Šta je novo?

Pomoc,nesto jede megabajte!

foster.ftg

Cenjen
Učlanjen(a)
23.04.2011
Poena
160
E ovako,moja sestra ima android telefon Samsung Galaxy 5,uzela ga je preko vipa uz paket 325,prva 2-3 meseca je sve bilo u redu sto se tice racuna(potrosenih mb).I sad
u decembru je imala potrosenih oko 300mb protoka,ukljucuje "Mobile Network" samo po kada ide na internet,inace ga drzi iskljucenog.Odjednom 30. decembra sa potrosenih 304mb,skace joj na 325(maksimalnih)i svakim satom se povecavalo zaduzenje do 2850din.(van pretplate),sa kontstanto iskljucenim Mobile Network-om.:mad:
Da li je moguce da je nesto jelo megabajte i sa iskljucenim internetom,meni deluje nestvarno???:shock:

megabajtojed

(edit: ili sestra lagi, jer je napravila velik racun...ili nije dobro iskljucila...kako drugacije moze da trosi??!? ni auto ne trosi kad nije ukljucen. Jednostavno, nije moguce da samo time sto je ukljucen na mobile networks/ukoliko ne ide na internet/youtube/update programa itd/ potrosi 300+mb, jer ja sa 600mb mesecno na mom paketu sam svaki dan na raznim aplikacijama, svaki dan na netu i gledam svaki dan makar jedan youtube klip i opet sam do 600mb)

Poslednja izmena:
Ja sam ovde pisao o slicnom problemu.. zte racer aka vip droid je u pitanju.. devojka je imala bas velike probleme jer je nesto jelo Mb cak iako aktiviram neki fejk 3g profil! Ni 3g watchdog nije pomogao, sada manje koristi Mb iz paketa jer kuci ima wireless tako da ne moze da dodje blizu 325Mb pa da to nesto nastavi da jede i prekoraci. Testirao sam i izracunao da jede do 2Mb na dan, e sad zamisli da za 20 dana slucajno potrosi 325Mb, za 10 dana to nesto ce da pojede 20Mb a svi znate cenovnike nasih operatera kada predjes limit paketa.. Vip mreza je u pitanju.

Poslednja izmena:
To da li laze ne znam,neverujem da laze.
Nemu tu sta dobro da se ne iskljuci ode samo na Wireles&Internet,Mobilne Mreze,Koristi Paketne Podatke i to odcekira.
Ne znam ni kako je potroseno tih 300mb pre tog naglog povecanja,jer sam joj ja mozda skinuo 3-4 aplikacije sa marketa,ona koristi taj net samo za fb,mozda po neki youtube klip,nista preterano uglavnom...Poslednje od aplikacija sto sam joj skinuo su Phone Usage,Battery Dr Saver,JuiceDefender da li u njima moze biti problem(tesko jer je je prenos paketnih podataka KONSTANTNO ISKLJJUCEN,UKLJUCI GA SAMO KAD IDE NA INTERNET)???
off:znam da sam malo dosadan,ali zasto platiti 3000 dinara kojih nisu potroseni :)

Ja sam ovde pisao o slicnom problemu.. zte racer aka vip droid je u pitanju.. devojka je imala bas velike probleme jer je nesto jelo Mb cak iako aktiviram neki fejk 3g profil! Ni 3g watchdog nije pomogao, sada manje koristi Mb iz paketa jer kuci ima wireless tako da ne moze da dodje blizu 325Mb pa da to nesto nastavi da jede i prekoraci. Testirao sam i izracunao da jede do 2Mb na dan, e sad zamisli da za 20 dana slucajno potrosi 325Mb, za 10 dana to nesto ce da pojede 20Mb a svi znate cenovnike nasih operatera kada predjes limit paketa.. Vip mreza je u pitanju.

HSV video sam tvoj problem citao sam sad na SK forumu,zaista nelogicno,nerazumem.
Moram sutra otici do vipa da cujem koju ce pricu da mi prodaju.

Poslednja izmena:
Znam da u tvom slucaju nije doslo do suspenzije, ali moguce je da je i do mreze, imali su i ostali slicnih problema sa saobracajem koji svi kazu da nisu potrosili: http://forum.benchmark.rs/showthread.php?235625-VIP-Suspenzija-zbog-prekomerne-potrosnje!

