bolje ti je da uzmes phenom2 810-ku(4 jezgra) i gigabyte 770t ud3 plocu(am3,ddr3)...za graficku mozes i 4870 jer je sad jeftina
Da, pa mora intel, plochu vec imam, sve ostalo moram da prilagodim. Mogu da se pruzim do 350€, a to podrazumeva proc, memoriju, grafiku.
Ako bash oborim kriterijume, imam soluciju E6300, 4770 i 3G nekog Transcenda ili Kingstona CL5. Ne znam da li se isplati za tu plocu uzeti quad, kao sto je vec Crossfire rekao, ali mi 6300 (ili 5300) ipak deluje dosta osiromasheno, zato sam mislio nesto iz 7xxx serije...
Sto se grafike tice razlika izmedju 4770 i 5770 je negde oko 5500din i nemam pojma da li vredi razlika toliko (ipak naginjem ka skupljem) i to sto ne znam da li ova ploca radi dobro sa radeonima.
Uz sve to sam mislio da uglavim i neki F3 samsung od 1T ako uspem
Sve mi se svodi na ovo: slabiji proc i jaca grafika ili obrnuto?
Ok, i po tebi e6300 ne bi bilo usko grlo?
Podpitanje: sto se tice enkodovanja video materijala (divx, mpeg2 - premiere, cannopus itd) ima li q8300 prednost i koliku?
65nm? 105W? Taj?
Nem' pojma. Nisam razmisljao o tome. Vredi li? Ili da ipak uletim u 6300, ionako ne verujem da ce da me ubije ta razlika u ucinku. Pogotovo kad ti kazem da sam sad na Bartonu 2500+ i GF7600GS, ima da OSETIM razliku :d
btw. ne vredi mi ubosti DDR2 brzu od 800 ovde, pretpostavljam...
Podpitanje: sto se tice enkodovanja video materijala (divx, mpeg2 - premiere, cannopus itd) ima li q8300 prednost i koliku?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari