Šta je novo?

Pomoc-6600gt

• Začetnik teme Začetnik teme macke
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

macke

Slavan
Učlanjen(a)
11.03.2005
Poena
319
U poslednje vreme nosim se mislju da kupim graficku nesto tipa gt6600 :guitar: .I sad kao gledam gdr3,8x itd a moja ploca ga-7vt600p-rz podrzava ,cini mi,se samo 4x i sta znaci gdr3.Da li ova kartica moze da radi na mojoj ploci?Inace,na ovu karticu odose sve pare za plocu nema 🙂 Pomoz'te

macke je napisao(la):
U poslednje vreme nosim se mislju da kupim graficku nesto tipa gt6600 :guitar: .I sad kao gledam gdr3,8x itd a moja ploca ga-7vt600p-rz podrzava ,cini mi,se samo 4x i sta znaci gdr3.Da li ova kartica moze da radi na mojoj ploci?Inace,na ovu karticu odose sve pare za plocu nema 🙂 Pomoz'te

Evo ovako, razliku između 8X i 4X zaista nećeš videti, a gdr3 je vezan za memoriju grafičke koja opet nema veze sa pločom. Recimo 6600GT(AGP) ima ddr memoriju koja je 1.6 ns (što će reći brza mem.) koja preko 128bit kontrolera (vrata do procesora grafičke) komunicira sa GPU i obratno.
Ova grafička (agp) može da radi na svakoj agp ploči.
Rad same grafike je više vezan za količinu memorije i jačinu procesora.

Vecina 6600GT grafickih kartica ima 2.0ns memoriju, ima i onih sa 1.6ns (kao sto je ASUS 6600GT top), ali njih je teze naci. Veoma je vazno da imas i dobro napajanje, pogotovo ako imas mnogo optickih i magnetnih uredjaja.
POZ

Hvala ti puno na ovako brzom odgovoru 🙂 .Inace masina nije neka 2400 sempron,ona ploca i 512 ddr 400 :S:Ali za igrice mora da se ima love 😛

macke je napisao(la):
Hvala ti puno na ovako brzom odgovoru 🙂 .Inace masina nije neka 2400 sempron,ona ploca i 512 ddr 400 :S:Ali za igrice mora da se ima love 😛

Masina je solidna!

Nazad
Vrh Dno