Šta je novo?

Pomoc Oc Dark

dakula74

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
08.06.2007
Poena
320
Treba mi pomoc za oc sledece konfiguracije>
core duo 6420
mb dfi iniynity p965-s dark
2 x 250 wd raid
2 x 1 gb take ms 800 cl5
grafa x1950 pro
kuciste jadni kodegen na preporuku frenda od jos jadnijih 400w
Prvo buni me bios pogotovu oko dizanja napona.
Drugo kad dignem fsb recimo 350 on digne i memoriju na preko 1000 iako zadam rucno da je memorija 800 mhz
Najvishe sto sam uspeo da izguram je 2400 mhz bez diranja icega tj samo promena fsb sa 266 na 325 . Gde greshim , stare masine pogotovu stare bartone 2500 sam dizao olako na 3200 , mora da sam ispao iz fazona pogotovu sto je ovaj bios uzasno nerazumljiv tj. pravljen je za ljute profesionalce , a ja nisam taj.
Ako neko moze da mi objasni sta treba da radim, jer na forumima gledam samo necija hvalisanja a ne tacno kako se sta podesava pogotovu setovanje memorije , fsb i napona procesora

Smanjio memoriju na 667(4:5) ili 533(1:1).
667 ce na 400 FSB da rezultuje kao DDR1000, a 533 kao DDR800.

Probao sam spustao sam memoriju cak na 533 ali nece da digne sistem jedva u bios udjem.Znaci trenutno memorija radi na 902 mhz i podize sistem fsb je na 300 sto rezultira 2400mhz , ali kad dizem fsb recimo 350 i smanjim memoriju recimo 533 sto rezultira mnogo manjim klokom memorije nece da digne sistem tj. jedva da udjem u bios. Imas li kakav predlog.

Poslednja izmena:
u odejlku "genie bios setings" sledece

1. prvo podesi strap na 266
2. pogasi sve opcije u meniju cpu features
3. stavi opcije fast za enhance data transmitting i enhance addressing (ovde se dobija prilican boost za DRAM)
4. cas, trcd, trp i tras treba da upises rucno sa specifikacije modula koje imas npr 4-5-5-15
sve ostale pozicije ostavi auto, ili vrednosti koje ti bios sam ispise npr(trdwr-8, twrwr-6, twrrd-6, twrrd-5)
5. u delu za regulaciju napona treba dici napon memorijskim modulima rucno bar na 2.0v jer bios po def. daje modulima pc6400 napon od 1,9v (proveri spec.modula)
5.brzina memorije 1:1 odnosno 533 u biosu.
FSB 350 treba da radi bez ikakvih daljih intervencija na naponu, a nadalje podizi fsb po 5-10 jer su dzamper reset biosa nabili na najnezgodnije moguce mesto. (ovde nedostaje taster):trust: nedostatak napona na procesoru ces osetiti tako sto masina bootuje ali nemoze u win., a tada je neophodno dodavati napon proc.

Ja imam isi komplet i 3200 mhz bi trebalo da bude default ...:d

bios kod mene je I96PD402 beta

Poslednja izmena:
Hmm brate meni se debilne stvari dogadjaju , prvo cpuz nema teorije da ocita prave vrednosti nicega verzija 1.40 , drugo posto imam sata raid konfig. kad petljam po biosu
tj. dizanjem fsb ploca neprepoznaje hardove , trece instaliranjem onog gardijana po podizanju windowsa kuler na procesoru totalno stane i ne vrti. Deinstaliro sam ga i u biosu postavio kuler 100 posto sad vrti. Mislis li da ce mi napajanje biti problem.
Plus imas kako vidim bolju memoriju.I koliko si digao napon za procesor.

Poslednja izmena:
Uspeo sam da ga doguram na 3000mhz dosta je temperatura 44 ,45 neznam da nisam pretero sa naponom 1,46 za cpu memorija 2, 00 kako si i napisao.
HVALA.

moj proc ovaj takt gura bez dizanja napona. Memorija inache nije nesto, (max 900) Ono sto mi se svidja je da radi na 800 sa malo ostrijim tajminzima 2.1v. Btw meni je temp 41-43 idle.
Verovatno da tvoje napajanje ima izvestan pad napona na 12v kad opteretis cpu pa mu treba malo vishe za stabilnost inace mislim da to nije prevelik napon za ovaj cpu.
pozz

Nazad
Vrh Dno