Šta je novo?

Pomoc hitno, napajanje ~55e

žubrak

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
03.11.2008
Poena
169
Pozdrav svima imam jedno pitanje,
moram podhitno uzeti napajenje do 55eu, ja sam izmedju tt 470w, ocz sxsx eu 500w,ili neki chieftec od 450 do 550w, meni je bitno da ne bude bucan i da bude sto kvalitetnije.
Moram sto pre da uzmem jer meni je crkao napajanje a radim diplomski..

sta vi preporucujete i gde da uzmem?

ps.,moze na pm ili ovde, ili ako administratoru nesvidja tema nek SLOBODNo izbrise, jos jednom do 55eu i da bude sto manje dB, hvala unapred

Zaboravio sam!Imam p4 s478 3GHz, 1Gb ram, 160Gb HDD. Možda ću staviti još jednu, gf 6800, 2dvd rw, 2 kulera od 8cm.

Ma sta ce mu OCZ od 500W na ovu P4 ,
uzmi nesto solidno od 350-max.400W sto ce izdrzati jos 1 godinu,jer ces i onako morati mjenjati sve...
pa se ne isplati bilo sta kvalitetno ubacivati...
moze tu codegen od 400w biti ok...Pozz...

Poslednja izmena:
Ma sta ce mu OCZ od 500W na ovu P4 ,
uzmi nesto solidno od 350-max.400W sto ce izdrzati jos 1 godinu,jer ces i onako morati mjenjati sve...
pa se ne isplati bilo sta kvalitetno ubacivati...
moze tu codegen od 400w biti ok...Pozz...

ma cedegen necu uzeti makar:mad::mad::mad: taj mi je jednom spalio maticnu memoriju i hdd, komp je blokirao i gotovo..

uzecu taj ocz, pa uskoro javim kako se ponasa :smoke:

Hvala Vam puno, konacno mi je stigao napajanje. sta da vam kazem, kutija je full ekstra kao i izgled i garancija od 3godine...uopste se necuje...ja sam mislio da neradi toliko lepo i tiho radi..hvala vam puno jos jednom. Nego kazite kako bi mogao ili gde ako uopste postoji konektor da od SATA priklucak napravim ATA, jer imam 2 optiki sa ata priklucakom i treba jos za graficku a na ovaj ima samo 2...

E, pozdrav, ponovo treba mi Vas pomoc..naime sadasam skoro zamenio celi sistem i napajanje postao bucan...naime, imam u kuciste jedan noctua cooler 8cm, jedan mali ventilator za chipset, neki supersilent cooler za proc, na 6800sam stavio accelero x1 vga cooler i bas nista se necuje samo ovo...poceo da me nervira, tako da sam odlucio da cu ga zameniti...ako sve ovo ostalo uopste senecuje onda zasto bas mi zeza napajanje...
...znachi ponovo pitacu...treba mi napajanje do 600w, a bitno je da se necuje kada radi. Sta je vasa preporuka?

Nisi trebao da pristanes na to. Ako nemaju da ti daju identcno napajanje. Trazi finansijko razduzenje pa kupi ono sto ti zelis.
To je tvoje pravo kao kupca a njihova duznost kao prodavca.

Preporuka Za LC , imam baš taj model 6600GP2 skoro godinu dana, i zaista se ne čuje.
Mada sad ima i neki 6650GP3, koji je nešto i jači.

Isto sam svojevremeno bio u dilemi kao i ti, OCZ ili LC, i nisam se pokajao.

E, pozdrav, ponovo treba mi Vas pomoc..naime sadasam skoro zamenio celi sistem i napajanje postao bucan...naime, imam u kuciste jedan noctua cooler 8cm, jedan mali ventilator za chipset, neki supersilent cooler za proc, na 6800sam stavio accelero x1 vga cooler i bas nista se necuje samo ovo...poceo da me nervira, tako da sam odlucio da cu ga zameniti...ako sve ovo ostalo uopste senecuje onda zasto bas mi zeza napajanje...
...znachi ponovo pitacu...treba mi napajanje do 600w, a bitno je da se necuje kada radi. Sta je vasa preporuka?

Pa ne verujem da ti je napajanje buchnije od kulera za chipset.

