Ajd pokusacu da objasnim, na slici koju sam zakacio se vidi fajl (.cdr) koji sam dobio, e sad taj fajl je flajer koji se sastoji iz ledja ili pozadine i prednje strane, prednja strana je tamo de je znak. Kada idem na ungroup obejcts mogu da radim sa textom sta god hocu da ga izbrisem sa pozadine promenim boju bla bla bla... i one je konvertovan u krive i odradjen mu je nekako Curve smoothness. Znak ili grb je u pozadini znaci njega ne mogu da brisem, pomeram, kopiram i ostale munje a to mi treba jer hocu da napravim vizit kartu.
Pitanje jedan se odnosi kako da vidim obe srane kao na slici, znaci idem na new, pa mu promenim size u 9x5cm za vizitke, pa idem na new page, pa dodam stranu pa opet resize, e sad kako da ih vidim zajedno ako na slici, ili najprostije kako da nacrtam dva balnko pravougaonika, prazna ili jos bolje popunjena crnom, kao na slici samo drugih dimenzija, znaci onih koje ja hocu u ovom slucaju 9x5.
Pitanje dva se odnosi na znak, posto dobijem dva pravougaonika, kako da stavim znak na sredinu jednog od nih, odnosno kako da isecem znak i stavim/prilepim ga tamo, sa knife-om mi ne da?
Mislim da je sad jasnije recen problem, hvala unapred na pomoci.