Šta je novo?

Pomoc Far Cry-boath

mariov

Čuven
Učlanjen(a)
22.07.2003
Poena
604
U misiji Boath, kako da skinem helikopter koji dodje kada ekplodira bomba na brodu?Vec dva dana sam na brodu. :wall: :wall:
Unapred hvala

morash valjda 6 puta da ga pogodish raketom...

Ja nisam korisitio rakete vec pusku i posle dosta muke je pao.Dakle samo treba da budes uporan.

nickname je napisao(la):
morash valjda 6 puta da ga pogodish raketom...
Ok, stigao sam do 5 raketa.

Alex je napisao(la):
Ja nisam korisitio rakete vec pusku i posle dosta muke je pao...
Koju pusku?Ja vec dva dana pucam na njega i nikako da padne. :d :D

Ja sam juce bio na tom nivou. Moras da ga unistis raketama. U kabini na brodu imas da pokupis rakete. I bitno je da budes na najvisem nivou broda da te voda ne bi potopila, a onda ne mozes da pucas. Ja sam bio sakriven u kabini, provirim pa opalim i tako sam ga unistio.

Nego, ja sam se zaglavio na drugom mestu... posle eksplozije nuklearke i kada me oni likovi bace iz helikoptera, sta treba da radim, odnosno trebalo bi da odem do neke fabrike ali imam samo pusku i 10 metaka koje potrosim na prvog mutanta i kada padnem niz vodopad dole ih ima jos milion i bukvalno nemam sanse. Sta da radim?

pa tu sam ja uključio cheat... nemam ja živaca za to...

Ja sam se od tog helikoptera sakrivao iza palme :) Posle sest-sedam pogodaka raketom pao je, ali se izbagovalo ucitavanje sledeceg nivoa, i morao sam opet da ucitavam taj checkpoint, i opet sam ga ubio raketama. Jako je nezgodno posto eksplozija sa broda u vecini slucajeva skine ceo stit, a helikopter lako izbegava rakete.

@Ogi:

Puskom koja je ostavljena na pocetku nivoa ne moras cak ni da ubijes prvo cudoviste koje stoji ispred vodopada, samo se baci niz vodopad, ono ce da skoci za tobom i poginuce. Kada upadnes u vodu, predlazem da se drzis glavnog toka, cilj ti je da dodjes do srusenog helikoptera na kome se nalazi mountovan machinegun, tu je sledeci checkpoint. Polako se sunjaj iza ledja monstruma kroz vodu, ako te primete i krenu da te jure, samo bezi do duboke vode, udavice se. Posle toga ides kroz pukotinu u zidu i pokupis oruzje iz magacina.

Pošto grune bomba, brzo odeš do kabine i popneš se na najvišu tačke broda, gde je jarbol na kom je namontirana antena i odande ga peglaš, imaćeš dovoljno mesta da se sakrivaš od miniguna i voda tu neće doći, rokaj ga sa puškama i raketama (svejedno), helikopter će pasti.

....Jako je nezgodno posto eksplozija sa broda u vecini slucajeva skine ceo stit, a helikopter lako izbegava rakete.... što je padawan reko

Pa bre poslušaš šta baja u havajskoj majci kaže i odeš na suprotnu stranu broda, poneš se na onu platformu stepeništem i ništa od štita neće otići.

Poslednja izmena:
Hvala uspeo sam iz kabine broda da ga "ispeglam" :) sa raketama.

Padawane, bio si u pravu za reku, ali sam se sada smorio ko Dzej na basketu... znaci, mislim da je u pitanju poslednji nivo, poslednja deonica, odnosno, nalazim se u prostoriji sa nekoliko vojnika i onim doktorom koji je mutirao... znaci, bukvalno nema sanse da ga ubijem, za sada... ajde vojnike i nekako izrokam, ali me on sastavi sa zemljom za sekund...

nije cilj gadjati helis vec lika koji te prangija iz istog mnogo manje municije potrosis ;)

@ OGI, ja sam, cim sam video tog docu uzeo bacac raketa i prvo njega skinuo i to je nesto jako kratko trajalo, tek sam posle iskidao preostale...

Ma gde brate, nema sanse, ti ostali jure levo desno i ako njih prvo ne skinem mrtav sam za sekund, bukvalno...

