Šta je novo?

Tablet Pomoć oko tableta ispod 200€

wladymeer

Čuven
Učlanjen(a)
15.03.2009
Poena
505
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i5-4690 (3.5GHz)
Matična ploča
MSI H97M Eco
RAM
Patriot 16GB DDR3 800 MHz
GPU
NVidia GTX 1060 3GB
Storage
Samsung 840 Evo 250GB • Gigabyte GP 480GB • Hitachi HDD 2TB
Zvuk
SSL 2+ • JBL LSR305
Monitor
Hisense H39A5100
Ostale periferije
Audio Technica M50x
Laptop
Apple Macbook M1 (16/256)
Tablet
iPad 2 / iPad 3
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S20 FE
Pametni uređaji
Soundpeats Sonic
Steam
djedroid
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
Čisto da proverim šta je trenutni best buy

Deluje mi da je Redmi SE 8/256 zanimljiv za 22.000, pogotovo što ima 3.5mm izlaz, ali rekoh da vidim šta je još dostupno?

Koristim Redmipad 6/128 wifi,to je predhodnik tog tvog.Veoma povoljni utisci.Ekran super,ostalo super.
U utorak mi stize Galaxy Tab A9 4/64 wifi za smesne pare.Treba da je dobar

@cekipa bukvalno si naveo drugi zbog kojeg se dvoumim ☺

Nema 3.5mm ali mi format Samsunga deluje zanimljiv. Jedino što nemam blage veze šta je danas 4GB u praksi

U stvari, kako vidim sad, Redmi SE treba da se poredi sa A9+, ista dijagonala je u pitanju.

Poslednja izmena:
Ako ce da ti pomogne,stigao MI A9 4/64gb.Prvi utisci su povoljni.Korektan tablet.Ekran dobar,4gb ram gura nekako.Dijagonala manja oder Redmi pad 6/128.Dobar TFT ekran.Veca je razlika u ceni ,nego u kvalitetu.Posle apdejta na android 14 i Ui 6,1 bilo je Malo usporavanje,Ali je ubrzo postal tecno.Iskljucio sam prosirenje rama za + 4gb.

Poslednja izmena:
Ako ce da ti pomogne,stigao MI A9 4/64gb.Prvi utisci su povoljni.Korektan tablet.Ekran dobar,4gb ram gura nekako.Dijagonala manja oder Redmi pad 6/128.Dobar TFT ekran.Veca je razlika u ceni ,nego u kvalitetu.Posle apdejta na android 14 i Ui 6,1 bilo je Malo usporavanje,Ali je ubrzo postal tecno.Iskljucio sam prosirenje rama za + 4gb.

Koji uzeti XIAOMI Redmi Pad SE 8/256GB (pise da je ekran IPS LCD, 90Hz) cena 22k dinara ili Samsung Galaxy Tablet A9+ 4 GB/64 GB cena oko 23 dinara ( za ekran pise TFT LCD, 90Hz)
ili ici na XIAOMI Redmi Pad SE 4/128 koji je 18k dinara ?

Redmipad ima odlican ekran IPS.A9 je TFT ali dobar. Oba su dobri ,Redmi Malo lepsi..Oba tableta imaju metalnu pozadinu.Redmi Malo bolji wifi.Kamere su slicne,slabe.Sa Redmi pad sam dobio punjac.Oba rade odlicno I slaba je razlika u obicnom pretrazivanju interneta sa vise tabova uprkos razlici u ram memoriji.Redmim 6gb,A9 4gb.Posto ih trenutno oba koristim na moru,isto se greju.

Ja sam na kraju uzeo običan Samsung A9 4/64 za 15k
Iskreno razmišljam da li da uzimam verziju sa 8GB RAM jer mi se format baš dopada i imam utisak da mi +10" format ne bi bio toliko portabilan, što zbog gabarita, što zbog težine. A sa druge strane se ozbiljno pitam za šta bi to meni zatrebalo 8GB..

Kakogod, ovo mi je tip uređaja koji mogu gotovo svakodnevno da nosim i to mi je veliki plus. Ovakav tablet mogu da držim jednom rukom ako zatreba. Jedino sam se navikao na vivid color scheme na S20 FE tako da mi ove boje sad izgledaju malo isprane i čudi me da nisu ubacili takvu neku opciju u settings.

Da, ekran je 720p, ali, iskreno, to vidim samo kao prednost za autonomiju baterije. Za streaming, surf i slično poslužiće naredne 3-4 godine bez sumnje, a možda i duže.

Probao sam i GPS navigaciju preko hotspota, radio je kako treba.

Šteta pa Xiaomi nema u ponudi neki manji tablet. Ali ovako u praksi, kome ne smeta veličina, za 3.000 din više dobiješ:
11" umesto 8.7" (5:4) dijagonalu
1080p umesto 720p
IPS umesto TFT
128GB umesto 64GB
I punjač! :)

Update: vidim da Honor X9 daju sada sa BT tastaturom za 20k

Poslednja izmena:
Šta si mislio sa ovim? Za GPS nije potreban internet.
Mislio da sam koristio Samsung za navigaciju, ali, eto, nije mi ni palo na pamet da bi u 2024 odlučili da štede na modulu za GPS. Kinezi.

Na A9 imam 4gb bez sistemske .Radi za osnovne stvari bez problema.Par tabova u Chromu.Za nesto vise treba vise rama.Ako ukljucis sistemsku to je jos 4gb sporije memorije.

Nazad
Vrh Dno