima na ovome sto su mi dali. Probacu nesto,ako ne uspem obraticu vam se ponovo. Samo da spasim podatke koji mi dosta znace. Hvala jos jednom.

Ma ljudi ako je vec poluispravan moze u segmentima sam da prebaci svoje podatke na drugi HDD bez da se izlaze nepotrebnom vrlo visokom trosku vracanja podataka.

Najbolje je da pre svega ti lepo kontaktiras prizvodjaca tog hard-diska jer se vrlo cesto desavalao u proslosti da su se slicne stvari resavale update-om firmware-a.

Oh da - umalo da zaboravim; takodje probaj da ga drzis naopacke ili na strani pa onda probaj da ga koristis.

U svakom slucaju javi sta si uradio.

Pozdrav.

Poslednja izmena:
Bilo je i nekih urbanih legendi o stavljanju diska u zamrzivac :S:

Nema tu pomoci, mozes samo da ga s****s skroz.
Ako su ti toliko bitni podaci, zovi te firme.

Ma ljudi ako je vec poluispravan moze u segmentima sam da prebaci svoje podatke na drugi HDD bez da se izlaze nepotrebnom vrlo visokom trosku vracanja podataka.

Najbolje je da pre svega ti lepo kontaktiras prizvodjaca tog hard-diska jer se vrlo cesto desavalao u proslosti da su se slicne stvari resavale update-om firmware-a.

Oh da - umalo da zaboravim; takodje probaj da ga drzis naopacke ili na strani pa onda probaj da ga koristis.

U svakom slucaju javi sta si uradio.

Pozdrav.

nikad se neispravan disk nije mogao srediti fabrickim utilitijem.
Kao sto drzanje diska sa srane itd ne pomaze

Nazad
Vrh Dno