Šta je novo?

Pomoc!! Da li znate??

MAleksandar

Čuven
Učlanjen(a)
05.05.2002
Poena
601
U kojoj aplikaciji je moguce najlakse napraviti sablon za popunu gotovih formulara. Potrebna je zadovoljavajuca preciznost, zbog manjeg formata od A4 i kasnije stampe na INK-Jet-u.

Na netu mozes naci gomilu (ali potpuno beskorisih) programa za tu namenu...ja preporucujem Corel (recimo 9 ili 8). Nacrtas vrlo brzo sta ti treba, zakljucas pozadinu postavis default font i cap cap za 5 minuta gotov formular..

MAleksandar je napisao(la):
U kojoj aplikaciji je moguce najlakse napraviti sablon za popunu gotovih formulara. Potrebna je zadovoljavajuca preciznost, zbog manjeg formata od A4 i kasnije stampe na INK-Jet-u.

FormPilot

http://www.colorpilot.com/load/form.exe

Treba ti skener da bi skenirao formular a potom u milimetar precizno mošež da uneseš podatke u rubrike formulara. Evo kratkog opisa programa:

Form Pilot služi za popunjavanje papirnih formulara i zatim njihovo štampanje na orginalnim dokumentima. Pre popunjavanja je potrebno skenirati formular, a zatim se u programu ispišu sve potrebne informacije. Zatim se orginalni formular ubaci u štampač, a program će na odgovarajuća mesta odštampati unete podatke. Vrlo jednostavno i vrlo dobro rešenje za sve koji imaju potrebu da često popunjavaju formulare.

Postoji i mogućnost da ne ubacuješ originalni formular već ti program štampa i formular i ono što je popunjeno na njemu.

CorelDraw, Word

Ja sam popunjavao svedocanstva (za gimnaziju) sa Excelom i proslo je OK. Jedino je problem sto ti treba malo vremena da nacentriras sve kako treba.

Nazad
Vrh Dno