Šta je novo?

Pomoć oko USB-a!!!

Achilles

Slavan
Učlanjen(a)
22.07.2004
Poena
304
Imam kompjuter koji je poprilično star (ploča-menjana pa ne znam koja je, procesor-Intel 166 MHz, memorija-32 MB).
Uzeo sam od druga karticu sa USB konektorima i priključio na PCI slot.Kada je Windows 98 pronašao novi hardware skinuo sam sa interneta nove drajvere i na kraju instalacije pojavila se sledeća poruka:

UNABLE TO FIND ANY VIA USB 1.1 HOST CONTROLLER ON THS SYSTEM.
SOLUTION:
1. ENABLE USB HOST CONTROLLERS IN THE BIOS.
2. DO NOT PRESS "CANCEL" IN THE "FOUND NEW HARDWARE WIZARD" WINDOW.

Ovo drugo rešenje sam odmah odbacio jer nisam tako postupio, a u vezi prvog me interesuje gde treba da podesim USB HOST CONTROLLERS u BIOS-u???
Molim vas da mi pomognete!!!
Da li uopšte i mogu da koristim USB na mom kompu? Inače i modem je na PCI slotu pa ne vidim razlog zašto ne bi i USB radio!!!

Najverovatnije PCi standrad nije isti,tvoj je 1.1 a novi su 2.0
Ako to nije slucaj,nemam drugu ideju sta bi moglo da bude :(

Na kartici se nalaze oznake
ALI
M5273 A1
0348 TS05
CK456931000B

PCS-2005
CK0001B
INTEX - 4+1 PORT USB CARD 2.0 ALI

E sad moje pitanje glasi:
Da li kartica sa ovim čipom možda ne može da radi na starijim računarima?
Da li da onda nabavim karticu sa OPTi chipsetom jer sam pročitao ovde na forumu da one rade i na 486 računarima, i kako da saznam da li moja matična ploča podržava USB 2.0 standard - da li će mi onda i značiti nešto OPTi?

P.S. U Device Manager-u sam proveravao kad sam instalirao driver-e i sve je u redu osim oba USB root hub-a, gde je device status:
The NTKERN.VXD device loader(s) for this device could not load the device driver.(code 2)

Tvoja ploca definitivno ne podrzava USB 2.0
Zasto ne pitas tamo gde si kupio da li ta karta moze da radi kod tebe???
Ocigledno ne moze,pa nemoj da se zamajavas...

Da li to znači da mi ne bi radila ni kartica sa OPTi chipsetom?

Nazad
Vrh Dno