Lurker
Čuven
- Učlanjen(a)
- 22.12.2002
- Poena
- 619
Pozdrav! Molio bih za par saveta oko sklapanja konfiguracije. Mashina treba da bude A64 S939 sistem sa NF4 plocom i 17" CRT monitorom. Cifra je do 1000 evra a racunar bi uglavnom sluzio za rad u Photoshop-u, igre, gledanje i snimanje DVD/DivX filmova i naravno surf. Overclocking je pozeljan ali ne i neophodan. Moja zamisao je nesto ovako:
Athlon 64 3000, Winchester Core, S939 + BOX
Abit AN8 Nvidia nForce4, S939 vs. DFI LanParty UT nF4 Ultra-D, S939
Chieftec DG-01-BDU, 360W
17" Samsung 795MB, silver/black
2x 512MB Infineon DDR400
Leadtek GeForce 6600GT, PCI-E
WD Caviar 120GB, SATA
NEO 5.1 Speaker System SWG-51BK/5.1, 3000w
A sada par pitanja:
1) Prvo i najvaznije - Abit ili DFI? Trenutno favorizujem Abit zbog prethodnog dobrog iskustva sa njihovim plocama ali DFI sada nudi vise mogiucnosti za podeshavanje memorije i uopste bolje OC performanse. Voleo da cujem mishljenja ljudi koji poseduju neku od ove dve ploce i da tako odlucim. Prvenstveno me interesuje stabilnost i podrska kod DFI ploce?
2) Da li je pozeljno uzeti neku jacu memoriju za Dual Channel ili je ovo sto sam naveo dovoljno? Razmishljam se da dodam josh 50E i uzmem 2x 512MB Kingmax Hard Core PC4000/500 CL3?
3) Interesuje me mishljenje o monitoru, da li ostati pri ovom Samsungu ili ici na recimo na neki ViewSonic, s obzirom na gore navedenu namenu racunara?
4) Sto se tice zvucnika, napomenucu da nisam neki striktni audiofil. Potrebno mi je solidno surround reshenje za igre, MP3 muziku, gledanje DVD filmova i digitalnih satelitskih kanala. Da li navedeni zvucnici zadovoljavaju zahteve ili treba razmisliti o recimo Altec Lansing 251?
5) U racunaru ce se nalaziti 2 opticka uredjaja i povremeno 2 hard diska. Da li je navedeno kuciste/napajanje dovoljano ili treba ici na josh kvalitetnije reshenje?
6) Isplati li se cekati A64 Venice Core i kad to uopste stize kod nas?
Athlon 64 3000, Winchester Core, S939 + BOX
Abit AN8 Nvidia nForce4, S939 vs. DFI LanParty UT nF4 Ultra-D, S939
Chieftec DG-01-BDU, 360W
17" Samsung 795MB, silver/black
2x 512MB Infineon DDR400
Leadtek GeForce 6600GT, PCI-E
WD Caviar 120GB, SATA
NEO 5.1 Speaker System SWG-51BK/5.1, 3000w
A sada par pitanja:
1) Prvo i najvaznije - Abit ili DFI? Trenutno favorizujem Abit zbog prethodnog dobrog iskustva sa njihovim plocama ali DFI sada nudi vise mogiucnosti za podeshavanje memorije i uopste bolje OC performanse. Voleo da cujem mishljenja ljudi koji poseduju neku od ove dve ploce i da tako odlucim. Prvenstveno me interesuje stabilnost i podrska kod DFI ploce?
2) Da li je pozeljno uzeti neku jacu memoriju za Dual Channel ili je ovo sto sam naveo dovoljno? Razmishljam se da dodam josh 50E i uzmem 2x 512MB Kingmax Hard Core PC4000/500 CL3?
3) Interesuje me mishljenje o monitoru, da li ostati pri ovom Samsungu ili ici na recimo na neki ViewSonic, s obzirom na gore navedenu namenu racunara?
4) Sto se tice zvucnika, napomenucu da nisam neki striktni audiofil. Potrebno mi je solidno surround reshenje za igre, MP3 muziku, gledanje DVD filmova i digitalnih satelitskih kanala. Da li navedeni zvucnici zadovoljavaju zahteve ili treba razmisliti o recimo Altec Lansing 251?
5) U racunaru ce se nalaziti 2 opticka uredjaja i povremeno 2 hard diska. Da li je navedeno kuciste/napajanje dovoljano ili treba ici na josh kvalitetnije reshenje?
6) Isplati li se cekati A64 Venice Core i kad to uopste stize kod nas?