Šta je novo?

pomoc klokovanje

pilauda

Čuven
Učlanjen(a)
13.10.2003
Poena
775
Moja oprema  
CPU & Cooler
7800x3D & Dark Rock 4
Matična ploča
GigaByte B650M Aorus Elite AX
RAM
2 x 16GB DDR5 Kingston 6000 CL30
GPU
MSI RTX 4080 SUPER 16G GAMING X SLIM
Storage
Samsung 990 pro 2TB , Silicon Power 2TB
Zvuk
Edifier R1700BT
PSU
FSP Hydro G PRO 1000W ATX3.0
Kućište
CoolerMaster MasterBox TD500 MESH
Monitor
Gigabyte 27'' AORUS FO27Q2 OLED
Miš & tastatura
Scyrox V8, Razer Ornata V3
Ostale periferije
Xbox Series X
Laptop
HP 15s-eq2083nm
Mobilni telefon
iPhone 13 mini
Pristup internetu
  1. Optički internet
Imam plocu ASUS K8N Nforce3 250, i CPU AMD Sempron 2800+ (64), trazio sam u BIOS-u gde ima podesavanje za klokovanje procesora ali nisam uspeo da nadjem. Da li moze neko da mi kaze kako da ga klokujem. Hvala

Poslednja izmena:
nije valjda da niko nezna....jel ima neki drugi program za klokovanje CPU-a???

Vidi prvo sticky, pa udri search. Pricalo se o tome mnogo ovde!

ako nemash u biosu opcije za o/c necesh se mnogo usreciti. tj mozesh clockgenom da dizesh htt (iz wina) ali koliko ja znam mnozilac htt-a, sa difoltnih 4, iz wina se ne moze spustiti. traze modovane biose za tog tvog asusa...

Probaj da updatujes bios na ploci pa ces mozda dobiti opcije za overklok.Mada mi je cudno da nemas podesavanje FSB-a,a mnozilac kod 64bitnog Semprona je zakljucan(bar je tako kod mene).

Imas u biosu opciju za OC samo je stavi na manual
To ti je u Advanced/JumperFree Config./Ai Overclock Tuner-ovo stavis na MANUAL
Onda se otvori opcija CPU Frequency polje(ovde povecavas HTT)
AGP overclock ostavi na 66
Ostalo ne menjaj(osim voltaze za memoriju ali ovo je rizicno!!! ,zavisno od tipa memorije)
Memoriju stavi na DDR333(preko delilioca) da bi nju eliminisao kod OC>Parametre stavi na SPD(ako ne znas koji su naravno).Ovo podesavas u Advanced/Chipset opciji!!!
Iskljuci Cool&Quiet u Advanced/CPU Configur.
Poz

ivanbo2003 je napisao(la):
Imas u biosu opciju za OC samo je stavi na manual
To ti je u Advanced/JumperFree Config./Ai Overclock Tuner-ovo stavis na MANUAL
Onda se otvori opcija CPU Frequency polje(ovde povecavas HTT)
AGP overclock ostavi na 66
Ostalo ne menjaj(osim voltaze za memoriju ali ovo je rizicno!!! ,zavisno od tipa memorije)
Memoriju stavi na DDR333(preko delilioca) da bi nju eliminisao kod OC>Parametre stavi na SPD(ako ne znas koji su naravno).Ovo podesavas u Advanced/Chipset opciji!!!
Iskljuci Cool&Quiet u Advanced/CPU Configur.
Poz

E hvala uspeo sam….

Sad jedno pitanje. Imam konfiguraciju: ASUS K8N nforce3 250, AMD Sempron 2800+ (64), 512ddr (pc3200, 200mhz) I 256ddr (pc2700, 166mhz).

Klokovao sam ga na 1760 I radi normalno pa me sad interesuje da li mogu da ga klokujem na 2000 sa ovim komponentama I sta sve pored HTT-a moram da dizem?

Hvala

Ja mislim da ne bi trebalo da cackas ako neznas da resetujes bios... ako znas probaj covece kombinacije... ali kao sto ti je receno nadji clockgen za nf3... pa probaj dokle moze u win-u... ako se spuca samo resetuj masinu i vratice ti na stara setovanja... i ja sam tako radio... memoriju moras u bios-u da stavis na manje vrednosti jer nemas u clockgen-u za memoriju... evo meni za svaki moj A64 Venice radi na 300x8,5 tj. 2550mhz vcore na 1,55... memorija 166mhz@232mhz HTT na 3x tj. 300x3=900mhz... e da trebas i AGP da stavis na 67mhz... ja imam na ploci PCI-E i drzim ga na 102mhz kada je bio 100 mi je nesto zezao graficku ali sad radi ok... taj Sempron 2800+ moze da se natera da radi na 2550 isto ali moralo bi da se stavi modovan bios da mozes veci napon da stavis ali to je vec malo zeznuto

I ja imam isti taj problem i skoro isti konfig samo sto imam 2x512 DDR400 i nema sanse da dignem CPU preko 1760, jedino da cekamo novu verziju BIOS-a 😛
Bedak je dugacak, evo ide macak...

Poslednja izmena:
Midgard je napisao(la):
I ja imam isti taj problem i skoro isti konfig samo sto imam 2x512 DDR400 i nema sanse da dignem CPU preko 1760, jedino da cekamo novu verziju BIOS-a 😛
Bedak je dugacak, evo ide macak...

Ima li nekog napretka u ovom problemu pošto ja i dalje nemogu da overclockujem iznad 10% jer se sistem uopste ne startuje???😡
Sem2800,k8n,512king...

Nazad
Vrh Dno