Šta je novo?

POMOC: crko RAID kontroler na IBM xserver-u

10x!

- probacu sa updateom ali pre toga cu staviti backplane na drugi SCSI kanal (hvala za semu milane).

inace sbs je vratio masinu jer sam rekao da mi ne treba zamena za RaidSCSI K7 vec da cu koristiti integrisan kontroler i da cu napraviti novi SCSI niz sto ne mogu da uradim jer jos nesto zezeza :(

mislim na kraju cu da im vratim celu masinu da podignu windows... :mad:

A cekaj, oni su stavili drugi 7K i rekli da sve radi sa zamenom? Onda si ti vratio stari i opet ne radi? Jesi ti uopste resio problem backupa podataka pa sada pokusavas da 'reinstaliras' masinu ili... ?

p.s. Pomenuti x235 je stigao sa kontrolerom cija se baterija isto nadula :) (samo je drugi kontroler u pitanju)

Poslednja izmena:
ma jok, nisu stavljali drugi 7K! ja sam rekao da mi ne treba 7K nego da cu koristiti RAID na ploci JER sam resio sam backup!!! :)

- to sam rekao pre par postova. sad samo pokusavam da reinstaliram masinu...

btw dobro da nisu Sonyjeve baterije :D

milane, jesi li dobio email od mene danas??

Poslednja izmena:
Nemo' se ljutis, volim temeljno da radim :)

Pa nisi se usrecio sa reinstalacijom, potpuno je nejasno sta je umrelo u tom serveru (osim baterije).

Mail sam malopre video, x235 je stigao na "servis" i reinstalaciju. Ne pratim cene polovnih, samo novo...

nice.

jel to znaci da i ti mozes da odradis servis i reinstalaciju ? :)

Bojim se da je ovo trik pitanje :D

Namerno sam stavio "servis", jer prakticno samo utvrdim koje delove treba menjati (npr. baterija na ovom 5i kontroleru), ciscenje, rekonfiguracija i reinstalacija. Delove po potrebi porucimo od gorepomenutefirme. Realno nista vise od onog sto sam ti ovde ispisao :)

IBM dell i ostali rade drugacije parity ne ide klasicno 1 2 P pa onda 1 P 3...on ponavlja neke nizove vise puta...
Ja ne preporucujem nov hardware, jer kontroler nije pametan i inteligentan. On je programiran i tu se prica zavrsava ako se ne poklopi cao zdravo.
Vise puta sam bio svedok kad ljudi donesu ******* raid jel su menjali karticu...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno