Šta je novo?

Pomoc oko excela

• Začetnik teme Začetnik teme V.I.D
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

V.I.D

Čuven
Učlanjen(a)
05.01.2002
Poena
609
Treba mi neko ko se DOBRO razume u excel.Problem je sledeci:
U celiji G5 treba izracunati korigovani broj bodova za Markovic Petra tako sto se na ukupan broj bodova doda procenat prikazan u celiji B15.
Odgovarajucim prevlacenjem (formula u celiji mora biti pravilno uneta) izracunajte korigovane bodove za ostale kandidate!
Ovo je jedan od ispitnih zadataka i molim za pomoc oko ovoga!
Hvala type;

Ne treba tebi neko ko se razume u excel, nego ko tebe razume 🙂

Unesi u G5 =F5*$B$15 i prevuzi je.

Znaci za dolar excelu govore da pri prevlačenju fiksira zadati red/kolonu (u konkretnom slučaju $ ispred B je nepotreban - prevlačenje se vrši na dole).
Obzirom da je ćelija B15 formatirana kao procenat, pri računanju ekcel nju tretira kao prikazani broj podeljen sa 100 (10% = 0.1).

P.S. Zašto su ručno unosio/la redne brojeve kolona i redova? Ako ih ne vidiš, uključi ih (Tools/Options.../View/Row & column headers), i obriši kolonu i red sa svojim oznakama - tada je formula tačna, u protivnom bi bila =G6*$C$16 - sve veće za jedan.

V.I.D je napisao(la):
Treba mi neko ko se DOBRO razume u excel.Problem je sledeci:
U celiji G5 treba izracunati korigovani broj bodova za Markovic Petra tako sto se na ukupan broj bodova doda procenat prikazan u celiji B15.
Odgovarajucim prevlacenjem (formula u celiji mora biti pravilno uneta) izracunajte korigovane bodove za ostale kandidate!
Ovo je jedan od ispitnih zadataka i molim za pomoc oko ovoga!
Hvala type;
Formula ti je =F5*$B$15+F5
edit: prestiže me VIA 🙂

Nazad
Vrh Dno