OCZ sam imao i ne cuje se nesto.. tj.ne cuje se nista.. :p

Bogme, ne bih se slozio sa tobom. OCZ je napravio gresku sto je stavio ADDA sleeve ventilator u napajanje. Ako duze stoji, lezaj mu se isusi i pocne ozbiljno da se cuje. Ja sam zamenio ventilator, i sad je Stealth stvarno Stealth :D

Stari ADDA sam rastavio i podmazao, sad je znatno tisi, ali mi nicemu ne sluzi... Dao sam ga drugaru :).

Sto se tice poredjenja izmedju LCP i OCZ... LCP nema sta da trazi pored ovog napajanja. GP3 i moze da mu parira, ali GP2 je za klasu losije.

Poslednja izmena:
Ako moze

Sto se tice poredjenja izmedju LCP i OCZ... LCP nema sta da trazi pored ovog napajanja. GP3 i moze da mu parira, ali GP2 je za klasu losije.

Kad si vec izneo tvdrnju bilo bi ok da je obrazlozis. Mislim u cemu se razlikuju 6600GP2 i 6650GP2? Kako je taj 6600gp2 za "klasu losiji". Pretpostavljam da poznajes oba napajanja kad iznosis taj stav.

Da poznajem ih, i ono sto sebi ne bih uzeo, to ni drugima ne preporucujem. Nemam nameru da se upustam u jos jednu besciljnu raspravu zasto je LCP los izbor.

kakva beciljna rasprava

Da poznajem ih, i ono sto sebi ne bih uzeo, to ni drugima ne preporucujem. Nemam nameru da se upustam u jos jednu besciljnu raspravu zasto je LCP los izbor.

Uz svo Vase poznavanje napajanja i ocito vrednovanje klasa napajanja, ali pitanje uopste nije bilo da li je LC Power dobar ili los ili da li biste ga preporucili nekome ili ne. Samo sam lepo pitao u cemu se to razlikuju 6600GP2 od 6650GP3 pa ih kvalifikujete u razlicite klase. Izneli ste jedan stav i samo ocekujem da ga necim obrazlozite. Znaci po cemu je 6600GP2 za klasu losiji od LC6650GP3. Ne vidim nista sto vodi besciljnoj rasparavi.

Ja sam pre nekoliko meseci kupio ocz 500 s/s, uprkos,brojnim kritikama po raznim forumima da pisti ,da je bucno...,i nisam se uopste pokajao, tako da bih ga svima iskreno preporucio ,ko je u mogucnosti.

Nisi trebao da pristanes na to. Ako nemaju da ti daju identcno napajanje. Trazi finansijko razduzenje pa kupi ono sto ti zelis.
To je tvoje pravo kao kupca a njihova duznost kao prodavca.

prvo su mi rekli da OCZ vise ne postoji -:banana:-ali mislim d ato nije istina...
drugo je da su mi nudili chieftek, a danas sam ih zvao posto sam trazio finansijsko razduzenje, da ili mogu dobiti chieftec-sto je bolji napajanje od ovog OCZ-a /rekao je serviser Vlada/...ili ako zelim da nazovem radnju...

:wall::wall:

Kad nazovem radnju, rekli sud a nazovem servisera, kad nazovem servis, rekli su da nazovem radnju...joooj majko i ja sam jos mislio da ce ici lako i brzo...

Pa ne verujem da ti je napajanje buchnije od kulera za chipset.

Pa verujes ili ne, ako sam vec dobio zamenu ipak je tmao nesto zuljao...

Ja sam pre nekoliko meseci kupio ocz 500 s/s, uprkos,brojnim kritikama po raznim forumima da pisti ,da je bucno...,i nisam se uopste pokajao, tako da bih ga svima iskreno preporucio ,ko je u mogucnosti.

videces za za mesec dva kako ce da se ponasa, posebno ako imas neku jacu konfiguraciju...

i da jos en zaboravim..kako znam, i CORSAIR koristi ADDa ventilatore...znachi, i to ce biti krs???

Poslednja izmena od urednika:

Na osnovu cega iznosis ove svoje zakljucke? Ako ga nekome preporucujes iznesi to argumentovano, a ne imam ga ja, dobro je.
Za svoju cenu i ono sto nudi, postoje bolje napajanja za manje novaca. Konkretno Corsair CX400 nudi slicnu snagu za manje love, ima veci broj konektora i duze kablove.

Nazad
Vrh Dno