Šta je novo?

POMOC-Hitno/Flash Bios-a

Goxy

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2002
Poena
710
Ne znam da li sam ubo pravi deo foruma. Posle duzeg razmisljanja odlucio sam da flashujem BIOS moje Gigabyte Ga-K8N Ultra 9. Odlucio sam da koristim QFlash utility. Sve sam lepo uradio, skinuo pravu verziju BIOS/a snimio na floppy sve po upustvu, kada je flash zavrsio, komp se restratovao kako i treba da bude, a onda je pocelo pistanje i crne ekran. Resetovao sam komp na dugme, regularno se digao(posto se bootovao sa drugog BIOS/a (Dual BIOS) i usao u windows, kao da se nista nije ni desilo. Medjutim prilikom svakog restrta isto se desava. Tako da ne znam sta je poslo naopako jer sam sve lepo uradio i sve je proslo kako treba. Inace ostala je stara verzija BIOS-a F2, o ovoj novoj F8 koju sam kao flashovao ni traga ni glasa. Ima neko neki predlog? Moze li clear CMPS-a da uradim ili sta vec,

Poslednja izmena:
Uđi ponovo u bios i učitaj DEFAULT SETTINGS. Ovo bi trebalo da reši problem... kasnije možeš da se igraš sa podešavanjima. To je sve pod uslovom da si skinuo dobar BIOS (da nije BETA ili da nije neki specijalnni :eyebrows: ).

FAQ je napisao(la):
Uđi ponovo u bios i učitaj DEFAULT SETTINGS. Ovo bi trebalo da reši problem... kasnije možeš da se igraš sa podešavanjima. To je sve pod uslovom da si skinuo dobar BIOS (da nije BETA ili da nije neki specijalnni :eyebrows: ).

Sve sam ja to radio i sve sam dobro skinuo. Meni kompjuter radi ali na drugom tzv. recover BIOS-u, nece da radi na main, da li postoji mogucnost da se recoveruje main bios koji sam kao flashovo

Poslednja izmena:
Ako si zapamtio verziju pa da je skineš sa neta i ponovo flash. u svakom slučaju proveri šta ti koja verzija biosa donosi, skini i flešuj

flashovao sam F3 i gle cuda, sa njom radi OK. Drzacu se nje, F8 nesto nece da radi, a i koji ce mi ne znam kad lepo pise da akovem kompjuter radi dobro, ne dirajte bios. Ne smem ni da pomislim sta bi bilo da nisam imo dual BIOS.

ne bi ti se desilo nista narocito, ostao bi bez ploce kao ja :d

isto kao i ti sve sam odradio kako treba, samo moja ploca nije imala dual bios.
ispostavilo se (naknadno) da je ram bio na izdisaju i da su zbog toga upisane pogresne vrednosti u rom. i :wave:

Ma nije to nista opasno. Ima ljudi koji ce da ti odrade falshovanje pomocu Eprom programatora.
Mozes cak i sam da sredis taj problem ako nadjes drugu identicnu plocu sa ispravnim biosom.

a jel su isti svi ovi od 4Mb, sto su na novijim plocama, i sto su istog oblika?
(kao taj na tvom avataru)

Poslednja izmena:
Na novijim plocama su svi,kako sam ja vidjao, od 4Mb dok na starijim su manjeg kapaciteta. Ja sam slicno prosao sa Abit NF7 plocom,pa sam morao da nosim EEPROM na flashovanje

A sta ukoliko BIOS cip ne moze da se skine sa ploce? Da li onda ne moze da se izvrsi to EPROM flesovanje ili moze samo mora da se nosi citava ploca?

mora da se odlemi eeprom.
ili moras da imas ovo...

Prilozi

• PF5_tophat.jpg
    PF5_tophat.jpg
    178.3 KB · Pregleda: 62
Nazad
Vrh Dno