Šta je novo?

Pomoc ili Preporuka ..

Kolja

Čuven
Učlanjen(a)
28.03.2003
Poena
604
Poshtovanje,

Kako sam se manje ili vishe uspeshno reshio nekih starijih komponenti
dodje red i na kupovinu ali eto velikih ?????????????????? ..

Shta, koje, koliko ..

Molim vas za preporuku i savet za,

Plochu ..
Procesor ..

Nisam ljubitelj OC, jedino do cehga mi je stalo je stabilnost i pouzdanost ..

Ja bih ishao ka PIII ( nikako cell ) S370 i i815 konfiguraciji mada neznam dali i815 chipset ima konbinaciju sa DDR - om shto bih ponajvishe voleo ..

Hajde da nebudem cicija posavetujte - ponudite i P4 (nikako cell) i i845PE ili slichno ..

Za izbor memorije sam dosta dobro obaveshten ..

Molim vas ubrzane odgovore jer se vec tresem od groznice za kompom ..

Unapred zahvalan na razumevanju i odgovorima

Zoran

P.S.

Jesam okoreli Intelovac ali me greje i NF2 zbog cena/kvalitet pa vas molim i o tome neku rech ..

Bato, al si zagoreo... PIII je pregažen još pre 2 godine. I815 je jako dobar čipset BIO. Nema DDR-a za PIII.
Ne znam koliko si para spreman da izdvojiš. Ako stojiš solidno sa finansijama, uzmi kombinaciju P4 na 2.4 ili 2.6 G sa Intel I845PE čipsetom, ili pak novim SiS648, beše? U svakom slučaju izašao je novi dual-DDR čipset baš za Intela.
Ako nisi pri parama, uzmi bilo koju Nforce 2 ploču i AMD athlon XP 1700+, ili 1800+ Tbred A ili B i po defaultu će raditi skoro svaki na 2 G u kombinaciji sa DDR400 memorijom.
Kada sam već kod toga, ako ti je stabilnost na 1. mestu, uzmi lepo MSI i ne brini za stabilnost (Nforce 2). Uvek je važio za srednju klasu, na kojoj sve (naglašavam SVE) radi u propisanim granicama.
Što se tiče Intela, ja bih najrađe uzeo novi Abit IC7, a ako ga ne nađeš, uzmi Abit IT7 MAX 2. Boljih nema.
Ako te OC zaista ne interesuje, u slučaju AMD-a izbegavaj i Abit i Epox (Asus neću ni da spomenem).

A celerona ne bih više preporučio ni najgorem neprijatelju. To je kršina o kojoj sam pisao u vestima... Prelistaj pa ćeš videti.

U svakom sluchaju hvala ..

Poshtovanje,

Vidi Darko, znash ono prvo je bio kompiuter, onda je doshla snajka pa deca pa tek onda kompiuter, ako me kapirash, a nadam se da hocesh ..

U svakom sluchaju hvala..

Kapiram da bi polovna PIII sa i815 dobro odradio dok se nenatalozhi josh koja parica ..:)

OK

Zoran

ljudi ne kapiraju da nema svako pare za ultra mega p4, tft, hard od 395gb, 3 gb rama i ultra turbo mega akceleratro na nuklearno hladjenje...

Darko, ovo nije tvoja prozivka pred dizanje zastave, vec to vazi za sve. hiljadu puta se dogadja isto, covek pita da li da uzme nesto u rangu od 80e, a neko odgovara da uzme za 160e.

meni piii copermine radi na bx-u non stop kao server, i ni jednom nije krahirao ili nesto trece. sve pohvale za najbolji chipset koji sam u zivotu video.

Miroslav je napisao(la):
]meni piii copermine radi na bx-u non stop kao server, i ni jednom nije krahirao ili nesto trece. sve pohvale za najbolji chipset koji sam u zivotu video.

A meni posle kazu da sam lud sto sam jurio Bx+copper kombinaciju :D

Kolja, a sta bi ti radio sa racunarom?

Presudio sam ..

Poshtovanje,

Vrlo interesantno pitanje, shta bih ja radio ..
Ma meni je i PI dovoljan za VB, DELPHI i C ili slichno, nisam Gamer, sa Amigom sam zakopao i Play maniu ali snajka je pejzazhni Architekta, a klinac vec nabada strelicu i pucanje ...

Bitno je da koliko toliko odrzhim korak, da se nezakucam ..

Mislim da sam doneo pravilnu presudu:

MSI K72L sa nekim XP 1800+ B T-bread ako nadjem i valjda chu uspeti da naguram 512 Kingstona nakog boljsheg ...

Jesam Intelovac kao shto rekoh ali morache PE chipset da sacheka ma koliko da ga volim ...

Hvala ljudi josh jednom na razumevanju ..

Mozhe i mishljenje o izboru ili ajd recimo
preporuka za i815 ili BX konbinaciju jer ostade mi jedan Hynix 256/133 modul, rekoh ko zna ....

Zoran

cisto da znas, BX i I815 kombinacije se javljaju polovne po malim oglasima za relativno male pare.

Nazad
Vrh Dno