Šta je novo?

Pomoc,nesto jede megabajte!

Ubacicu ja njima poslovnicajeda u vidu
molotov_cocktail-31px.png
:D

cuj..ako ti odes i to dechekirash, i onda otvoris browser, i pokusas da odes na google ili youtube i kaze ti COULD NOT ACCESS bla bla bla, onda nema neta NIKAKO, i ne moze da skine 100% tvojoj sestri ni na koji nacin.

e sad, ako ti to sve iskljucis, a opet ides na net, onda mozda i negde vuce ;)

Potpuno mi je jasno i tako je kad odcekiram to,udjem na net kaze to da nije povezan bla bla...Uglavnom objasnjenje je bilo da ta APN podesavanja nisu dobro uradjena uz ubedjivanje da nije bio iskljucen mobile network. :)

AGPS?

GPS nije nikada ni ukljucen,nema nijednu navigaciju instaliranu u telefonu,netreba joj to..

Ma nista bila je u vipu kao da joj promene ta APN podesavanja,kad su uzeli telefon sve je bilo u redu.Rekli su joj da neplaca nista jos,da prvo zalbu ulozi i to sve kako ide.

Agps ne trosi ni megabajte ni pare.

Izvini sto opet moram da uskocim ali.. :d Upravo se to desavalo na tom vip droidu na pp 325.. tj i dalje se desava.

I kad iskljucis net, tebi se trosi? Uzmi i nemoj koristiti net par dana iskljuci i proveri posle stanje... Ja sve mislim da je do azurnosti, mada ne znam, meni normalno ocita kako ocita watchdog tako i ovo samo sto uvek jedno 70 mb stavim manje za svaki slucaj (zaokruzivanje itd.)

Sent from my Samsung Galaxy S 2 powered by ICS Domination

Ma kakva neazurnost, rekoh vec.

Lupam, watchdog podesim na odredjenu vrednost, i opusteno nesto nastavi da trosi i posle toga iako je aktiviran neki znj profil za 3g sa izlupanim parametrima. 24h=oko 2Mb pojedenog saobracaja.
Disejblovan net, ista situacija.
Mislio sam da je do kineskog brenda tj ZTE ali..

Agps ne trosi ni megabajte ni pare.
Ja sam mislio da AGPS koristi megabajte, zarad brzeg pozicioniranja, no nema veze.. nego glupo pitanje, kako to operter zna koliko je potroseno megabajta, kako to on ocitava potrosnju? Jel to jednosmerna komunikacija, gde telefon salje podatke operateru i da li ti podaci kostaju korisnika. tj. da li ti "izvestaji" predstavljaju klasicnne tj. "naplative" podatke ili su ti podaci nalik gps-u u smislu ne naplativih radio signala.

Ako su u formi naplativih, da li je recimo moguce da su podeseni na "anonimno" vrlo cesto slanje tako da prave trosak?

To sto sam rekao read only mislio sam na to da se podaci samo ocitavalju, a da ne postoji mogucnost dodatnog budzenja potrosnje od stranje operatera.

Jos nesto, mozda je u pitanju politika zaokruzivanja od 1/10/100kb pa se zbog toga pravi extra protok?

Ne poznajem materiju pa se izvinjavam na svom neznanju :)

Poslednja izmena:
Ma kakva neazurnost, rekoh vec.

Lupam, watchdog podesim na odredjenu vrednost, i opusteno nesto nastavi da trosi i posle toga iako je aktiviran neki znj profil za 3g sa izlupanim parametrima. 24h=oko 2Mb pojedenog saobracaja.
Disejblovan net, ista situacija.
Mislio sam da je do kineskog brenda tj ZTE ali..

Ne znam stvarno, ali meni net nekad i ostane ukljuce kad zaboravim preko noci da ga iskljucim, osvezi twitter i facebook. Nikad mi nije sam od sebe nesto skidao, niti bilo kako jeo protok, a imam razlicite androide vec 3 godine.

Nista hsv jedino ti preostaje da nastavis sa svojom "talas" linijom i uzmes trojku, bada te slusa, dok mislim da je android ljut sto ga tek sad koristis, pa te malo zakera :D

Sent from my Samsung Galaxy S 2 powered by ICS Domination

Ma nije moj telefon u pitanju, a i ne pisem ovo da bi pljuvao Android. Ne znam na sta da sumnjam.. Mislio sam da je neki ZTE propust ili VIP kradja.
Inace je 2.1 Android u pitanju, sa njim i dolazi Vip Droid [zte racer].

Nazad
Vrh Dno