Šta je novo?

Pomoc oko DD-WRT-a na DIR 300

steelboy86

Cenjen
Učlanjen(a)
10.03.2010
Poena
151
Ljudi pomagajte, ubacio sam dd-wrt fw na svoj dir 300 ruter i od jednom je nestala cela mreza i internet sa izgubio. Moje pitanje je kako da vratim fabricki fw i da li je to moguce uopste?? Da napomenem da sam vec probao preko dd-wrt-a da uploadujem ali bez uspeha, samo mi izbaci upload faild :mad:. Pomagajte ljudi...

Jel možeš da pristupiš ruteru?

Ma uradi reset prvo, tj. to čak i preporučuju za DD-WRT firmware:

1. Diskonektuj ruter sa UTP kabla (ne i sa kabla za napajanje).
2. Drži reset dugme 30 sekundi
3. Bez puštanja reset dugmeta, izvuci kabl za napajanje.
4. Drži reset dugme još 30 sekundi.
5. Izvuci pa vrati kabl za napajanje.
6. Opet drži dugme za reset nekih 30 sekundi.
7. Pusti reset dugme i sačekaj 10ak sekundi.
8. Isključi kabl za napajanje, sačekaj 10ak sekundi pa ga vrati.

To bi trebalo da ga vrati na default, ako se nešto zeznulo... Probaj pa javi dal prolazi.
Evo ti i šta kažu: http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=51486

I samo pitanje: da li si radio update firmware-a preko wireless-a ili preko kabla?

Poslednja izmena:
Jel možeš da pristupiš ruteru?

Ma uradi reset prvo, tj. to čak i preporučuju za DD-WRT firmware:

1. Diskonektuj ruter sa UTP kabla (ne i sa kabla za napajanje).
2. Drži reset dugme 30 sekundi
3. Bez puštanja reset dugmeta, izvuci kabl za napajanje.
4. Drži reset dugme još 30 sekundi.
5. Izvuci pa vrati kabl za napajanje.
6. Opet drži dugme za reset nekih 30 sekundi.
7. Pusti reset dugme i sačekaj 10ak sekundi.
8. Isključi kabl za napajanje, sačekaj 10ak sekundi pa ga vrati.

To bi trebalo da ga vrati na default, ako se nešto zeznulo... Probaj pa javi dal prolazi.
Evo ti i šta kažu: http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=51486

I samo pitanje: da li si radio update firmware-a preko wireless-a ili preko kabla?

Vidi ovako, uradio sam update preko kabla. E sad kad sam vido da ne znam da podesim ovaj dd wrt, odlucio sam da se vratim na onaj fabricki fw ali nisam uspeo da preko ddwrt uploadujem fw koji sam skinuo sa D-link sajta. Ovo sto si mi ti napisao bih te molio da mi malo preciznije objasnis koji je to UTP kabal?

Mrežni kabl, koji ubadaš u Ethernet port rutera. Otkači ga a ostalo uradi po uputstvu.
Ne reče mi jel možeš da pristupiš ruteru ili je totalno down?

Ma brate nece ovako, jel ima jos neki nacin?
Jel imas skype pa da se cujemo?

E pa mislim da nećeš moći da vratiš na stari firmware tako softverski, već ćeš morati da prčkaš po hardveru rutera (što ne znam baš koliko je pametno). Ako baš budeš želeo, mislim da ćeš trebati nešto od ovoga da čačkaš:

Dlink-DIR300revb.JPG

Bolje lepo ti uzmi taj DD-WRT da podesiš. A pre nego što kreneš, uradi onaj "hard reset" koji sam ti ostavio pa vidi da li će da proradi. Ako neće, pogledaj šta ima u setup opcijama, NAT-u i slično.

Ipak je to jako dobar firmware, samo verovatno treba da se podesi. Na tom ruteru bi čak trebalo da ti radi wireless bolje nego sa original firmwareom.

Edit: preduhitrio si me. Pošalji mi msn u PM-u (Skype imam, al sam zaboravio pass pošto ga ne koristim često).

Poslednja izmena:
Iskljuci kabl koji ti povezuje modem i dir 300 ruter i ukljuci modem i ruter da se podignu. Kada butuju onda povezi kablom modem i ruter.

I jel moze neko da postavi ovde detaljno uputstvo kako da se postavi dd wrt firmware na dir 300, posto su na netu sva uputstva uglavnom losa. Ako je nekome ovo poslo za rukom bilo bi lepo da podeli ovde sa nama.

Poslednja izmena:
U krajnjoj liniji ga prodaj i kupi drugi. Siguran sam da ima zainteresovanih.. Ja licno koristim dd-wrt i odusevljen sam. Ako je cena povoljna, cak sam i sam zainteresovan da uzmem jos jedan (PM) :)..

meni deluje nemoguce da si uspeo da pravilnu flashujes ddwrt (vidim da ima poseban image za inicijalno flashovanje i onda tek pravi flash za ovaj model), a da ne znas da ga namestis... tim pre sto bi sve trebalo da sljaka out of te box u nekom default modu...

Vrh Dno