Šta je novo?

Pomoc oko Adobe Premiere6.0

Spider88

Slavan
Učlanjen(a)
30.11.2005
Poena
319
Imam problem sa Adobe Premierom 6.0! Naime kada hocu da ubacim film da ga editujem on mi iybaci poruku da je Unknown compression format i ja naravno ne mogu da ubacim film da ga editujem! Ima li koji nacin da se to zaobidje ili da se resi! Trazio sam na netu plugin za divx kompresiju ali nema ga! Ljudi pomagajte ako za boga znate! Ako nema nacina da se ovo resi preporucite mi neki drugi manje profesionalan program za editovanje filmova!!! :wall: :wall: :wall:

Davno sam radio sa Premierom 6, pa se ne sećam. Ne mogu da proverim, jer ga ne bih instalirao samo zbog toga. Pitanje je kakvo editovanje hoćeš da uradiš. Za komplikovanije zahvate najbolji izbor je Sony Vegas 6.0, a za jednostavnije VirualDub.

Da li uopšte na tom kompjuteru možeš da pustiš zaj film.

Prvo instaliraj DivX. Drugo mozes koristiti VEGAS ili ULEAD posto Premiere slabo cita DivX nije predvidjen za rad sa njim.

dekompresuj divx prvo u mpeg2
pa iz mpeg2 u avi
jeste *******cija ali ja sam uspeo

ili samo vratis u mpeg2 pa ga muntaj sa pinacleom 🙂

posle instalacije Vegasa OBAVEZNO idi u Options>preferences>general i odstikliraj "ignore third party DV codecs" da bi ti otvorio divx avi, po difoltu mu je to ukljuceno (glupost).

@uad

Kod mene je čekirano (i uvek je bilo), pa bez problema uvozi DivX...

Mr.Burns je napisao(la):
@uad

Kod mene je čekirano (i uvek je bilo), pa bez problema uvozi DivX...

Pravo da ti kazem ta opcija me je zezala na vise racunara (posao, kuca i kod par kolega).

DreamS je napisao(la):
Prvo instaliraj DivX.
naravno,pa posle sve ostalo.
kako ubacujes film u premijer?sa hd ili sa kamere?

Stanley je napisao(la):
dekompresuj divx prvo u mpeg2
pa iz mpeg2 u avi
jeste *******cija ali ja sam uspeo

ili samo vratis u mpeg2 pa ga muntaj sa pinacleom 🙂
:d :d :d

Nazad
Vrh Dno