Šta je novo?

pomoć za SQL query

BelThaZoR

Slavan
Učlanjen(a)
13.04.2006
Poena
370
Moj SQL je jako loš priznajem. Evo šta mi treba a što ne mogu nikako da skapiram kako da napravim, ako je uopšte moguće:
Imam jednu tabelu iz koje moram da izvucem redove koji treba da budu grupisani u neki niz po datumu iz kolone 'start', tako da posle mogu po datumu da ih izlistam. Jedino sto sam uspeo je da napisem query koji mi nalazi prvo sve datume koji postoje u tabeli, pa onda da za svaki datum tražim da se izvuku redovi koji imaju taj datum u određenoj koloni, al sam mislio dal može ovo sa manje query-ja da se ispiše.
Kod:
SELECT DISTINCT DATE(start) as dates FROM scheduler WHERE DATEDIFF(DATE(start), CURDATE()) >= 0 AND DATEDIFF(DATE(start), CURDATE()) =< 7
Unapred hvala na pomoći

Ne da te ne kapiram, nego sumnjam da iko razume, recimo jesi li ti datumi razbacani širom tabele ili u samo jednog koloni? Najbolje bi bilo da uradiš capture ekrana sa tabelom(bazom), i daš nam bar dva reda, i onda objašnjava šta hoćeš...jesi li probao da ih poređaš sa group by ?

Hahahha, ok pisao sam u pola 3, mogao sam da budem možda jasniji.
Evo tabele:

Kod:
id   i_id      name               position    start                   end                    voice     training
1    789456    Petar Petrović     TWR         2011-02-04 12:00:00     2011-02-04 14:00:00    Y         N
2    123456    Pera Perić         APP         2011-02-05 18:00:00     2011-02-05 21:00:00    Y         N
3    654321    Ivan Ivanović      TWR         2011-02-05 13:00:00     2011-02-05 16:00:00    Y         Y

Dakle jedina bitna kolona je kolona "start". Na stranici sajta mi trebaju isprintani podaci iz ove tabele grupisani po datumu iz te kolone, za narednih 7 dana. Dakle ovako nešto:

Kod:
04-05-2011
Petar Petrović, 12-14....

05-02-2011
Pera Perić, 18-21....
Ivan Ivanović, 13-16...

E sad, ja umem da napravim query da pokupim sve posebne datume iz tabele, pa da onda izdvajam za svaki datum po jednim queryjem redove gde se pojavljuje i da ih isprintam na stranici. Moje pitanje je da li to može da se smanji u jedan query koji bi mi vratio višedimenzionalni niz, gde su podaci grupisani po datumu

Pisem napamet tako da mozda i nije OK, ali mislim da ces odavde znati sta i kako dalje da trazis ( klucna rec je GROUP BY :) )

Elem probaj:
Kod:
SELECT name, position, voice, training, start FROM scheduler WHERE DATEDIFF(DATE(start), CURDATE()) >= 0 AND DATEDIFF(DATE(start), CURDATE()) =< 7 GROUP BY start, name, position, voice, training ORDER BY start;

Nazad
Vrh Dno