Ja sam se sakrio iza stola odmah na pocetku, i poskidao specijalce, nemoj da se zaleces pre nego sto ih sve ubijes (gruni raketu i bacaj bombe, ako bas ne ide sa puskama), ostace samo mutirani doktor, bezi uz stepenice imas gore jedan stek, posto povremeno koristi nevidljivost moras da ukljucis cryvision, inace nije neki preterani problem, ubio sam ga posle 3-4 loadovanja, sto i nije nesto za far cry.

Pa dobar si, posto sam ja loadovao jedno 20-ak puta sigurno... :) Nista mi drugo ne preostaje nego da pokusavam... imam samo jednu bombu ali zato imam puno raketa iz onih pusaka i njima rokam ali su cak i vojnici mnogo jaki, brzo me sjebu... pokusacu da nadjem taj stek...

Da li je to kraj igre?

To jeste poslednji nivo ali nije kraj; ne bih nista da ti pricam zato sto bi to bio spojler. Preporucujem da savucas zivce za kraj, loadovao sam jedno 40 puta sigurno i bio sam na ivici da ukljucim sifre (sto apsolutno nikada ne radim). Posle takve torture, ostao mi je nekako mucan utisak iako je igranje Far Cry-ja bilo generalno dosta prijatno iskustvo.

uuuu, deo posle mutant-doce je exxxtra...

Znaci, igra je pocela opasno da me nervira... ne bih da panicim, ali da li je ono posle toga uopste moguce preci? Znaci, izlazim kroz neka vrata, nema nazad, a njih ko zna koliko pucaju raketama na mene iz sve snage a pri tom da bih ja njih ubio moram da ispalim gomilu raketa... stvarno sam popizdeo... zasto moraju da ukenjaju kraj...

Ok, sad' sam probao i samo zelim (ne znam zasto) da podelim sa vama da je igra za mene gotova jer je ono za mene nemoguce preci. A igram na medium... postoji jos dva nivoa tezine posle toga... strasno... ovo mi je potpuno pokvarilo utisak...

Nemoj da odustajes - jednostavno prihvati da se od tebe trazi mnogo vise nego obicno, zainati se i predji igru.

Nadam se da si napravio pametan izbor oruzja pre nego sto si prosao kroz vrata i da imas pun machinegun. Vrlo bitna stvar koju treba na pocetku da uradis je da se resis prvog mutanta koji skakuce oruzjem koje ima zum, stoji na platformi levo od tebe. Probaj da ga ubijes pre nego sto krene da divlja - veruj mi, posle ce ti posao biti mnogo laksi. Iz nekog razloga, prvi "raketas" koji se popne ne pruza nikakav otpor dok ga punis i pada posle nekoliko rafala. E sad, fora je u tome da sacekas ostale sakriven iza zida u desnom cosku i da ubijes jednog po jednog, slicno kao sa specijalcima u onom delu koji je tebi bio problematican. Gadjaj ih samo u glavu, posto ce stajati odmah ispred vrata to nije problem, znaci malo se nagnes na levo ili malo izviris, rafal u glavu, povuces se iza coska, i tako dok ih sve ne naslazes. Jedan ce mozda ostati dole u podnozju, ali u njega mozes da ispalis tri-cetiri rakete, to je najmanji problem. Stvar je u tome da ne mogu da ispale rakete direktno u taj cosak nego u vrata iza tebe, sto ce ti verovatno skinuti skoro ceo stit, ali te nece ubiti. Nakon toga pokusaj da ubijes jos par mutanata koji skacu iz daljine, nemoj jos da izlazis napolje zato sto su jezivo precizni. Posle toga cilj ti je da dodjes do vrata koja se nalaze tacno preko puta tebe u podnozju, da bi aktivirao lift koji vodi na vrh platforme. Na tom putu neka ti je bog u pomoci, probaj malo da se sakrivas iza kamenja kako bi povratio staminu, kada udjes iza vrata tu sacekaj i resi se jos dva uber-vojnika, doci ce za tobom. Kada se popnes gore, imas tri mostica od kojih jedan vodi do cilja, kada pridjes cuces komentare specijalaca ("did you hear something?" "I thought I heard something" itd), ima ih jedno sedam-osam, bar jedan sa bacacem raketa, bacaju bombe i jako su gadni. Uhvati ih na iznenadjenje i bar dvojicu koji stoje na stepenicama skini raketom, posle vec sve zavisi od srece i vestine, ali kada se popnes liftom gore imas checkpoint - na svu srecu, inace bih i ja odustao, sigurno - tako da ces ih iz nekih desetak pokusaja verovatno srediti, vazno je samo da se ne zaleces. Na kraju ubijes glavnog baju koji ne pruza nikakav otpor.

