Šta je novo?

POMOC - delphi

Neo_Matrix

Čuven
Učlanjen(a)
12.08.2003
Poena
649
Trebam da napravim neki prg, uglavnom problem je sto mi treba baza sa 10000 podataka i svaki podatak ima po 10 epiteta, zanima me da li da radim sa obicnim dat fajlama ili sa Accesom, ako mislite da je bolje sa Accesom molim Vas da mi malo pomognete ono upisivanja i iscitavanja iz baze jer nikad do sad nisam radio sa Accesom...

Unapred zahvalan !

Neo_Matrix je napisao(la):
Trebam da napravim neki prg, uglavnom problem je sto mi treba baza sa 10000 podataka i svaki podatak ima po 10 epiteta, zanima me da li da radim sa obicnim dat fajlama ili sa Accesom, ako mislite da je bolje sa Accesom molim Vas da mi malo pomognete ono upisivanja i iscitavanja iz baze jer nikad do sad nisam radio sa Accesom...

Unapred zahvalan !

Nikad nikom ne preporucujem Access zato sto njegovo koriscenje opravdavam samo kada je web u pitanju (a i tada uvek pitam za sta je i koliko ce je istovremeno korisnika koristiti). Preporucujume MySQL ili InterBase (Firebird kao free pandam)... Nemas frke ako od male aplikacije hoces da napravis monstruma (posto su oba spomenuta servera napravljeno za zestoku eksploataciju), a sve radi mnogo brze nego sa Accessom. Problem je sto moras da ih uvrstis u instalaciju svog programa i tu prednos lezi kod firebirda koji je tezak oko 3MB (MySQL ide i do 15MB).

dbExpress ili ZeosLib komponente, pa ti izaberi... Za Zeosom sam radio i OK su mada mnogi preporucuju dbExpress. Probo, radi ko zmaj, ali mi je zeos navika :) . Takodje pogleda JEDI dbExpress api prosirenja ako ti on sam nije dovoljan...

PS: Batali M$

Neo_Matrix je napisao(la):
...zanima me da li da radim sa obicnim dat fajlama ili...
Boze sacuvaj... Koristi dbExpress.

Nazad
Vrh Dno