Šta je novo?

pomoc oko directX-a

FTA

Slavan
Učlanjen(a)
20.04.2004
Poena
319
imam verziju 9.0b a potrebno mi je da instaliram 8.1.kako to da uradim,posto ga nema u add/remove a ni u prog. files-u.inace,nece da kopira 8.1 preko mog.hvala

Ne mogu da zamislim zasto bi ti trebao 8.1 pored 9.0, posto su DirectX-ovi uvek potpuno kompatibilni medju sobom ??? Da je neki stariji DX radio bolje ili da neki softver ili hardver radi bas sa DX8 a bas nece sa DX9 su ciste legende.

DirectX je integralni deo Windows-a i ne moze da se deinstalira bez "silovanja". :) "Silovanje" znaci da postoje programi koji cupaju fajlove DirectX-a iz sistema...kako tako.

DX9 u sebi sadrzi i DX8 biblioteke (recimo, programi koji koriste D3D 9 pozivaju d3d9.dll, oni sto traze D3D 8 koriste d3d8.dll a stariji koriste ostale) tako da ako imas nekih problema, to je zato sto si sjebao nesto u windowsu, a ne zbog nekompatibilnosti starijih programa sa novim directx-om. Znaci, ako pise da program zahteva, recimo, DX7, to znaci da radi sa DX7 i svim novijim verzijama.

he,he,he.znam,lafevi.neko mi obrisa thread od nocas pa da vas upoznam:trenutno sam u misiji da odigram Pandora tomorow na GF4 mx 440.skinuo sam emulator da bih
zaj...o pixel shader ali on trazi DX 8.1 i 45.23 driver posto je mator a i u ovoj kombinaciji jedino radi(da,da RADI)SC PT ljudima na stranim forumima.nekima ne uspe ni pored svih podesavanja ali dobar procenat me navodi da se iscimam.

ja samo trazim pomoc: kako da instaliram stariji Direct X.problem sam opisao gore.

P.S.- ako uspem javljam kako izgleda.inace,ljudi igraju i Doom 3.
ne dam gf 4.he,he.

Fino,skines DX Uninstaler pokrenes ga u safe modu i pratis read me sto dodje uz njega

FTA je napisao(la):
he,he,he.znam,lafevi.neko mi obrisa thread od nocas pa da vas upoznam:trenutno sam u misiji da odigram Pandora tomorow na GF4 mx 440.skinuo sam emulator da bih
zaj...o pixel shader ali on trazi DX 8.1 i 45.23 driver posto je mator a i u ovoj kombinaciji jedino radi(da,da RADI)SC PT ljudima na stranim forumima.nekima ne uspe ni pored svih podesavanja ali dobar procenat me navodi da se iscimam.

ja samo trazim pomoc: kako da instaliram stariji Direct X.problem sam opisao gore.

P.S.- ako uspem javljam kako izgleda.inace,ljudi igraju i Doom 3.
ne dam gf 4.he,he.

Za toliko nepotrebno utrosenog vremena,mogao si da radis na nekoj gradjevini ,zaradis koju kinticu i kupis makar R9200!!! :)

Postoji emulator za pixel shadere? :zgran:

Ajme, sta sve nece izmisliti ti vlasnici GeForcea 2 i 4 MX :d

ovo je sve tako komplikovano da sam se smorio a i kad sam kod ortaka probao(video) kako izgleda Splinter deprimirao sam se.i to na 5200.jedino da vidim da li je moguce.

Ajde reci gde si leba ti naso emulator za Pixel Shader. Daj mi link jer mi je potreban jako. Imam GF4 MX440 i ocu leba se najedem...

Pandora Tomorow na gf4 mx 440 RADI ! ! !

kao sto napisah gore,uz pomoc 3d analyze i 43.45 drivera proradio pre pola sata.odigrao sam pola nivoa.graficki je priblizno SC 1.voda se ne mrda i nema snopova svetla ali me bas briga-napokon sam uvalio pixel i vertex shaderima.
ovo pisem zbog svih onih koji kao i ja nece da menjaju babu za babu,tj.
gf 4 za 5200/9200 vec skupljaju lovu za nesto bolje.
inace,SC radi glatko na 1024/medium na "mashini":
2,0 cel i 256ddr/333.
koga zanima nek potrazi ovaj program i neki matori drajver(56.72 nije radio)
i nek se opusti uz doom 3,thief ili farcry.he,he,he.
P.S. - kao sto sam postovao u drugom thread-u:ne dam gf 4 mx 440.
kad kupim novu graficku nju odmah uramljujem.
izvinite za novi thread,ali mislim da je vest senzacija.pozdrav.

Zivo me interesuje sta ti vidis u igri na kraju krajeva, mislim to mu dodje kao ssvim druga igra! uzas....

Liquid, daj obrisi pola svog sig-a! Kad kupis, sve to lepo stavi u red a ne jedno ispod drugog, sig ti zauzima previse prostora!

ha,ha.gresis.ako ti je prvi deo bio uzas onda...sta da objasnjavam.

bambi plazma:ne emulira on shadere vec startuje igru bez njih,kao sto smo svi igrali
dok se nisu ni pojavili.

ne misli on na samu igru vec na efekte bre
SplinterCell je dx8.1 igra :) a GF4MX dx7 kartica.
a i ovaj thread ce isto u korpu

Poslednja izmena:
Ovo je matora fora, secam se kada su to budzili da bi nove igre radile na Voodoo 5...

pa valjda je bolje da igram splinter ili doom 3 ovako nego Kreed ili neko drugo tesko sra...,zar ne?
u atachmentu su frishka slike sa utakmice red star-psv.pozdrav delijama.

Prilozi

• 0811_2026261.jpg
    0811_2026261.jpg
    10.5 KB · Pregleda: 58
  • 0811_2025561.jpg
    0811_2025561.jpg
    10 KB · Pregleda: 45
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno