Šta je novo?

Pomoc oko 64Bit XP

ketyy

Slavan
Učlanjen(a)
27.02.2005
Poena
304
Imam ASUS K8N i procesor AMD 64 BIT 2800+,
512 RAM ostalo nije bitno, problem je sto ne mogu da instalisem xp 64 bitni
jer posle ucitavanja prvih fajlova i na samom pocetku setupa izbaci plav ekran. XP 64 sam skinuo sa Microsofta kao besplatan na godinu dana i dobio
od njih pismo sa serijskim brojem . Zna li neko u cemu je fora. Da li je xp los ili
kako mi jedan drugar rece ASUS ne valja pa zato ne moze da se instalise.
Napominjem da normalan xp32 +sp2 radi izuzetno dobro i prezadovoljan sam.

Poslednja izmena:
Pa dali si sacekao neko vreme da vidis sta se desava dali ima nekih error poruka ili slicno, i gde tacno se pojavi taj plavi ekran.
Dali si mogao da uradis formatiranje i da pocne setup ili je prekinuo pre toga???

macko72 je napisao(la):
Pa dali si sacekao neko vreme da vidis sta se desava dali ima nekih error poruka ili slicno, i gde tacno se pojavi taj plavi ekran.
Dali si mogao da uradis formatiranje i da pocne setup ili je prekinuo pre toga???

Narezao sam boot iso po uputstvi sa microsofta, Startovao racunar i normalno
je krenulo kopiranje fajlova na hdd. Kada se sve zavrsilo izasla je poruka o reboot sistema i posle toga setup pocinje da kopira fajlove potrebne za instalaciju.Tada , znaci na samom pocetku kad setup treba da kopira fajlove
sve pukne i pojavi se onaj uobicajeni glupi plavi ekran koji ustvari ne kaze nista jer pominje gluposti oko svakakvih mogucih kvarova i naravno na kraju
nista. Sve sam povadio iz racunara osim graficke . memorije i cd-a , misleci da
nesto pravi konflikt ali ni to nije pomoglo_Onda sam pomislio da je do memorije pa sam od drugara uzeo drugu i probao , opet isto. Moj zakljucak je da XP 64
izgleda nije nesto ok, a drugar koji se bavi prodajom i servisom racunara tvrdi da je u pitanju ploca. Napominjem da XP SP2 radi kao lud sa ovom konfiguracijom i prosto ne mogu da verujem da ASUS proda plocu pod 64 BIT
a da ona to nije.
Mislim da sam malo razjasnio ... Hvala unapred

Poslednja izmena:
Narezao sam boot iso po uputstvi sa microsofta, Startovao racunar i normalno
je krenulo kopiranje fajlova na hdd
. Kada se sve zavrsilo izasla je poruka o reboot sistema i posle toga setup pocinje da kopira fajlove potrebne za instalaciju.Tada , znaci na samom pocetku kad setup treba da kopira fajlove

Uopste ne mogu da se provalim u kojoj fazi instalacije pricas jer pominjes dva puta kopiranje fajlova. Ako mislis na drugu fazu (posle restartovanja sistema) to znaci da trebas da vidis Boot Screen i onda onu plavu pozadinu itd itd... Ako ti tada izlazi error moguce je da cd nije lepo narezan... Ne znam sta drugo moze da bude jer sam i ja instalirao XP 64 kdo burazera koji ima istu plocu kao i ti ali AMD 3000+

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno