Šta je novo?

POMOC!! Koji 19" TFT?

vlaki

Slavan
Učlanjen(a)
15.07.2004
Poena
301
Hitno ( i nazalost) treba da zamenim svoj CRT za kvalitetni 19"TFT. Bitno mi je da je odziv pixela jako mali pored kvaliteta slike- treba mi za 3D i video. Sta mi preporucujete? Vidim iz ranijih postova da su jako razlicita misljenja, bar sto se tice 17-ica.

Hvala unapred!

Ako se ne varam LG1910b je best buy vec duze vreme...DVI, odlichna slika, sjajne boje, ok odziv, fin design, sasvim prihvatljiva cena....

Kada sam kupovao monitor, obratio sam paznju na njega, ali je izleteo NEOVO S-18 (18") pored koga sam progledao...Jedina mana je shto ga necesh naci verovatno... :trust:

LG 1910B je preporuka. Idi do Imtela pa ga proveri na delu, oni imaju jedan "online" u maloprodaji.

dogriz je napisao(la):
LG 1910B je preporuka. Idi do Imtela pa ga proveri na delu, oni imaju jedan "online" u maloprodaji.
Rasprodat, ima izložen 1910P, onaj što se vrti.

A sta mislis o nekom Neovo modelu iz X serije, ili mozda ViewSonicu iz P ili G serije? Mislim, imaju sigurno bolji odziv od LG-ja, ako ti je to bitno...

Koliko vidim 1910B ima istu brzinu odziva kao 1910S. Osim DVI porta razlikuje li ga jos nesto? Da li je Philips 190S5 bolji izbor? Takodje tragam za 19" TFT-om ali me zanimaju crne varijante ili ako bas mora silver/black varijanta. Naravno drugi uslov je cena. Dilerska cena bi morala da bude oko 500evra.

Odziv mi je zaista bitan, kontrast i ostrina se podrazumevaju da treba da budu ok. U svakom slucaju hvala na preporukama! Nemam previse iskustva sa TFT monitorima, ipak sam pristalica dobrih CRT-a, ali zbog prostora moram da pazarim TFT. ;)

Preporuka - nijedan!

Moja preporuka je da ne uzmete nijedan TFT jer ce im cena drasticno pasti za godinu-dve, a kvalitet porasti, a mozda ce se pojaviti i plazma? Zasto trositi silne novce? Ako bas nema mesta, bolje neki polovni 15" TFT, cisto da se ima.
pozdrav

Godinu dve? Znas li ti koliko je to u racunarskoj industriji...a svaki dan se sedi za kompom :)

Iako se retko slazem sa MAX-ovim mishljenjem, ovde je potpuno u pravu...Za godinu, dve...Pa da je tako svako od nas razmishljao, svi bi i dalje imali P1...

A za godinu dve i MAX moze da postane Ron Jeremy, who knows... :banana:

Pozdrav Maxo... :d

vylota je napisao(la):
Moja preporuka je da ne uzmete nijedan TFT jer ce im cena drasticno pasti za godinu-dve, a kvalitet porasti, a mozda ce se pojaviti i plazma? Zasto trositi silne novce? Ako bas nema mesta, bolje neki polovni 15" TFT, cisto da se ima.
pozdrav

Ma najbolje da se nista ne uzima - passcce cene i CPU-a, HDD-a i DVD-RW (a i svega ostalog ;) )...
Ko moze - nek ceka :d

Racunar mi je hleb! Tako da se ipak mora nesto pazariti :) i to hitno ;)

vylota je napisao(la):
pozdrav

Jedan prijatelj ovih dana gleda koji auto da kupi, a ja mu rekoh da ne ispadne budala, vec da saceka 5-10 godina, pa da uzme neki koji ide na vodu, a sa dodatnim JetPackom moze i da leti na kracim relacijama. A on zapeo sad, pa sad...ima raznog sveta :d
:bottle:

Paradigma, B i S se uvek razlikuju samo po prisustvu DVI (ja imam 1710B).
Vlaki, idi do Imtela, pa pogledaj taj 1910P. Ekran je, ako se ne varam, isti, samo sto ovaj ima pivot...

Pa P varijante (1910P i 1920P) imaju koliko sam ja informisan kraci odziv ~ 16ms i kontrast od 700:1. Ali oni su cca 600 i 640eura respektivno, a to je vec van mog domasaja.