Heh, ne znam da li je neko na forumu ovo vec pastovao kada je igra bila aktuelna, no evo ipak, malo podsecanje ;)

preuzeto sa actiontrip.com

Far Cry programmer mulling over something... producer comes over to talk to him...

Hey, what's wrong?

Well, I'm really all out of ideas for huge boss creatures, or any goddamn creatures. And we really need to make this ending as spectacular as possible.

OK, so throw in more bad guys... and monsters. Lots of monsters and bad guys... That surely will be remembered as a spectacular ending.

Yeah, but that's been done already - look at Serious Sam; there's more weird monsters in that game than in any Will & Grace episode.

Yeah, but you can KILL them.

Kill who? The entire cast of Will & Grace?

No, the monsters in Serious Sam. They're not invincible.

Wait, what are you saying?

Bear with me here. If you really want to make a spectacular ending to the game you need to make the monsters goddamn invincible; they need to be deadly accurate, have the ability to leap 50 feet in the air, be invisible and armed to the teeth. And you need to have dozens of them brutally attack Jack all at once with powerful rockets, snipers and their deadly massive hands. Now THAT's an ending!

So wait, instead of actually coming up with some really neat looking bosses or puzzles for the ending, we'll just throw so much goddamn crap at the player that his brain will file the ending under "things that make you go insane if you think about them too much - like the meaning of life".

Yes.

Cool, let's test that idea...

(...)

The producer and lead programmer work at the ending, and after several months, they hand it out to the Q&A team for testing.

(...)

OK, we'll give these guys a couple of weeks to play test the end level and
see what they think.

(...)

Some time later... Roger, one of the Q&A guys meets with the lead programmer and the producer.

So how was it? Where's Ken? He was the Q&A team lead, right?

Ken is injured. He is in a hospital right now.

What happened?!

He rammed his head into the monitor. Unfortunately, it was a CRT monitor and he damn nearly decapitated himself. Luckily, we managed to staple his neck to his head and take out a few bigger shards before the paramedics arrived.

But why?!

Well, we're not sure. But we have his notes here. Here, take a look.

Day 1
------
HOW, HOW DO I DO IT?! HOW?!?
Day 2
------
As I load the end level over and over again, I feel as if this game is laughing at me. Mocking my incompetence. Surely, this cannot be the only way... It just isn't possible to do it this way.
Day 3
------
I came home late from work yesterday; I have bags under my eyes and I'm very irritable. In fact, I think I may've incidentally stabbed my wife several times with the kitchen knife last night. She was bleeding, but her bleeding can't help my woes. I need to go back to that game tomorrow. I am afraid it will mock me again.
Day 4
------
I'm looking at the other testers and they all seem so goddamn content. Rage, hate and desperation are boiling in me, and I feel like crying all the time. Must-hold-it-in. Is it possible that I cannot even beat games anymore? My dad always wanted me to be a doctor, but I said, no, I'll be a game tester! Have I failed in that too? I feel so powerless, I think I've become impotent.
Day 5
------
*just some blood stains on the paper*

The incident happened on day five as you can see...

So how did you like the ending, Roger? Was it challenging enough?

Excuse me, I can't hear you well.

WAS THE ENDING SPECTACULAR, ROGER?!

I'm sorry. You see, our senior team member Mark; you remember Mark, he is... was the tall cheerful guy that never complained when he had to get coffee for everyone; he blew his brains out with a .44 Magnum the day before yesterday. Some of his brains are still smeared across my monitor. I still can't hear well from the gun blast. Damn, that shot was cracking! And in a small room like that...

He screamed, YOU HUGE TRIGENT WHORES!!, took the .44 out of a paper bag, and pulled the trigger. But the real problem is that Mark took the game home before that, hoping to put in an extra few hours in the comfort of his home. Unfortunately, his two little boys got a hold of the end level while daddy was at work and after a few days their hair turned white; it's the funniest thing. They just keep banging their little heads against the wall and saying gibberish all the time.

Mark's dog, Bobo, he loves those two boys, man. Seeing them like that got to him and he simply stopped eating. His hair fell off; he had such thick, shiny hair before that; they're feeding him some food intravenously since yesterday. Pedigree Chum my ass! That dog is in terrible condition. It's the first time I've seen a dog try to commit suicide.

Producer writes a note to Roger on a peace of paper. The note says: "How was the ending?"

The ending to what, sir?

To the game. Far Cry! OUR GAME!!

I don't know what Far Cry is, sir. I'm sorry, I'm new here.

