Šta je novo?

POMOC:Obrisan explorer.exe u task manager-u

piokii

Poštovan
Učlanjen(a)
19.01.2016
Poena
54
Ljudi, hitno mi je potrebna pomoc.. Cackao sam nesto na racunaru i u task manager-u sam u panou services slucajno kliknuo na end task....znaci zatvorilo je neki task msm da je bio explorer...i pozadina je ostala crna a task manager i dalje u funkciji...i ja sam tu restartovao racunar...i nece da udje u windows...inace sistem je windows 10 x64...Svaka pomoc je dobrodosla iako mislim da ce tu morati novi sistem...Hvala!

Pa mozes li u task manageru da ides na RUN pa da ukucas explorer.exe? Ne znam kako je u desetki.

Ako imas bootabilni win10 na usb butuj se sa njega i idi u opciju repair your computer.
Posle ako se dobro secam imas advanced options pa system restore.
Tu pokusaj da vratis win u neko prethodno stanje kad je radio.

Ako imas bootabilni win10 na usb butuj se sa njega i idi u opciju repair your computer.
Posle ako se dobro secam imas advanced options pa system restore.
Tu pokusaj da vratis win u neko prethodno stanje kad je radio.
Nemam, inace bih lako...

Razumete li vi njega, ne ulazi uopste u sistem. Moras nekako napraviti USB butabilni. Kod nekoga skini iso i napravi sa rufus programom. Mislim da nemas druge solucije trenutno jer ne ulazi u sistem.

Razumete li vi njega, ne ulazi uopste u sistem. Moras nekako napraviti USB butabilni. Kod nekoga skini iso i napravi sa rufus programom. Mislim da nemas druge solucije trenutno jer ne ulazi u sistem.
To cu najvjerovatnije i uradit...

Moras tako jer nazalost u win 10 ne mozes drugacije uci ni u safe mode ni u restore mode jer nece da se bootuje win.

Idem da napravim taj butabilni usb....al moram prvo windows da skinem....moze li na 4 gb?

Zavisi. Gledaj na torentu koliko su veliki iso fajlovi. Pazi da ne bude veci od 4gb. Stvarno se ne secam ali mislim da ima manji od 4gb win10.

Moras tako jer nazalost u win 10 ne mozes drugacije uci ni u safe mode ni u restore mode jer nece da se bootuje win.
Evo, napravio sam butabilan usb, i sada sta mogu da uradim da se izbjegne reinstalacija sistema? Inace za one koji ne znaju, problem je sto sam explorer.exe zatvorio u task manageru i ne mogu da udjem u windows, samo ucitava onaj logo...

Kad butujes sa usb odmah na prvom prozoru treba da ti se pojavi u donjem levom uglu repair your computer. Tu ides pa dalje probaj system restore da nadjes i uradis.

Kad butujes sa usb odmah na prvom prozoru treba da ti se pojavi u donjem levom uglu repair your computer. Tu ides pa dalje probaj system restore da nadjes i uradis.
Znam, probao sam ali nemam restore point....Izgleda da ce morati reinstalacija...

Onda mozda da probas u win 10 reinastall but save data. Znam da ima tako nesto. E sad ne znam bas tacno kako to radi i sta tacno cuva.

odg

To što si ga zatvorio u tskmgru nema veze sa tim sto nece da butuje. Meni se desio isti problem sa desetkom iz čista mira. Ušao računar uveče. Ujutru upalio i samo ide loop. Restart, učitavanje sistema, pa opet restart i sve tako. Nikakav repair nije pomogao već samo nova instalacija. Pripisao sam to još neispeglanom sistemu.

To što si ga zatvorio u tskmgru nema veze sa tim sto nece da butuje. Meni se desio isti problem sa desetkom iz čista mira. Ušao računar uveče. Ujutru upalio i samo ide loop. Restart, učitavanje sistema, pa opet restart i sve tako. Nikakav repair nije pomogao već samo nova instalacija. Pripisao sam to još neispeglanom sistemu.
Mozda, ali sigurno da je i ovo imalo nekog uticaja...

Vrh Dno