Paradigma je napisao(la):
Pa P varijante (1910P i 1920P) imaju koliko sam ja informisan kraci odziv ~ 16ms i kontrast od 700:1. Ali oni su cca 600 i 640eura respektivno, a to je vec van mog domasaja.

Reci mi gde si nasao takve cene kad 1920P nikako ne uspevam da nadjem ispod 700 evra(ili domaci distributeri ne azuriraju redovno svoje cenovnike). Ako tako stvari stoje sa P klasom onda 1910B koga i ja jurim moze da se nadje ispod 600 evra. Inace uporedio sam 1910S i 1910P, staticna slika je identicna dok je video neuporedivo lepsi na S.

vidakm je napisao(la):
Reci mi gde si nasao takve cene kad 1920P nikako ne uspevam da nadjem ispod 700 evra(ili domaci distributeri ne azuriraju redovno svoje cenovnike). Ako tako stvari stoje sa P klasom onda 1910B koga i ja jurim moze da se nadje ispod 600 evra. Inace uporedio sam 1910S i 1910P, staticna slika je identicna dok je video neuporedivo lepsi na S.

1910P je u PIN-u 606e za B dilere, A dileri imaju jos bolju cenu. 1920P nemaju na lageru ali cena jeste 640e za B dilere. 1910B je 582e na vec pomenutom mestu ali ga takodje nema na lageru, medjutim neopravdano je skuplji od recimo 1910S koji mogu da nadjem za 485e kod drugog dilera. Za sada me najvise privlaci Philips 190SCB koji se takodje za manje od 500e moze naci kod dilera doduse u varijanti 190SCG koja me nezadovoljava po pitanju boje kucista.

Imas nove Philps 19-ce sa odzivom od 12ms! Procitaj test u Digitalovom dvobroju! Cena im je vise nego dobra!

Uparavo taj test mi je skrenuo paznju na tu seriju monitora. Vec sam kontaktirao prodaju u Sintehu i dobio informaciju da osim belog kucista koje je Digital! testirao sledece nedelje stize Silver varijanta koja mi je prihvatljivija mada bih najvise voleo potpuno crn monitor koji nosi oznaku 190S5CB za koji mi rekose da nije trenutno na raspolaganju za nase trziste. :(

mitnick je napisao(la):
Iako se retko slazem sa MAX-ovim mishljenjem, ovde je potpuno u pravu...Za godinu, dve...Pa da je tako svako od nas razmishljao, svi bi i dalje imali P1...

A za godinu dve i MAX moze da postane Ron Jeremy, who knows... :banana:

Pozdrav Maxo... :d

Kakva glupost... Sta, ti si radikal, a ja DS? Nije mi jasno... :smoke:

Paradigma je napisao(la):
Uparavo taj test mi je skrenuo paznju na tu seriju monitora. Vec sam kontaktirao prodaju u Sintehu i dobio informaciju da osim belog kucista koje je Digital! testirao sledece nedelje stize Silver varijanta koja mi je prihvatljivija mada bih najvise voleo potpuno crn monitor koji nosi oznaku 190S5CB za koji mi rekose da nije trenutno na raspolaganju za nase trziste. :(

Da li je to novi broj Digitala ili prosli? Inace, ma nek je i zute boje monitor, samo da je dobar i da ima takav odziv, inace- ta boja mi skroz odgovara :banana:

vlaki je napisao(la):
Da li je to novi broj Digitala ili prosli? Inace, ma nek je i zute boje monitor, samo da je dobar i da ima takav odziv, inace- ta boja mi skroz odgovara :banana:

I pitanju je novi broj - dvobroj.

Slazem se sa tobom da su performanse na prvom mestu, ali kad si to u mogucnosti da postignes prva naredna stvar koja te rukovodi u odlucivanju jeste estetika/dizajn/ergonomija.

da, taj Philips-ov model mi deluje da je ok, video sam jos neke modele , kao Neovo X-19AV i Benq937S koji imaju slicne performanse, interesuje me ta firma Neovo- zaista ne pratim hardware novosti bas azurno, pa me interesuje cija je to firma i ima li servisa kod nas za nj. Ovih nekoliko modela su mi u uzem izboru, naravno sa onim LG1920. Ima li Samsung jos neki zanimljiv model. E sad, sto se tice cena, sta mislite, sta je najpovoljnije ovde? :wave:

Najpovoljnije kupovine su LG L1910S i Philips 190S5GC. Sto se Samsunga tice pogledaj 172X model koji ima ~12ms, treba videti da li postoji i 19?X.

