Šta je novo?

Pomoc oko "cudnog" problema.

Pa prvo ukljuci After burner i reci mi koliko ti je fabricki napon..ako ti nije ukljuceno u AB opcija za pokazivanje napona moras je stiklirati u opcijama unlock voltage..i mislim da ima jos jedna opcija odmah pored nje..
Kad to uradis,javi mi..pa cu ti reci koliko da dignes napon...

Poslednja izmena:
Pokusao sam da otkljucam ali mi iz nekog nerazjasnjenog razloga ne dozvoljava uopste da taknem voltazu. Tj i dalje je zakljucana, probacu kasnije danas u toku veceri da restartujem racuanr mozda to otkljuca, al ono ne znam. Cudnu cud ima ova graficka. Btw danas sam ceo dan drzao ukljucen furmark (il kako se vec zove) najvisa temperatura je bila 40C a ventilator radi na 40% kada hladi to sto je o_O. Steta sto brljavi mogla bi da se klokuje zverski puno.

Upravo sam ukljucio kombustor i pokrenuo xtreme brun in test, naravno na ne klokovanoj grafici. Temperatura ne prelazi nikako 50C konstantna je na toj temperaturi, temperatura sobe je 20C. Nema artefaktova. Sve radi vrlo stabilno. Sad je pitanje zasto ne mogu da otkljucam gpu voltazu?

Upravo sam ukljucio kombustor i pokrenuo xtreme brun in test, naravno na ne klokovanoj grafici. Temperatura ne prelazi nikako 50C konstantna je na toj temperaturi, temperatura sobe je 20C. Nema artefaktova. Sve radi vrlo stabilno. Sad je pitanje zasto ne mogu da otkljucam gpu voltazu?

Da li si stiklirao Unlock voltage control i Unlock voltage monitoring?ako jesi obavezno posle toga ugasis after burner i opet ga upalis i onda mora da radi,ako nece tako,onda ima jos par fora ili probaj da instaliras sapphire trixx..to ti je program slican AB.

Da li si stiklirao Unlock voltage control i Unlock voltage monitoring?ako jesi obavezno posle toga ugasis after burner i opet ga upalis i onda mora da radi,ako nece tako,onda ima jos par fora ili probaj da instaliras sapphire trixx..to ti je program slican AB.

Pa dobro nisam bas toliko nepismen da ne umem procitati kada pise "you must restart afterburner so changes can make effect", restartovao sam i afterburner i racunar i reinstalirao afterburner. Trazio da li u biosu ima opija za otkljucavanje ali nisam nasao. Mozda sam prevideo to u biosu, mozes li mi reci kako se zove ta opcija ako postoji, posto pod nekim logicnim nazivima nije?

Probacu sa sapphire trixx. Btw kartica je i dalje nestabilna kada se klokuje u afterburneru.

Poslednja izmena:
da li si uopste otkljucao msi afterburner? modifikovanjem config fajla?

u slucaju da nisi jos resio problem, i ja savetujem da reklamiras graficku. meni se desilo nesto slicno kada sam kupio gt220 od nekog krljavog proizvodjaca. sve ikonice i slika se blago talasale. a u igricama seckalo povremeno kao da se lomi slika. isti dan sam reklamirao, testirao lik i rekao da graficka ima bag. zamenio za ati 5670 oc i razlika je k'o nebo i zemlja. a po testu sa 3d mark-om je za nijansu bolja. tada sam sve mogao na max da igram. :)

Pa dobro nisam bas toliko nepismen da ne umem procitati kada pise "you must restart afterburner so changes can make effect", restartovao sam i afterburner i racunar i reinstalirao afterburner. Trazio da li u biosu ima opija za otkljucavanje ali nisam nasao. Mozda sam prevideo to u biosu, mozes li mi reci kako se zove ta opcija ako postoji, posto pod nekim logicnim nazivima nije?

Probacu sa sapphire trixx. Btw kartica je i dalje nestabilna kada se klokuje u afterburneru.

ne sumnjam u tvoju pismenos,ali te pitam cisto,da vidim da li si sve uradio po redu..inace ono sto ti kaze flow to bi mogao sledece da uradis,da modifikujes config fajl,ali mislim da ti je najprostije da sad instaliras sapphir trixx..jer on bez bilo kakvog modovanja mora da ti otkljuca napon...(u 99% slucaja)

ne znam moze li da reklamira karticu koja radi normalno kad nije klokovana, ali ne radi normalno kad je klokovana... ako sam dobro razumeo problem :)... mozda je prosto mnogo mnogo los primerak :D

Spypro:

Ugasi PC, izvuci kabl iz jednog monitora, pa probaj da overklokujes graficku sa samo jednim monitorom. Ako ti uspe nije problem do graficke karte, vec zbog toga sto imas prikljucena dva monitora i sa razlicitim rezolucijama, sto izaziva ponekad bug u ATI (AMD) kartama, drajverima, (problem poznat za neke 4850 kartice, ukljucen power save mode, pa seta brzina memorije i to izaziva pucanje drajvera). Probaj, mozda je i kod tebe taj slucaj.

Zanimljivo je ovo sto je rekao ZOGI, upravo kada ugasim jedan monitor, cak ne preko cupanja kabla napolje nego samo disable iz katalista problem nestaje i dozvoljava stabilni klok za 100mhz. Sad cu krenuti sa probavanjem svih predloga koji su predlozeni nisam imao vremena pa se nisam upustao u taj problem. Danas je novi dan za testiranje pa cu da vidim sve sta se desava i sta moze da se desi.

kao da otkljucam gpu voltage?

Prilozi

• 2+914981.PNG
    2+914981.PNG
    869.5 KB · Pregleda: 85
posle par meseci jos nista? a ja mislio da ovde ima nekog ko se razume u ovu materiju

Zakljucan je napon na toj karti, probaj sa AB mada ne verujem da moze i sa njim.
Da probas da flesujes sa biosom od 7970 Vapor-X ili 280X Toxic?
Ne znam da li ti se isplati da rizikujes sa tim? OC potencijal na toj karti je oko 10%.

Mora Flesh karte, i to malo da eksperimentises, gledaj za pocetak biose razlicitih proizvodjača ( https://www.techpowerup.com/vgabios/ ) a istog modela kao tvoj.
Ako ne uspe, a ti bas svojski želiš da čačkaš voltažu i dalje, onda prodaj sa sličnim jačim/slabijim modelima. Gledaj da imaju isto memorije i su na približnoj hercaži klokovi.
Moj iskren savet je da ne radiš ništa ukoliko karta radi korektno. Te serije su i ovako poznate kao problematične.

Nazad
Vrh Dno