You've been with Ubi Soft for 2 years now, Roger. What the hell are you talking about?!

OOOH, the ending!!

Yes...

I can't remember.

My mind has been a total blank since Friday. I do know my name and that I like to smoke, but I don't remember much else.

But you do remember that Mark blew his brains out with a .44 Magnum.
Mark? Who's Mark? Is he a Trigent? And what is a Trigent? Why am I saying this?!
It's OK, Roger. You're just under some stress. Take a vacation, buddy. Kick back for a couple of days, relax.
Oh OK....

Roger opens a window and jumps out. Luckily the office is on the second floor so he "merely" breaks his hip and severely bruises his knees.
(...)
Producer turns to the Lead Designer.
Look, we may've overdone the ending a bit; what do you think?

I don't know. It's pretty damn spectacular in a sense. And besides, I really can't come up with any more creatures; bosses or otherwise. I'm spent, dude. Totally.

Yeah, I hear ya. Let's stick to what we have then. I'll make a note to Ubi Soft to put a disclaimer on the game box in very small print that says: "The ending may possibly make you homicidal and/or insane."

Cool. You can never be too careful.

Pa, kad se setim i mene je igra, tj. taj predzadnji nivo, prilicno napatila.Trebalo mi je puno vremena da pobijem onu odvratnu gamad. Stvarno su ga zabiberili za kraj...
Ali, izgleda da smo mi zilaviji! :bottle:

Ogi. je napisao(la):
Ok, sad' sam probao i samo zelim (ne znam zasto) da podelim sa vama da je igra za mene gotova jer je ono za mene nemoguce preci. A igram na medium... postoji jos dva nivoa tezine posle toga... strasno... ovo mi je potpuno pokvarilo utisak...

E tu je kraj. Kad prodjes tu udolinu.

Prelazis je tako st se ustekas kod vrata i nekim oruzjem sa zoomom pobijes one sto pucaju na tebe izdaleka, potom promenis na sacmaricu i cekas one dzinove i prangijas ih jednog po jednog.

Naravno ovo moras vrlo brzo da uradis. I mnogo puta da pokusas :)

U svakom slucaju meni dzinovi nisu bili problem, mnogo gori su mi bili oni mali sto pucaju izdaleka jer ih prosto nisam sve video. Uvek se negde nasao jos poneki koji mi je skidao po 5-6 healtha i to je to.

brze noge prelaze taj nivo, samo treba skinuti ona 4. "skakavca" koji te gruvaju iz UPC-a i ostalo pretrcis...
posle ako zelis moze da se izivljavas na onim veliki somovima sa rocketlaucher-ima.

Ne znam, ja nisam sposoban da predjem taj nivo.
Nema smisla ni da vise pokusavam jer nisam ni blizu.
Kako da sjebem cetiri skakavca kad' oni, je l' te, SKACU i dok ja njih pokusavam da izrokam, veliki baje sa bazukama me rasture... ma ***** ti igru...

padawan je napisao(la):
iznenadjenje i bar dvojicu koji stoje na stepenicama skini raketom, posle vec sve zavisi od srece i vestine, ali kada se popnes liftom gore imas checkpoint - na svu srecu, inace bih i ja odustao, sigurno - tako da ces ih iz nekih desetak pokusaja verovatno srediti, vazno je samo da se ne zaleces. Na kraju ubijes glavnog baju koji ne pruza nikakav otpor.

Cekaj, znaci NEMA chechpoint kada pobijes one u "dolini" nego moras posle jos da rokas posle da bi stigao do njega? Znaci,ako i uspem nekako da ih ubijem u dolini, ovi dalje ce definitivno da mi dodju glave... ha, ha, ha... pa bukvalno nemam teorije (nisam ja bas takav igrac kao vi) - najvise mrzim kada ne mogu da predjem igru zbog poslednjeg nivoa - kao Warcraft III.

Ne, kada pobiješ sve što skaču i sve velike, odeš na suprotnu stranu, uključiš lift, onda na sredinu, uđeš u njega, popneš se i tu je checkpoint. Onda imaš još 5-6 debila sa rocket launcherima koji gađaju iz šteka :d i tu je kraj (naravno i Doyle ali on je kilav, dovoljan je jedan metak :))

Uraaaa, presao sam zahvaljujuci \save_game iz konzole, da mi to Voodoo nije rekao, nikada ne bih presao. I nije neki kraj, mogli su neku duzu animaciju da stave ili tako nesto... Sve u svemu, f e n o m e n a l n a igra!!!

Vrh Dno