Šta je novo?

pomoć za podešavanje GPRS-a preko MTS 064

Jovan

Čuven
Učlanjen(a)
18.06.2003
Poena
601
Treba mi pomoć kako da podesim GPRS na mobilnom Siemens M55 preko MTS 064. Ja sam prepaid MTS 064. Čitao sam malo na forumu i ne mogu nigde da nadjem kako se podešava. Ja sam podesio sve što treba za MMS i aktivirao ga kod telekoma preko 789. Javila se neka fina cuši ;P
Međutim kada odem na Homepage napiše mi Incorrect CSD profile. Ne znam što pokušava preko CSD-a kad sam ja podešavao GPRS.
Bilo kako bilo ja hoću da mi radi GPRS pa bi mi baš značilo da mi neko pomogne jer ovi iz kol centra kažu da GPRS još uvek nije omogućen prepaid korisnicima. Mada ja sam čuo da oni nisu uspeli da razgraniče prepaid i postpaid korisnike kada trebaju da se loguju na GPRS.

Odaberite Menu
Idite na Setup i pritisnite Select
Izaberite opciju Connectivity i kod GPRS pritisnite Change Na pitanje Switch GPRS on? odgovorite sa Yes (nakon toga GPRS će biti štikliran)
Izaberite Data Services i pritisnite Select
Izaberite MMS Wap i pritisnite Select dobićete spisak profila odaberite slobodan profil i pritisnite Options
Izaberita Rename i pritisnite Select i unesite mts064.gprs i pritisnite Done
Označite vaš profil mts064.gprs i pritisnite Edit
Označite GPRS settings i pritisnite Edit i zatim upišite:
. APN: gprswap
. Login name: mts
Password: 064
Pritisnite Save
. Vartite se Menu pa zatim izaberite Surf & Fun i u okviru njega Internet , pa zatim Profiles i pritisnite Select
Izaberite slobodan profil i pritisnite Edit
Profile name, pritisnite Edit i upišite mts064.gprs
Izaberite IP Address, pritisnite Edit i ukucajte: 172.017.085.131
Izaberite Port, pritisnite Edit i ukucajte: 9201
Izaberite Home page i pritisnite Edit i upišite: http://wap.mts064.telekom.yu
. Odaberite Connection Profile i pritisnite Edit označite mts064.gprs i pritisnite Select
Ceo postupak potvrdite pritiskom na Save

CSD Settings ti nisu potrebna. E sad gresku "Incorrect CSD..." ti javlja zato sto GPRS nije omogucen za pripejd korisnike (bar koliko sam obavesten).

Setovanja koja je SCOUT napisao su dobra, radice samo kada mts pusti GPRS za pripejd.

Pozoves 064 789 i aktiviras mms zatim u telefon ukucas sve kao sto na sajtu pise za tvoj telefon za gprs osim apn za koji umesto gprswap upises mms.

A da li je koriscenje besplatno, bar za prvo vreme, ili gresim???

Puno hvala svima uspeo sam da koristim GPRS.
Nego zanima me šta je to "MMSvet" i kao sa "ulazi" u njega (unesete broj vašeg telefona sa prefiksom 38164, i šifru – početna šifra je 1234)? Gde se to unosi?

Da li neko moze da mi kaze kako se podesavaju MMS i GPRS na Siemens ST55 telefona ? Aktivirao sam preko 789 broja, ali nikako ne mogu da podesim telefon, ocigledno se podesavanje razlikuje u odnosu na modele za cije je podesavanje okaceno uputstvo na MTS sajtu posto gomilu opcija koje se tamo spominju ja nemam.

MMS podesavas u podesavanjima za poruke (prati uputstvo za podesavanje S/M55 modela). GPRS podesavas na conenivity a posle odes u settings pa na internet i tu podesis profil... Nadam se da ces se koliko-toliko snaci. Ako zatreba detaljnija pomoc reci. Ja sam uspeo da nateram sestrin ST55 za MMS i GPRS.
Srecno (D)

i ja imam problem!
imam SE T230 i izgleda da podesavanje nije isto kao na T300/310!

namestio sam sve kako za 300/310 pise i registrovan sam za mms ali mi opet ne radi!

rekli mi da probam nekom da posljem mms i da nece raditi i da ce mi onda stici neka poruka "dobro dosli u MMSvet" ali ja tu dobro doslicu nisam primio! :( :( :(

Nazad
Vrh Dno