Šta je novo?

Pomoc oko Excela (HITNO!!!)

Pretender

Čuven
Učlanjen(a)
16.02.2002
Poena
620
Dakle, treba mi naredba koja se kucas (i gde je kucas ili kliknes) da mi pronadje sve istre brojeve koji su jedan do drugog (npr. 11, 333, 77,99...)

Sto pre odgovore, molim vas hitno mi treba !!!

Nemoguce da niko ne zna, hajde ljudi PLEASE !!!
Hitno mi je, razbih glavu i ne mogu da se setim...

:wall:

Pretender™ je napisao(la):
Dakle, treba mi naredba koja se kucas (i gde je kucas ili kliknes) da mi pronadje sve istre brojeve koji su jedan do drugog (npr. 11, 333, 77,99...)

Sto pre odgovore, molim vas hitno mi treba !!!

Nije mi bas najjasnije gde ti se nalaze ti brojevi (kolone, redovi), koliko ih ima, i da li su svi trocifreni ili dvocifreni?
Uglavnom ako ne zelis koristiti Makroe i VB, u baznom worksheetu (bilo u koloni pored ili redu ispod) moras koristiti kombinaciju naredbi LEN - koja ti izracunava koliko cifara ti ima celija, zatim MID - koja ti izvlaci cifru koju ti zelis iz celije (recimo celija ima vrednost 123, sa naredbom MID(koordinata celije, 2 , 1) izvlacis vrednost druge cifre - a to je 2), sa uslovnom naredbom IF - koja ce ti uporedjivati tako izvucene cifre da li su jednake izmedju sebe

To bi otprilike za dvocifrene celije trebalo da bude ovako (znaci ukoliko su vrednosti slozene u koloni, kucas u celiji u koloni pored osnovne):
=if(mid(C2,1,1)=mid(c2,2,1), "isti", "razliciti"), zatim za sledecu
=if(mid(C3,1,1)=mid(c3,2,1), "isti", "razliciti"), tako za sve dvocifrene do kraja, najbolje uradi copy - paste da ne bi morao da kucas
Posle se isfiltrira kolona po "isti" i vidis koliko ih imas ili ako ih ima mnogo onda funkcija COUNTIF
E sad ako su ti pomesane dvocifrene i trocifrene u koloni onda moras ukljuciti i LEN koja ce ih razvrstavati pa za trocifrene da napises malo slozeniji IF uslov.
Znaci nije bas tako jednostavno kao sto se cini ili meni nista pametnije ne pada na pamet, jedino ako poznajes Visual basic pa makro da se napravi

p.s. mozda sam permutovao u mid funkciji; ili mid(c2,2,1) ili mid(c2,1,2) to se lako proveri

E, ovako - to su kombinacije brojeva (brojevi sa licne karte)...meni treba da nadjem gde se 2 takva ista broja ponavljaju. I tako vise puta...mnogo vise, ogroman je fajl ! :crash:
Znaci idu prvo par kolona neki podaci a zatim idu ti brojevi.

Unapred hvala

:wave:

E, ovako - to su kombinacije brojeva (brojevi sa licne karte)...meni treba da nadjem gde se 2 takva ista broja ponavljaju. I tako vise puta...mnogo vise, ogroman je fajl ! :crash:

Unapred hvala

Uf, kolko znam broj licne karte ima 6 cifara. A to znaci da je jedini nacin da se napravi makro u Visual Basicu sto je beyond my capabilities. Mogao bi i preko ove formule sto sam ti napisao samo sto bi to bio suvise komplikovan uslov, tako da ti ne preporucujem da se bakces sa tim, vec da nadjes nekog ko ce moci da ti napravi taj makro. Mozda postoji neka funkcija koja to radi, mada je ja ne prepoznajem

?

Unapred hvala

A za koju sluzbu ti radis ? :S:

Dark Angel je napisao(la):
A za koju sluzbu ti radis ? :S:

Ma nije mi to za mene... :d
Za jednu blisku osobu
Hvala na odgovorima, pomoglo mi je (njoj)

Nazad
Vrh Dno