Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
To ti je tzv Ray Of Light ... moras malo da surfujes i da nadjes plug-in za svetlo u AE
Ukoliko znas da koristis AE i Photoshop objasnicu ti u kratkim crtama ... mada nisam siguran da ce sve ispasti bas tako ali to je to u sustini ... sa dobrim plug-inom koji daje dobre zrake svetlosti to je to ... mislim da ima jedan koji se zove shine ... nije klasicno svetlo ali od svetlih povrsina pravi bas te zrake
1. u photoshopu napravi ova japanska slova i napravi alpha chanel tako sto ces selektovati slova pa invertovati selekciju i tek onda napraviti alpha chanel ... to ces importovati u AE i koristiti kao masku
2. u AE napravis solid layer crne boje .... uvezes photoshop fajl koji si napravio ... i pomocu njega napravis masku za solid layer ... time si isekao rupe na crnom layeru u obliku japanskih slova
3. predjes u 3D compositing
4. napravis izvor svetlosti i postavis ga iza crnog layera
5. animiras pokret svetla tako da menja polozaj ... malo slide sa leva na desno i malo rotacije u nekom luku oko sredine crnog layera
na kraju samo dodas text (onaj mali) i promesnis mu poziciju tako da se npr od 1s do 10s pomeri u levo do zeljene tacke ...
eto polusao sam da objasnim ... probacu da napravim pa ti saljem detaljan opis kako i sta ... u medjuvremenu ti se igraj pa vidi sta ces da dobijes ... pozdrav
Uradim ja ova slova i namestim svetlo (point of interest, materijal i sl) ali nema onih zraka koji se odbijaju od povrsine teksta, najverovatnije je u pitanju plug-in koji mi nedostaje. Ipak hvala na pomoci.