E to sam zaboravio,kad je racun prekoracen sa 1500dinara(bez paketa),doslo je do suspenzije tj. vip je zabranio izlazni saobracaj dok se ne izmiri dug.
Sestra je nakon 2 sata posle te suspenzije otilsa do vipa da bi saznala da je potroseno 2850 din.(opet bez paketa).
Ja sam ubedjen da to nije potroseno,pogotovo sto su te 3000 "narasle" za 3-4 sata...

Trazi neka ti daju listing, ako to daju uopste za internet saobracaj, pa proveri u cemu je problem. Ako je potroseno za kratko vreme i odjednom, znas da vrlo verovatno nije ni do telefona ni do sestre ;)
(bar bih ja tako predpostavio)

E ovako,moja sestra ima android telefon Samsung Galaxy 5,uzela ga je preko vipa uz paket 325,prva 2-3 meseca je sve bilo u redu sto se tice racuna(potrosenih mb).I sad
u decembru je imala potrosenih oko 300mb protoka,ukljucuje "Mobile Network" samo po kada ide na internet,inace ga drzi iskljucenog.Odjednom 30. decembra sa potrosenih 304mb,skace joj na 325(maksimalnih)i svakim satom se povecavalo zaduzenje do 2850din.(van pretplate),sa kontstanto iskljucenim Mobile Network-om.:mad:
Da li je moguce da je nesto jelo megabajte i sa iskljucenim internetom,meni deluje nestvarno???:shock:

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?151326-VIP-Postpaid-paketi&p=2560456&viewfull=1#post2560456

Isto sranjce kao kod tebe, sporo obračunavanje MB, meni je kada sam zvao tada rekla žena iz KS da treba i po 24h da ažuriraju podatke. Sada radi sasvim OK, ali i ja sada mnogo više pazim sa time.
Na kraju sam morao da platim nekih 2000 dodatnih, pošto je nastavio da dodaje (fakat je da sam ja to potrošio, samo nije bilo ažurirano).

Poslednja izmena:
Nema tu sporog obracunavanja kada napravim neki fejk profil sa levim parametrima, pogasim sve sto se pogasiti moze [auto apdejtove itd] + wathcdog limita nesto i dalje jede 2Mb dnevno.. Dakle lepo vidim 150 po 150 Kb kako nestaje. To nije problem ak ose pre kraja meseca ne spuca 325Mb ali zasto da mi bilo sta pojede i 1Mb mesecno?
Simptomaticno je sto je u oba slucaja vip pp i to 325.

To već ne znam kod mene nije bilo tako, ali meni je net na htc-u radio i sa pogrešnim parametrima:S:

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?151326-VIP-Postpaid-paketi&p=2560456&viewfull=1#post2560456

Isto sranjce kao kod tebe, sporo obračunavanje MB, meni je kada sam zvao tada rekla žena iz KS da treba i po 24h da ažuriraju podatke. Sada radi sasvim OK, ali i ja sada mnogo više pazim sa time.
Na kraju sam morao da platim nekih 2000 dodatnih, pošto je nastavio da dodaje (fakat je da sam ja to potrošio, samo nije bilo ažurirano).
Fora je jos u tome sto internet nije puno ni koristen,za mesec decembar je skinuto maksimalno 5 aplikacija sa marketa,youtube 3-4 klipa ne vise,i fejsbuk uglavnom...Nesto se tu meni megabajti brzo trose:trust:

Ma i ja sam ****** sto nisam otisao u vip po objasnjenje. Racunam sada nece imati frku kada ima wireless kuci a 60-ak Mb i dalje isparava mesecno. Ali sada je u Bg opet i treba joj net na fonu i problem je opet aktuelan..

Stvarno ne znam kako može da troši net iako je ugašen. Meni je pre neki dan ostao celu noć upaljen net jer sam zaspao a telefon je samo pao pored kreveta, i nije potrošio skoro ništa, samo za twitter što je proveravao, vremenska prognoza mi je ugašena da se ne proverava dok spavam.

