Šta je novo?

pomoc hitno

• Začetnik teme Začetnik teme dex
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

dex

Čuven
Učlanjen(a)
15.01.2004
Poena
601
Cao svima

Imam jedan problem i ne znam kako da ga resim 🙁 Naime uzeo sam novu masinu, OS Xp service pack 1 i imam sledeci problem:
Kad skinem nesto sa neta u exe fajlu ne mogu nikako to da otvorim,kad me posalje na net (pomoc) kojim programom da otvorim taj file,salje me na url shell.windows.com koji ne radi

Ajde ljudi pomagajte sta je u pitanju

Hvala i pozdrav svima

Ne razumem bas najbolje... jel ne mozes da pokrenes nijedan exe fajl ili samo one sto skines sa neta? Probaj da u folder options u win exploreru destikliras opciju hide file extension for known file types pa vidi da nema jos nesto pored toga exe

Probaj da kliknes na taj fajl u windows exploreru da poplavi. Drzi SHIFT i klikni desno dugme misa na taj fajl. Trebao bi da dobijes opciju Open With... Probaj tamo sa nekim programima da ga otvoris.

Ukoliko si isao po internetu bez neke zastite moguce da imas neki Worm, Trojanac, Virus, Spyware, Adware ili nesto slicno i da je nesto od toga zeznulo shell komandu za otvaranje .exe fajlova iz Win Explorera i iz Windowsa (mada je ovo malo cudno).

Neka neko napise ako zna na koji nacin se vraca shell komanda za .exe fajlove. Mozda ce to pomoci coveku.

Najverovatnije virus. To mogu da urade npr. Sircam ili Pretty Park virusi...

Da li ti izbacuje neku poruku ili slicno ili se samo nista ne desava ? takodje uradi ovo sto pise u prethodnom postu i proveri da li iza ekstenzije exe stoji jos jedna ekstenzija.

Posto je regedit isto exe, da li uopste mozes da ga otvoris...ako mozes ( start, run, regedit, run ) kljuc je HKEY_CLASSES_ROOT\ exefile\ shell\ open\ command, vrednost kljuca je "%1"%*

Ako ne mozes da pokrenes regedit, reci, postoji neki inf fajl koji treba da se instalira...

Ali pre svega pokreni anti virus i trazi Sircam ! :S

Ovako,prvo hvala svima na odgovorima probao sam to sve sto ste mi rekli bez uspeha. Virus nisam imao sem onog ebenog blastera koji sam skinuo odmah,evo skeniram masinu i nortonom i avp-iem nema nikakvog virusa....

Ovako da detaljno objasnim kad kliknem na taj file koji sam skinuo sa neta kaze mi windows cannot open this file.To open this file,Windows needs to know what program created it.... bla bla ...
E onda ja probam use the web service to find the appropiate program. I IE me baci na url shell.windows.com koji ne radi
eto to je to malo bolje pojasnjeno, i nije do fajla skinuo sam 2-3 fajla exe i nijedan ne mogu otvoriti

Hvala jos jednom svima sve najbolje

E da jos nesto,kad kliknem na file i select the program from a list naravno nijedan program nece da ga otvori e onda kliknem na If the program you want is not the list or on your computer ,you can look for the appropriate program on the web i onda me posalje na http://shell.windows.com/fileassoc/0409/xml/redir.asp?Ext=dll

eto texta :

Windows has the following information about this file type. This page will help you find software needed to open your file.

File Type: Dynamically Loaded Library

File Extension: .dll

Description: This file is part of an application or Microsoft Windows. This file will be used by the application or Microsoft Windows. You can find who created this file by right clicking on the file, choosing Properties, and selecting the Version tab.

I probao sam i to i nece pa nece 🙁 😱

E pa ne mozes to da otvoris 🙂
To su fajlovi u kojima se nalaze funkcije potrebne programima za rad
Sta je trebalo da radi to sto si skidao, taj tzv. exe fajl?

Nazad
Vrh Dno