LJudi, lg 1910b ima 25ms, sto je po meni jako lose (tako sam nasao na njihovom sajtu, a cini mi se da i u pin cenovniku...), posto mi se 1710b jako svidja, onda sam mislio da pogledam ovog, ali mislim da je tih 25ms jako lose... onaj philips iz digitala je 109s5, i lepo pise da ima 16ms, a nema dvi, sto mi se jako ne svijda... imaju oni tu P i B serije, koje imaju dvi, ali nisam siguran za odziv...

Tih 25ms deklarisanih kod 1910b rade sasvim ok. Imao sam priliku licno da pogledam veci broj modela i monitoru zaista ne mogu da nadjem zamerku. Ako nesto ne treba uzimati zdravo za gotovo onda su to zvanicne specifikacije proizvodjaca. Fora je u tome sto bih voleo da cujem necije licno iskustvo sa novim Philips modelima jer u principu uopste ne verujem autorima tekstova po domacim casopisima. Jos nesto, posto i sam jurim da kupim neku 19-icu javlja se veliki problem jer kontakt telefoni koji obicno stoje po casopisima a vezani su za firme tipa LG, Philips itd. vode do zvanicnih distributera, a oni ne rade maloprodaju. I posle puta koji vodi preko nekih pet firmi, dolazi se do neke maloprodaje koja ili nema monitor na lageru ili stave neku totalno nerealnu cenu. Dakle pitanje: da li na ovom forumu postoje ljudi koji imaju dilerski status kod nekih vecih firmi preko kojih bi mogao da pazarim npr. 1910b.

pozdrav...

Poslednja izmena:
Danas sam svratio do imtela i cekirao onaj 1910, slika je ok sto se tice kontrasta i brightnes-a, cak i odziv na DXsetup-u je ok, kao i na onom Nokia-nom testu (ostrina i moare), ali mi to nije bas sigurno kad u Maya-i krenem da "vitlam " po viewport-ima, cekiracu jos malo pa cu se odluciti, u pakom-u nude Neovo X19AV, na njihovom sajtu ima opis- i po tome ulazi u sve moje kategorije, ima li neko iskustva mozda sa tim modelom i tom firmom(Neovo)?Cena kod njih je 710E (maloprodaja). Inace, danas mi je lik ponudio Apple- cinema display 20'- rez. 1680X1200, i 16:9, naravno - varijanta je "prehitno", i cifra je oko 650E, prava cena mu je oko 1000E. Ima li adapter za PC, znate li, mislim da on ulazi u sve moje kategorije, hihi!@#$

Pozdrav!

Koliki je odziv kod 1910?

ivo.r je napisao(la):
Koliki je odziv kod 1910?

Po specifikaciji 25ms sto na zalost ne govori puno. Ima razlika u brzini odziva kod monitora sa istom specifikacijom dovoljno velikih da za jedne mozete reci da su tromi a za druge vam se cini da spadaju u kategoriju sa brzim odzivom.

Vidim da se interesuješ za NEOVO 19''. Ja sam pre dva meseca izbacio isto pitanje i ,mogu da ti kažem, malo ko je reagovao. Konkretno, interesovao me je model F419 koji u najavi ima jako dobre karakteristike (odziv,osvetljenost,kontrast), ali sve tio treba da se proveri. Inače što se tiče proizvođača, poseti adresu www.idt.com.au/Neovo-F419

adje neka mi neko prokomentarise 193P. meni se cini kao da je dobar monitor ... mada ajde neka neko i preporuci nesto od sony ili viewsonic isto 19" tft pa da vidimo sta moze po tom pitanju da se uradi ... tj ... recite mi koja je kod sony i viewsonic najbolja serija po pitanju svega kao sto je samsung P serija ... mada vec sam se zaljubio u samsung 193P pa sumnjam da cu promeniti misljenje ... monitor je prelep, ima odziv od 20 (sto nije lose), contrast 800:1, osvetljenje 250, ugao 178-178 ... ne znam sta jos da kazem ... meni se cini da je dosta bolji od tog lg1910B sto se vidi i po ceni ... da ne smaram vise recite mi sami ... poz ;)

Nazad
Vrh Dno