Stvarno ne znam kako može da troši net iako je ugašen. Meni je pre neki dan ostao celu noć upaljen net jer sam zaspao a telefon je samo pao pored kreveta, i nije potrošio skoro ništa, samo za twitter što je proveravao, vremenska prognoza mi je ugašena da se ne proverava dok spavam.

U mom slucaju nije trosio net malo po malo,nego je za nekih 4 sata nagurao 3000 din(ne znam koliko je to tacno megabajta),kod HSV-a je drugaciji slucaj.

Ne znam ni ja brate, rekoh vec, sve pogaseno, fejk profil sa izlupanim parametrima, watchdog.. Ne mogu da ukapiram.

Kazem ti tako je bilo i kod mene. Prvi put kada sam proverio bilo je oko 700 dodatnih dinara, posle par sati stigao je do 2000 (kako je obracunavao sesije tako je dodavao na racun). A ti sada kako zelis, pogotovo sto tvoj prvi post zvuci identicno kao moj od pre par meseci.

Kazem ti tako je bilo i kod mene. Prvi put kada sam proverio bilo je oko 700 dodatnih dinara, posle par sati stigao je do 2000 (kako je obracunavao sesije tako je dodavao na racun). A ti sada kako zelis, pogotovo sto tvoj prvi post zvuci identicno kao moj od pre par meseci.

Ne znam sta cemo,jos je i kartica blokirana tako da nije stigao novi paket za decembar dok se ovaj neplati. Sta bi bilo ako neplatimo taj racun?

Evo ti ss provere stanja od juče. U periodu od 22 do 01 potrošeno je sigurno 25-30 MB a on ih ni 10 sati kasnije ne pokazuje kao potrošene. Sada da umesto moje potrošnje stoji 310MB i da dodaju ono što sam večeras potrošio dobio bi isto račun kao ti (što mi se već jednom desilo). Treći ss (sa drugog broja) je još gori po pitanju ažurnosti

device-2011-12-02-093001.png
device-2011-12-02-093009.png
device-2011-12-02-093805.png

Poslednja izmena:
Ako imas neki ne-android telefon,prebaci karticu u njega, pa vidi sta se desava...

Evo upravo dodjoh iz vipa.Dodjem ispricam im problem i prvo su me ubedjivali da je nemoguce da je bio iskljucen mobile network a da su megabajti isli,sto i jeste nemoguce,ali ja sam siguran 99% da je sve bilo iskljuceno,onda su rekli da postoje neka APN podesavanja i da donesem telefon da oni tu obrisu nesto. Da li mozete da mi objasnite sta su ta APN podesavanja i kako da znam da li su dobro podesena? :)

Pa ako ti radi internet sigurno ti je dobro podešeno. Inače ideš u settings/wirelles and network/ mobile networks/ access point names.

Pa ako ti radi internet sigurno ti je dobro podešeno. Inače ideš u settings/wirelles and network/ mobile networks/ access point names.

Znam gde se ide gledao sam bas sve je tamo podeseno,radi internet bez problema to je po defaultu bilo podeseno...Nije mi jasno kako je to moglo da napravi problem ako je po 101 put ponavljam Mobile Network bio na off... :S:

cuj..ako ti odes i to dechekirash, i onda otvoris browser, i pokusas da odes na google ili youtube i kaze ti COULD NOT ACCESS bla bla bla, onda nema neta NIKAKO, i ne moze da skine 100% tvojoj sestri ni na koji nacin.

e sad, ako ti to sve iskljucis, a opet ides na net, onda mozda i negde vuce ;)

tih nekoliko app se stalno iznova ažurira pa makar i isključiš 3g tj.net i tako troše megabajte.ali ima aplikacija koja dozvoljava update app samo kad si na wi-fiu kao što je DroidWall

Ma nema šanse da se aplikacije ažuriraju ako je ugašen net, meni kada net bude ugašen twitter i sve drugo se ne refrešuje, zato ujutru kada upalim bude 3000 novih tvitova. Ako isključite packet data nema šanse da se išta nakači na net.

Izvini sto opet moram da uskocim ali.. :d Upravo se to desavalo na tom vip droidu na pp 325.. tj i dalje se desava.

Ma tebi je vip ubacio megabajtojeda :D ti se ne računaš.

Nazad
Vrh Dno