Šta je novo?

pomoc oko dual channel-a ddr 400

pedjolinica

Slavan
Učlanjen(a)
22.12.2006
Poena
301
imam kingston ddr 512mb 3.0-3-3-8 i
kingston ddr 512mb 2.5-3-3-8
da li je moguce da rade u dual channel-u

Moguce je, moras da probas da bi video da li radi.

zasto ne bi moglo , onu memoriju 2.5 teras na 3.0 ili ako ti uspe obrnuto , da onu koja je 3.0 nateras na 2.5 , i eto ti veselja :)

koliko znam kod nekih ploca mora da se memorije redjaju po odredjenom redosledu da bi radile kao dual. (prvi i drugi ili prvi i treci slot...) Vidi u uputstvu za maticnu. ja sam onomad imao 2x256 i 1x512 pa je to sve radilo u dual ch. bitan je samo redosled. U svakom slucaju moras da isprobas pa kad ti se bootuje komp ako izbaci dual chanel onda si ubo.

Poslednja izmena:
Jos nesto... Ako je u bios-u ploce za memoriju setovano "set by SPD", obicno ploca postavi parametre prema memorisjkom modulu u prvom slotu. Tako da ako ti ne radi iz prve, samo zameni slotove modulima i verovatno ce da proradi.

Ovo NE vazi za dual channel (obicno ako su SPD-ovi razliciti, ploca nece da se digne), i u tom slucaju najbolje su ti sanse da ubodes prvo samo sporiji modul i rucno postavis parametre, ugasis masinu i ubodes i drugi modul. Ako ti ne bude proradilo, moraces da ih stavih u razlicite banke i da zaboravis na dual-channel rad.

Poslednja izmena:
Da

Samo pobodi u prave slotove-vec je neko predlozio isto.
Ukoliko ploca podrzava dual trebalo bi da shljaka.:banana:

moguce je, detaljno prouci user manual od tvoje ploce

Proveri obavezno oznake na memorijskim cipovima tj. da li je njihov proizvodjac isti. Ako nije, i ako bude radilo u DC (Ako ga ploca uopste podrzava), u slucaju nestabilnosti najverovatniji uzrok je upravo to sto su obe memorije Kingston, ali sa razlicitim cipovima.

Nazad
Vrh Dno